Gránát és elektrokorund: Hatékony az INOX homokfúváshoz vas szennyeződés nélkül

A rozsdamentes acél széles körben használt anyag az iparban a fizikai és kémiai tulajdonságainak köszönhetően. Acél és speciális fémek, mint például króm, nikkel vagy mangán, ötvözete lévén, az INOX magas korrózióálló képességgel rendelkezik, ezáltal ideális anyag számos termék és alkalmazás számára: összetett cső és vezeték infrastruktúrák, szerelvények csövekhez, csövek és tömlők, tartályok és élelmiszercsatornák, elsősorban az iparban használt kulcsos szekrények és zárak, csavarok és csavaranyák.

A csövek és vezetékek belső falának homokfúvása lehetővé teszi a folyadékok és gázok sima és gyors áthaladását, ezáltal növelhető a hatékonyságuk és operativitásuk. Szaktanulmányok kimutatták, hogy a rozsda és korrózió által érintett csövek kisebb szállítási kapacitással rendelkeznek, mint azok a csövek, melyek belső falait homokfúvással kezelik. A vezetékek hatékonyságának akár csekély növekedése is áthelyezhető egy vállalat pénzügyi mutatóinak és nyereségességének terén.

Az inoxban megtalálható króm adalék a levegő oxigénjével együtt egy króm-oxid réteget képez, amely megvédi az acélt az éghajlati tényezők negatív hatásától úgy mint a rozsda és a korrózió. Ha az INOX elemeket nem tisztítják rendszeresen, valamint különböző szennyeződések és lerakódás fedi be a felületüket, az oxidációs folyamat nem történik meg, és beindul az acél rozsdásodása és korróziója. George F. Hays, a Világ Korróziós Szervezetének (World Corrosion Organization) elnöke által készített tanulmány szerint a korrózió éves költsége 2,2 milliárd dollár, és a globális éves pénzügyi veszteségek mintegy 3%-át a fémfelületek negatív korróziós hatásai okozzák. Ugyanakkor számos szaktanulmány kimutatta, hogy ezek a költségek akár 30%-kal is csökkenthetők a korróziót megelőző és tényleges, rendszeres karbantartási és tisztítási műveletek által.

A homokfúvás döntő szerepet játszik az INOX elemek tisztításában, karbantartásában és tulajdonságai megőrzésében. Speciális homokfúvó anyagok vehetők igénybe, melyek vassal nem szennyezik a felületeket, mint például: vörös gránát, fehér vagy barna alumínium oxid (elektrokorund).

Almandin kőzet lévén a vörös gránát kémiai szempontból nagyon stabil anyag, és nem impregnálódik a homokfúvott felületbe. Magas keménységű anyag (8 Mohs-skálán), ami nem termel jelentős port. Nem toxikus anyag (szilikát tartalma <0,1%), környezetbarát, ökológiai termék és nagyon hatékony az INOX elemek homokfúvásában és tisztításában. A gránáttal történő homokfúvás az INOX felületek vas szennyeződéstől mentes tisztítását és felületkezelését, valamint a felületek korrózió elleni utólagos kezelésére való jobb minőségű előkészítését biztosítja. A gránát egyaránt használható nedves és száraz homokfúvásra is. Ugyanakkor a gránát alkalmas INOX vágásra és nyomtatásra vízsugaras vágógéppel. A földgáz és olajipar rozsdamentes acélcsövei hatékonyan és gazdaságosan karbantarthatóak gránáttal történő homokfúvással. Ugyanakkor a gránát használható az élelmiszeriparban az alumínium tartályok, INOX kádak homokfúvásához, valamint egészségügyi egységekben és különböző vállalatoknál úgy mint víztisztító állomások.

A fehér vagy barna alumínium oxid (fehér vagy barna elektrokorund) egy nagyon tiszta és magas keménységű homokfúvó anyag (9 Mohs-skálán), ami nem impregnálódik homokfúvott felületekbe. Gyors és erőteljes homokfúvást biztosít, különösen homokfúvó kamrákban használják az többszörös újrahasznosítási lehetőségnek köszönhetően. Ez a csiszolóanyag fúvási folyamatokon keresztül nyert mesterséges korundból származik. Az alumínium oxid részecskék rendkívül kemények és élesek, hegyesek, magas vágási és tisztítási sebességgel rendelkeznek. Környezetbarát anyag lévén sikeresen használhatóak az INOX elemek homokfúvásában a hajóiparban, kőolaj és földgáz iparban, élelmiszer iparban, illetve más vállalatok által is, különösen a csövek és vezetékek, élelmiszer tartályok és INOX kádak karbantartásában.

Egy felület homokfúvásának összköltsége az anyagbeszerzés, hulladékártalmatlanítás, munkaerő költségek és a folyamat során felhasznált berendezések költségének összegzésével határozható meg. Osszuk el ezt az összeget a homokfúvási sebességgel (egy óra alatt csiszolt négyzetméterek száma) és megkapjuk a homokfúvás tényleges költségét. Más anyagokkal ellentétben (pl. homok, kátrány stb.) a gránáttal és elektrokorunddal történő homokfúvás költsége alacsonyabb az anyagok homokfúvási sebességének és csiszolóanyag hatékonyságának köszönhetően, ami jelentősen kisebb anyag fogyasztást tesz lehetővé. A kisebb csiszolóanyag költség ugyanakkor maga után vonja a hulladék ártalmatlanítás kisebb költségeit, ezáltal növeli a teljes homokfúvási folyamat termelékenységét.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú kapcsolatokat építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Termele Romane utca
(az 1 és 2 kapuk között),

Constanța Kikötő az A2 autópálya mentén, Románia