Hamuforgács: egy professzionális homokfúvó anyag a földgáz és kőolaj vezetékek homokfúvására ajánlott

A kőolaj és földgáz vezetékek homokfúvása rendkívül fontos a megfelelő működési képesség hosszú távú biztosítása érdekében. Ugyanakkor a kőolaj és földgáz vezetékek belső falának homokfúvása jelentősen javítja az operativitásukat. Az utóbbi években a földgáz és kőolaj csövek külső, de a belső falak homokfúvása is egy iparági szabványt képez.

A csövek és vezetékek belső falának homokfúvása lehetővé teszi a folyadékok és gázok sima és gyors áthaladását, ezáltal növelhető a hatékonyságuk és operativitásuk. Szaktanulmányok kimutatták, hogy a rozsda és korrózió által érintett csövek kisebb szállítási kapacitással rendelkeznek, mint azok a csövek, melyek belső falait homokfúvással kezelik. A vezetékek hatékonyságának akár csekély növekedése is áthelyezhető egy vállalat pénzügyi mutatóinak és nyereségességének terén.

A korrózió a fém csövek teljesítményének lényeges akadályát képezi hosszú rövidtávon egyaránt. Ha egy korrodált cső megtelik tengervízzel, a rá gyakorolt negatív hatás lényeges, a romlást eredményezi, és végül a teljes kicseréléshez vezet, ami a vállalat részéről nagyobb anyagi és pénzügyi erőfeszítést igényel. A kőolaj és földgáz vezetékek hosszú élettartamát és növekedett operativitását biztosítja a professzionális anyagokkal végzett homokfúvás. A hamuforgács egyike a földgáz és kőolaj vezetékek tisztítási műveleteihez használt leginkább ajánlott homokfúvó anyagoknak, mind a külső, mind a belső falak tisztításának esetében.

A hamuforgács a leghatékonyabb csiszolóanyag külső térben végzett homokfúváshoz. Különösen hatékony az éghajlati tényezők (levegő oxigén tartalma, eső) miatti korróziós folyamat során a vezetékekre és csövekre lerakódó szennyeződések és lerakódások eltakarítása során, de ugyanakkor hatékony a kémiai tényezők (kémiai anyagok, füst stb.) miatt keletkezett korrózió során is. Így, könnyen eltávolítható a rozsda, az idő múlása során felhalmozódott szennyeződés és lerakódás, ami negatívan befolyásolja a a kőolaj és földgáz vezetékek élettartamát.

Bár kevésbé látható, a fémek korróziójának egy másik formája akkor fordul elő, amikor más, nem hasonló fémekkel használják. Egy új fém anódos egy régi fémhez viszonyítva, egy nagyobb belső feszültségű fém anódos egy kisebb belső feszültségű fémhez. Ugyanakkor, a laminálás nagy korróziós problémákat okoz az új fémeknek, miután a lamináló anyag leesik és a fém ki van téve mindenféle korróziós tényezőnek. Ilyen körülmények között szükséges az új kőolaj és földgáz vezetékek homokfúvása, és a hamuforgács kiváló konzerváló tulajdonságokat biztosít az ilyen típusú felületeknek, valamint az iparban alkalmazott fémkapcsolatoknak az anódindextől függetlenül.

Ökológiai, környezetbarát homokfúvó anyag lévén a hamuforgács nem okoz környezeti problémákat nyílt térben történő homokfúvás során, ami jelentős előnyt jelent a földgáz és kőolaj iparban. Egyrészt a teljes csővezeték infrastruktúrán számos karbantartási műveletet végig kell hajtani a károk és rongálódás kockázatának csökkentése érdekében, másrészt tevékenységének természeténél fogva tiszteletben kell tartania számos környezetvédelmi előírást. Mivel a nemzetközi és környezetvédelmi fórumok folyamatos figyelmet fordítanak erre az iparágra, a környezeti tevékenységre gyakorolt kisebb negatív hatás pozitív tényező és előnyös minden érintett fél számára.

A GritSablare által engedélyezett vállalatokon keresztül forgalmazott hamuforgács sem a környezetre, sem az emberi egészségre nem toxikus anyag, mutatói az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala által meghatározott toxicitási határértékek alatt vannak. Normális kezelés és használat során a termék nincs káros hatással az egészségre vagy a környezetre, a németországi LGA QualiTest GmbH vállalat tanúsítja környezetvédelmi szempontból. Ez az anyag nem tartalmaz nehézfémeket vagy egyéb, az emberi szervezetet károsító anyagokat. Ugyanakkor, ez a homokfúvó anyag rendkívül gazdaságos, és használata jelentősen csökkenti az utólagos költségeket a kőolaj- és földgáziparban használt vezetékinfrastruktúra hatékony és hosszú távú védelmének köszönhetően.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú kapcsolatokat építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Termele Romane utca
(az 1 és 2 kapuk között),

Constanța Kikötő az A2 autópálya mentén, Románia