Külső térben használt mobil homokfúvó berendezések: alkalmazás és facilitások

A homokfúvó berendezések valós segítséget jelentenek számos kis és nagyméretű ipari tevékenység során. Egy mobil homokfúvó felszerelés a legnagyobb rugalmasságot kínálja egy sor széles körű munkálat elvégzéséhez, amely a fémfelületek alapozásra való előkészítését, rége festékréteg eltávolítását, rozsda és felhalmozódott szennyeződés és por letisztítását foglalja magába. Az ilyen típusú berendezések lényeges előnye, hogy a munkálatok közvetlenül a munkavégzés helyén vitelezhetőek ki, anélkül hogy a homokfúvott tárgyakat el kellene mozdítani az eredeti helyükről.

A homokfúvó felszerelések hasznossága az ilyen típusú felszerelések hatékonyságának és sokoldalúságának köszönhető, ugyanis alkalmasak számos felülettípus kezelésére: fém, tégla, beton, kő, fa, gránát, üveg, számos csiszolóanyag alkalmazásával: hamuforgács, gránát, elektrokorund.

Ezek a mobil homokfúvó felszerelések ideálisak szinte bármilyen típusú fém felületkezelésre: rozsda és a korróziós hatások eltávolítása a kőolaj tartályokról, vezetékekről és csövekről (mind kültéri, mind beltéri), tengerjáró hajókról, hidakról, kőolaj- és földgáz ipari fém szerkezetekről, tengeri kőolaj platformokról, finomítókról, elektromos és vízi erőművekről.

Jelenleg a professzionális mobil homokfúvó felszerelések előnye, hogy nem termelnek port homokfúvás során, ami lehetővé teszi zárt helyiségekben is (műhelyek). A gépjármű szervizekben a homokfúvó felszereléseket elsősorban a gépjármű karosszéria régi festékrétegének eltávolítására és számos gépjármű alkatrész és szerszám tisztítására használják.

A mobil homokfúvó felszereléseket széles körben használják építési munkálatokban és épületek homlokzatának, kő és tégla falazatának felújítási munkálataiban, műemlékek felújításában, cement teraszok tisztításában és felújításában, kő sétányok, medencék felújításában. Ugyanakkor felújíthatók kovácsoltvas vagy fa kültéri bútorok, kerti filagóriák és egyéb kültéri dekorációs elemek.

Számos mobil homokfúvó berendezés létezik különböző felszereltséggel ellátva. Ellenben a legmegfelelőbb homokfúvó felszerelést a tervezett munkavégzés függvényében kell kiválasztani. Alapvetően a homokfúvó felszereléseket két csoportba soroljuk: injektoros szívó homokfúvó felszerelések és injektoros nyomás alatti tartállyal rendelkező homokfúvó felszerelések.

Az injektoros szívó felszerelések lényeges hátránya, hogy a munka során nem ellenőrizhetők teljes pontossággal, ugyanis nem lehetséges a csiszolóanyag adagolásának ellenőrzése. Az ilyen berendezések esetében a homokfúvó pisztoly két tömlőhöz van csatlakoztatva, az egyik a sűrített levegőhöz és a másik a csiszoló anyag adagolását biztosítja, amit a tartályból közvetlenül szívással vesz fel a sűrített levegő hatására.

A nyomás alatti tartállyal ellátott homokfúvó felszerelések a professzionális gépek kategóriájába tartoznak, a homokfúvási folyamat során pontos ellenőrzést tesznek lehetővé a csiszolóanyag adagolásának és fogyasztásának ellenőrzése által. A csiszolóanyag hatékony ellenőrzése által a felszerelés lehetővé teszi komplex, kis és nagyméretű homokfúvási munkálatok végrehajtását, ellenben mintázó és szintező munkálatok elvégzésére is alkalmas, például üveg felületek esetében. Ezek a felszerelések kisebb átmérőjű fúvókát használnak és kisebb mennyiségű sűrített levegőt igényelnek.

A GritSablare a Gläsner hivatalos képviselője Romániában, a Németországban gyártott, legmagasabb minőségi szabványoknak megfelelő Gläsner kültéri homokfúvó felszerelések egyedüli forgalmazója. Egy Gläsner homokfúvó felszerelés referenciának számít a homokfúvás terén a homokfúvó felszerelések gyártásában vagy egyéni megrendelések kivitelezésének terén több, mint 40 éves tapasztalatának köszönhetően. A GritSablare injektoros és nyomás alatti tartállyal ellátott professzionális homokfúvó felszerelések széles skáláját kínálja.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú kapcsolatokat építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Termele Romane utca
(az 1 és 2 kapuk között),

Constanța Kikötő az A2 autópálya mentén, Románia