Üveggolyók a felületek edzéséhez és az útjelzésekhez

Az üveggolyók egyike a homokfúvott felületen legfinomabb hatást kifejtő csiszolóanyagoknak. Más anyagokkal ellentétben, az üveggolyók gazdaságos homokfúvási és felület edzési, keményítési megoldást jelentenek, ugyanis újrahasznosított ólommentes üvegből készülnek, amit feldolgoznak, és gömb alakban viteleznek ki. Ökológiai anyag, nem okoz emberi egészségügyi problémákat, mivel nem tartalmaz szabad szilikátokat, vegyi szempontból inert anyag, és akár 30 alkalommal is újra felhasználható a munkafolyamat és a kezelt felület függvényében.

Az üveggolyók több méretben is elérhetőek. A nagyobb méretű golyók a fém felületnek keményebb és mélyebb textúrát ad, míg a kisebb méretű golyók rendkívül finom és fényes felületet eredményeznek. Ugyanakkor az üveggolyók sokkal kisebb méretűek lehetnek, mint a fém golyók, és az komplex geometriájú és finom szögekkel rendelkező alkatrészek keményítésére használhatóak a forma károsítása és az alkatrész alapanyagául szolgáló anyag részecskéinek megbontása nélkül.

Vasmentes és stabil anyag lévén az üveggolyók nem szennyezik a homokfúvott felületeket, sikerrel használhatók az INOX, alumínium, kő, cement, fa, üvegszál, műanyag felületek homokfúvásához. Az üveg golyók mint homokfúvó anyagok alkalmazhatóak csiszolásra és tisztításra, sikerrel távolítja el a rozsdanyomokat, korróziót, por és szennyeződés lerakódásokat a felület megkarcolása és károsítása nélkül. Használata mind levegő, mind víz sugárzású gépekkel lehetséges.

Az üveggolyókkal végzett felületkezelésnek számos előnye van a fém elemek ellenálló képessége növelésében mind fémfáradság, mind a feszültség alatti korróziós repedezések tekintetében. Az üveggolyók viszonylag kemény anyag (kb. 6 Mohs skálán) viszonylag kis tömeggel, ami az elemek felületén fennmaradó kompressziós feszültség elérését jelent, valamint a homokfúvott felületek rendkívül szaténes kinézetű és jól lecsiszolt állapotát eredményezi.

Az üveggolyókat a gépjárműiparban a gépjármű karosszéria régi festékrétegének eltávolítására használják. Ugyanakkor, a finom megmunkálásra való képesség következtében alkalmazhatóak az egészségügyi iparban és gyógyszeriparban az érzékeny orvosi műszerek tisztítására és sterilizálására. A repülőgépiparban az üveggolyók alkalmazhatóak számos jellegzetes alkatrész – mint például a propellerek, repülőgép-motor lapátjai – tisztítására és keményítésére.

Az útjelölés egy másik terület, ahol az üveggolyók sikerrel használhatóak. Az útjelzésekhez használt festék fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkező üveggolyókat tartalmaz, ezáltal a jelzés jobban láthatóvá válik éjjeli és nappali körülmények között nagyobb biztonságot nyújtva a gépjárművezetők számára. Az üveg golyókat a festékhez keverhetők már a festési folyamatot megelőzően, ellenben utólag is hozzáadhatóak a frissen öntött festékhez.

A GritSablare több fajta, magas minőségű üveggolyó típust kínál, melyek alkalmazhatóak bármilyen típusú tisztítási, csiszolási vagy felületkezelési munkálathoz. Mérnökeink teljes körű segítséget nyújtanak, részletes és megbízható információkkal szolgálnak a legjobb megoldások kiválasztása érdekében a tisztítandó vagy keményítésre váró felületek függvényében, illetve más igények függvényében. Jó minőség-ár kapcsolat és a megrendelt termékek határidőre való kiszállítás képezi a kedvező és előnyös együttműködési kapcsolatok előfeltételeit mind közép- mind hosszú távon az összes érintett fél számára.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú kapcsolatokat építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Termele Romane utca
(az 1 és 2 kapuk között),

Constanța Kikötő az A2 autópálya mentén, Románia