A megfelelő homokfúvó védelmi felszerelés kiválasztása során figyelembe kell venni az alábbi tényezőket

A hatékony homokfúvási folyamatok figyelembe veszik az emberi tényezőnek a homokfúvási munkálatok kivitelezésében betöltött fontosságát, valamint a felhasznált homokfúvási felszerelések hatékonyságát és az alkalmazott csiszolóanyagok minőségét. Összetett, nagyfokú nehézségekkel rendelkező folyamatról lévén szó, az emberi tényező üzemkezelő szakértelme, védelme és kényelme a homokfúvási folyamat során döntő szerepet játszik annak biztosításában, hogy a műveleteket és a munkát időben és magas szintű hatékonysággal végezze.

A homokfúvási védő felszerelések rendkívül jelentősek az emberi szervezet egészségének a por, zaj és sérülések elleni védelme szempontjából. Javasoljuk, hogy a védő felszerelés az alábbiakból álljon: homokfúvó sisak (védő sisak), homokfúvó kesztyű és munkaruha, valamint javasolunk további homokfúvó kiegészítőket, különösen az alábbiakat: friss levegő légzőkészülék (levegő tisztító) és a sisak légkondicionálója. Mindezek az elemek védik a dolgozók egészségét, és javítják a munkakörülményeket

A homokfúvó sisak (védősisak) rendkívül fontos elem a munkavégző zaj-, por- és homokfúvó anyagok agresszív hatásai elleni védelmében. A homokfúvó sisak kiválasztása alkalmával több tényezőt is figyelembe kell venni

Milyen védelmi szint szükséges?

A hatékony homokfúvó sisak kiváló, magas minőségű anyagból kell készüljön, magas ütésálló képességgel kell rendelkezzen, és meg kell feleljen a vonatkozó jogszabályoknak, például az OSHA (SUA) és/vagy ANSI rendelkezéseinek. Az ANSI (Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet) besorolja a homokfúvó sisakokat C vagy G osztályba. A G osztálynak magasabb a minősítése, és potenciális elektromos zavaroknak kitett környezetben kell használni.

Hol történik a homokfúvás?

Ha a homokfúvás szűk terekben zajlik, ergonomikus sisak beszerzése szükséges, annak érdekében, hogy a munkavégző elérje a szükséges helyeket. A szűk terek hátránya ugyanakkor az alacsony láthatóság, így a fejforgatás mozgásának követésére tervezett sisak különösen hasznos ezekben az esetekben.

Mennyi ideig tart a homokfúvó eljárás?

Ha a homokfúvási folyamatosan történik, hosszú működtetési időkkel, tekintettel kell lenni a munkavégző kényelmére is. Olyan sisakra van szükség, amely egyenlő tömegeloszlást biztosít a fejre, nyakra és vállakra nehezedő nyomás elkerülése érdekében. A további és fölösleges nyomás fárasztja a munkavégzőt, és a munkavégzés hatékonyságának csökkenéséhez vezet. Ugyanakkor nagyon hasznos a tiszta levegőnek a munkavégző arca, feje, nyaka és légzőszervei zónája felé szállítási opciója (légtisztító).

A láthatóság egy másik, a működtetési folyamatot befolyásoló tényező. A homokfúvó sisak a munkavégző számára jó láthatóságot kell biztosítson, ez a négyszögletes vagy panorámás megfigyelő üveg segítségével érhető el. A külső üveg védelmére szükséges cserélhető védőfólia használata. Megvalósítható egyidejűleg több réteg védőfólia használata, melyek akár vastag védőkesztyűvel is leválaszthatók egymásról a munkafolyamat megszakítása nélkül.

Ugyanakkor a folyamatos zaj szintén károsítja az egészséget és a munkavégzési képességet, így egy jó hangszigeteléssel ellátott sisak kiválasztását érdemes megfontolni.

A munkavégzés helyének hőmérséklete?

A légkondicionálásnak jelentős szerepe van a homokfúvó sisak kiválasztásában. Ha az üzemeltető hideg évszakban végez homokfúvási munkálatokat, a belélegzett levegőt fel kell melegíteni, különben légzési és arcüreg sérülések veszélye léphet fel. Ugyanakkor a meleg évszakban a levegőt hűteni kell a túlhevülés elkerülése érdekében. A sisak légkondicionáló berendezése külön is beszerezhető, valamint kompresszorral működik.

A GritSablare a Gläsner homokfúvó berendezések és védő felszerelések egyedüli forgalmazója Románia területén, és a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelő teljes körű védelmet nyújt. A német gyártó, a Gläsner név referenciának számít a homokfúvás terén, több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a homokfúvó felszerelések és maga minőségű homokfúvó védő felszerelések gyártása terén.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú kapcsolatokat építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Termele Romane utca
(az 1 és 2 kapuk között),

Constanța Kikötő az A2 autópálya mentén, Románia