Hamuforgács: egy professzionális homokfúvó anyag a földgáz és kőolaj vezetékek homokfúvására ajánlott

Hamuforgács

A kőolaj és földgáz vezetékek homokfúvása rendkívül fontos a megfelelő működőképesség hosszú távú biztosítása érdekében. Ugyanakkor a csövek belső falának homokfúvása jelentősen javítja azok hatékonyságát. Az utóbbi években a földgáz és kőolaj csövek külsejének és belső falának homokfúvása iparági szabvánnyá vált.

A csövek belső falának homokfúvása lehetővé teszi a folyadékok és gázok sima áramlását a csövekben, ezáltal növelve a hatékonyságukat és működőképességüket. A területtel foglalkozó tanulmányok szerint, hogy a rozsda és korrózió által érintett belső falú csövek kisebb áramlási kapacitással rendelkeznek, mint azok a csövek, melyek belső falait homokfúvással kezelik. A vezetékek hatékonyságának akár csekély növekedése is növeli a vállalat pénzügyi mutatóit és nyereségességét.

A korrózió a csövek teljesítményének lényeges akadályát képezi, rövid- és hosszútávon egyaránt. Ha egy roszdált, korrodált cső megtelik pl. tengervízzel, az lényegesen károsodik, elhasználódásához, és végül teljes kicseréléséhez vezet,amely a vállalat részéről nagyobb anyagi és pénzügyi erőfeszítést igényel. A kőolaj és földgáz vezetékek hosszú élettartamát és nagyobb működőképességét leghatékonyabban a professzionális anyagokkal végzett homokfúvás biztosítja. A Nikkel salak egyike a földgáz és kőolaj vezetékek tisztítási műveleteihez használt leginkább ajánlott homokfúvó anyagoknak, azok külső és belső falainak tisztítására egyaránt.

A hamuforgács a leghatékonyabb csiszolóanyag kültérben végzett homokfúváshoz. Különösen hatékony az éghajlati tényezők (levegő oxigéntartalma, eső) miatti korróziós folyamat során a vezetékekre és csövekre lerakódó szennyeződések és lerakódások eltakarítása során, de ugyanakkor hatékony a kémiai tényezők (vegyi anyagok, füst stb.) miatt keletkezett korrózió során is. Így könnyen eltávolítható a rozsda, az idő múlásával felhalmozódott szennyeződés és más lerakódás, amely negatívan befolyásolja a a kőolaj és földgáz vezetékek élettartamát

Bár kevésbé látható, a fémek korróziójának egy másik formája akkor fordul elő, amikor nem hasonló fémeket együtt használnak. Az új fém anódos a régi fémhez viszonyítva, a nagyobb belső feszültségű fém anódos a kisebb belső feszültségű fémhez képest. Ugyanígy, a hengerelési reve komoly akadályt jelent új fémeknél, miután lerakódik, és a fém ki van téve mindenféle korróziós tényezőnek. Ilyen körülmények között az új kőolaj és földgáz vezetékek homokfúvása elengedhetetlenné válik, és a Nikkel salak kiváló konzerváló tulajdonságokat biztosít az ilyen típusú felületeknek, valamint az iparban alkalmazott fém kapcsolóelemeknek, anódindexüktől függetlenül.

Környezetbarát anyagként, a Nikkel salak nem okoz környezeti problémákat kültéri homokfúvás során, mely jelentős előnyt jelent a földgáz- és kőolajiparban. Egyrészt a teljes csővezeték infrastruktúrán számos karbantartási műveletet végre kell hajtani a rongálódás kockázatának csökkentése érdekében, másrészt tevékenységének természeténél fogva tiszteletben kell tartania számos környezetvédelmi előírást. Figyelembe véve, hogy a nemzetközi és környezetvédelmi fórumok folyamatos figyelmet fordítanak erre az iparágra, tevékenységének környezetre gyakorolt kisebb negatív hatása nagy előnyt jelent, és előnyös minden érintett fél számára.

A GritSablare által engedélyezett vállalatokon keresztül forgalmazott Nikkel salak sem a környezetre, sem az emberi egészségre nem toxikus anyag, mutatói az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala által meghatározott toxicitási határértékek alatt vannak. Normál kezelés és használat során a termék nincs káros hatással az egészségre vagy a környezetre, a németországi LGA QualiTest GmbH vállalat tanúsítványa szerint. Biztonságos termék, mivel nem tartalmaz nehézfémeket vagy más egészségkárosító anyagokat. Ugyanakkor, ez a homokfúvó anyag gazdaságos, és használata jelentősen csökkenti az utólagos költségeket, a kőolaj- és földgáziparban használt vezetékinfrastruktúra hatékony és hosszú távú védelmének köszönhetően.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú, erős kapcsolatot építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Constanța Tengeri Kikötő, Kapu 2, SORENA Platform, Constanța, Románia


Telefon: 0630 9398550