Hamuforgács: egy professzionális homokfúvó anyag a földgáz és kőolaj vezetékek homokfúvására ajánlott

A kőolaj és földgáz vezetékek homokfúvása rendkívül fontos a megfelelő működőképesség hosszú távú biztosítása érdekében. Ugyanakkor a csövek belső falának homokfúvása jelentősen javítja azok hatékonyságát. Az utóbbi években a földgáz és kőolaj csövek külsejének és belső falának homokfúvása iparági szabvánnyá vált.

A csövek belső falának homokfúvása lehetővé teszi a folyadékok és gázok sima áramlását a csövekben, ezáltal növelve a hatékonyságukat és működőképességüket. A területtel foglalkozó tanulmányok szerint, hogy a rozsda és korrózió által érintett belső falú csövek kisebb áramlási kapacitással rendelkeznek, mint azok a csövek, melyek belső falait homokfúvással kezelik. A vezetékek hatékonyságának akár csekély növekedése is növeli a vállalat pénzügyi mutatóit és nyereségességét.

A korrózió a csövek teljesítményének lényeges akadályát képezi, rövid- és hosszútávon egyaránt. Ha egy roszdált, korrodált cső megtelik pl. tengervízzel, az lényegesen károsodik, elhasználódásához, és végül teljes kicseréléséhez vezet,amely a vállalat részéről nagyobb anyagi és pénzügyi erőfeszítést igényel. A kőolaj és földgáz vezetékek hosszú élettartamát és nagyobb működőképességét leghatékonyabban a professzionális anyagokkal végzett homokfúvás biztosítja. A Nikkel salak egyike a földgáz és kőolaj vezetékek tisztítási műveleteihez használt leginkább ajánlott homokfúvó anyagoknak, azok külső és belső falainak tisztítására egyaránt.

A hamuforgács a leghatékonyabb csiszolóanyag kültérben végzett homokfúváshoz. Különösen hatékony az éghajlati tényezők (levegő oxigéntartalma, eső) miatti korróziós folyamat során a vezetékekre és csövekre lerakódó szennyeződések és lerakódások eltakarítása során, de ugyanakkor hatékony a kémiai tényezők (vegyi anyagok, füst stb.) miatt keletkezett korrózió során is. Így könnyen eltávolítható a rozsda, az idő múlásával felhalmozódott szennyeződés és más lerakódás, amely negatívan befolyásolja a a kőolaj és földgáz vezetékek élettartamát

Bár kevésbé látható, a fémek korróziójának egy másik formája akkor fordul elő, amikor nem hasonló fémeket együtt használnak. Az új fém anódos a régi fémhez viszonyítva, a nagyobb belső feszültségű fém anódos a kisebb belső feszültségű fémhez képest. Ugyanígy, a hengerelési reve komoly akadályt jelent új fémeknél, miután lerakódik, és a fém ki van téve mindenféle korróziós tényezőnek. Ilyen körülmények között az új kőolaj és földgáz vezetékek homokfúvása elengedhetetlenné válik, és a Nikkel salak kiváló konzerváló tulajdonságokat biztosít az ilyen típusú felületeknek, valamint az iparban alkalmazott fém kapcsolóelemeknek, anódindexüktől függetlenül.

Környezetbarát anyagként, a Nikkel salak nem okoz környezeti problémákat kültéri homokfúvás során, mely jelentős előnyt jelent a földgáz- és kőolajiparban. Egyrészt a teljes csővezeték infrastruktúrán számos karbantartási műveletet végre kell hajtani a rongálódás kockázatának csökkentése érdekében, másrészt tevékenységének természeténél fogva tiszteletben kell tartania számos környezetvédelmi előírást. Figyelembe véve, hogy a nemzetközi és környezetvédelmi fórumok folyamatos figyelmet fordítanak erre az iparágra, tevékenységének környezetre gyakorolt kisebb negatív hatása nagy előnyt jelent, és előnyös minden érintett fél számára.

A GritSablare által engedélyezett vállalatokon keresztül forgalmazott Nikkel salak sem a környezetre, sem az emberi egészségre nem toxikus anyag, mutatói az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala által meghatározott toxicitási határértékek alatt vannak. Normál kezelés és használat során a termék nincs káros hatással az egészségre vagy a környezetre, a németországi LGA QualiTest GmbH vállalat tanúsítványa szerint. Biztonságos termék, mivel nem tartalmaz nehézfémeket vagy más egészségkárosító anyagokat. Ugyanakkor, ez a homokfúvó anyag gazdaságos, és használata jelentősen csökkenti az utólagos költségeket, a kőolaj- és földgáziparban használt vezetékinfrastruktúra hatékony és hosszú távú védelmének köszönhetően.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú, erős kapcsolatot építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Constanța Kikötő, Kapu 2, SORENA Platform, Constanța, Románia