Szögletes forma

Smirgel: Speciálisan vízsugaras vágáshoz

A GritSablare márkanév alatt forgalmazott termékeket kivételes minőség jellemzi. Ez a minőség tükröződik az anyag kiterjesztett működési idejében, átlagon hozamában, és lényegében az értékmegőrzésben.

Smirgel, Vágóanyag vízsugaras vágógéphez

 • Természetes ásvány, kémiailag inert, magas keménységgel 7,5 - 8 Mohs-féle skálán, ideális vízsugaras vágáshoz.
 • Ez az anyag egy almandin Fe3Al2(SiO2) gránát kőzet keverék Mg és Mn tartalommal, a Fe és egyéb ásványi nyomok részleges helyettesítésére.
 • Az anyag részecskéi sokoldalúak, éles szélekkel, kiváló vágási tulajdonságokkal rendelkezik különböző típusú anyagokhoz.
 • A szemcseméret függvényében a smirgel könnyedén elvág több típusú kemény anyagot az acéltól és inoxtól a kőig és gránitig.
Ökológiai termék
Megfelel az OSHA,
SUA szabványnak
Szemcsésség
 • 80 Mesh
 • 120 Mesh
Kiszerelés
 • 30 kg-os zsákok
  [Összes szemcsésség]
Megjegyzés
 • Száraz helyen tárolt anyag.
Az anyagok begyűjtése megsemmisítés céljával

Teljes körű hulladékgyűjtési szolgáltatást biztosítunk a csiszolóanyagok megsemmisítéséhez. A részletekért, kérjük, keressen fel minket.

Vágóanyag vízsugaras vágógéphez

A smirgel leírása

Smirgel
60 Mesh
Az 60 Mesh smirgel a legnagyobb vágó erőt képviseli, azokban az esetekben használják, amikor fontosabb a vágó sebesség, mint a szélek élezése. Acél, gránit vagy márvány vágására alkalmas.
Kiszerelés: 30 kg-os zsákok
Smirgel
80 Mesh
A 80 Mesh smirgel jó vágási sebességet és finoman megmunkált széleket biztosít. Fémek, kompozit anyagok, kerámia és üveg vágására használják.
Kiszerelés: 30 kg-os zsákok
Smirgel
120 Mesh
A 120 Mesh smirgel a legfinomabban megmunkált széleket és jó vágási sebességet kínál. Acél, üveg vagy más törékeny anyagok vágására, valamint szükség esetén a durva szélek finomítására használják.
Kiszerelés: 30 kg-os zsákok

Smirgel: Ideális vízsugaras vágógépekhez
Smirgel: Ideális vízsugaras vágógépekhez
 • A smirgel ideális ásványi anyag vízsugaras vágógépekhez köszönhetően a részecskék keménysége, sűrűsége és omlóssága terén tanúsított egyedülálló jellemzőinek:
  1. Keménység. A vízsugaras vágási eljárás során szükséges biztosítani a vágási erő és a vágógép alkatrészeinek a kopása közötti optimális egyensúlyt. A puha csiszolóanyag használata meghosszabbítja a fúvókák élettartamát, ellenben lassítja a vágási folyamatot. Egy túlzottan kemény csiszolóanyag növeli a vágási sebességet, ellenben túl gyorsan erodálja a fúvókákat, ami halott ütemidőkhöz vezet, de még a vágófelszerelés alkatrészei cseréjének költségét is növeli. A smirgel keménysége kb. 7,5 - 8 Mohs-skálán, ami hatékonyan ellensúlyozza a gyors vágási folyamatot, ellenben optimális a berendezés megfelelő élettartama tekintetében;
  2. Sűrűség. A vízsugaras vágógép forgácsoló ereje két tényező függvénye: a csiszolóanyag súlya megsokszorozva a sebességgel. Az ideális csiszolóanyag súlya a legnagyobb, ami fel tudja gyorsítani a gépet a maximális sebességig. Egy túl könnyű forgácsoló anyag nem vágja az anyagot, ellenben egy túl nehéz forgácsoló anyag nem gyorsítja fel a maximális sebességig, ezáltal csökkenti a vízsugaras vágógép vágóerejét. A smirgel kb. 4-szer nehezebb, mint a víz, az ideális tartományban helyezkedik el mind a vágás, mind a gyorsulás szempontjából;
  3. Omlósság. Figyelembe véve a smirgel fél omlós állapotát az éles részecskék miatt, megállapítást nyert, hogy a vágóereje magasabb egyéb csiszolóanyagokhoz képest;
  4. A részecskék formája. Megállapítást nyert, hogy a szögletes formájú, sok éles széllel rendelkező részecskék – mint amilyenek a smirgel részecskék is – nagyobb vágóerővel rendelkeznek.
Fizikai és kémiai tulajdonságok
Kinézet: Sötét pirostól rózsaszínig terjedő árnyalatokkal
Részecskék formája: Csapott kúpos és szögletes részecskék
Sűrűség 2.24 – 2.4 g/ml
Tömeg: 3.9 – 4.1 g/cm3
Keménység 7.5 – 8 Mohs
Olvadási pont: 1250 °C
Reakcióképesség: Inert
Kémiai összetevők Szabványos Általános
Al2O3: 20 – 28% 22.29%
SiO2: 35 – 40% 36.5%
FeO: 22 – 29% 28.3%
MgO: 2 – 8% 6.5%
CaO: 1 – 4% 1.9%
Megfelel az OSHA, SUA szabványnak

Ez az anyag egy almandin Fe3Al2(SiO2) gránát kőzet keverék Mg és Mn tartalommal, a Fe és egyéb ásványi nyomok részleges helyettesítésére.Ezeket az anyagokat az OSHA (A Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Igazgatóság, az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma) szabályozza.

Ökológiai termék
A GritSablare által forgalmazott speciális vízsugaras smirgel vágóanyag környezetbarát, ökológiai termék, mely nincs negatív hatással a környezetre. A smirgel részecskék előállításához használt nyersanyag bányászattal kitermelttermészetes kőzet, melyet utólag számos feldolgozási műveletnek vetnek alá, a kiváló minőségű csiszolóanyag elérése érdekében.

A smirgel alkalmazhatósága

Smirgel: Ideális vízsugaras vágógépekhez
Smirgel: Ideális vízsugaras vágógépekhez
Egy víztömlő erős nyomással sugározza ki a vizet, és a nyomás növelése esetén a víz ereje jelentősen megnő. Ugyanezen az elven működnek a vízsugaras vágógépek; így a vizet egy nagyon szűk lyukon keresztül sugározzák ki, rendkívül magas nyomást alkalmazva. Ezeknek a tényezőknek a következtében a víz behatol a felületbe. Ha a vízhez még adagolnak egy kemény forgácsoló anyagot, például smirgelt, a víz ereje exponenciálisan megemelkedik, és képes lesz milliméter pontossággal elvágni vagy kiszabni majdnem bármilyen anyagot a kartontól és gumitól kezdődően a kerámiáig, acélig, titánig, kőig és kvarcig.

A smirgel felhasználásának biztonsága

A smirgel biztonságos, környezetbarát és stabil anyag. Kezelése nem igényel különösebb figyelmet. Szükséges a védő felszerelés viselése, illetve kerülje az anyaggal való közvetlen érintkezést. Az anyag tárolása nem igényel különös feltételeket. Ajánlott a homokfúvó anyag tárolási terének jó szellőztetése.

Belélegzés esetén a sérült személy friss levegőre kell szállítani, kényelmes légzési helyzetben kell tartani. Oxigén adható, ha nehezen lélegzik. Mesterséges lélegeztetési műveletek hajthatók végre, ha a sérült személy nem lélegzik. Ebben az esetben szükséges az orvosi beavatkozás.

Kerülje a bőrrel való érintkezést. A homokfúvó anyaggal való közvetlen érintkezés esetén az érintett felületet tiszta vízzel mossa le legkevesebb 20 percen keresztül. használjon puha szappant és tiszta vizet.

Lenyelés esetén orvosi beavatkozás szükséges. A sérült személy kezelése során figyelembe kell venni a jelen lévő tüneteket.

Kerülje el az anyagban való áthaladást, mindig viseljen védő felszerelést. Szivárgás esetén a területet minden irányban szigetelni kell kb. 25 méter távolságban. Tilos az anyagot vízbe önteni. Ajánlott a por elkerülése. Használjon professzionális porszívót a környék megtisztítására.

Szállítunk bárhová az ország területén
Országos szinten szállítunk a piac legversenyképesebb árain.
A legajánlottabb csiszolóanyag vágáshoz

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú kapcsolatokat építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Termele Romane utca
(az 1 és 2 kapuk között),

Constanța Kikötő az A2 autópálya mentén, Románia