Smirgel, Speciálisan Vízsugaras Vágáshoz

Szögletes forma

Smirgel: Speciálisan vízsugaras vágáshoz

A GritSablare által forgalmazott homokfúvó anyagokat kiváló minőség jellemzi. Ez a minőség tükröződik az átlag fölötti élettartamban, az igen nagy termelékenységben és értékmegőrzésben.

Smirgel, Speciálisan Vízsugaras Vágáshoz

 • Természetes ásvány, kémiailag stabil, magas keménységgel 7,5 - 8 a nMohs-féle skálán, mellyel ez az ásvány ideális a vízsugaras vágóberendezésekhez.
 • Ez az anyag az almandin Fe3Al2(SiO2) gránát kőzet keveréke Mg és Mn tartalommal, a Fe és egyéb ásványi nyomok részleges helyettesítésére.
 • Az anyag sok oldallal rendelkező részecskéi éles szélekkel kiváló vágási tulajdonságokkal ruházzák fel különböző típusú anyagokhoz.
 • A szemcseméret függvényében a smirgel könnyedén elvág kemény anyagokat, az acéltól és inoxtól a kőig és gránitig.
Környezetbarát
termék
Az OSHA, USA szerint
Típusok
 • 80 Mesh
 • 120 Mesh
Kiszerelés
 • 30 kg-os zsákok
  [Minden típusnál]
Megjegyzés
 • Az anyag száraz helyen tárolandó.
A homokfúvásnál használt anyagok visszanyerése semlegesítés céljából

Teljes körű hulladékgyűjtési szolgáltatást biztosítunk a csiszolóanyag-hulladék visszanyeréséhez a semlegesítés érdekében. További részletekért kérjük, keressen fel minket.

Vágóanyag vízsugaras vágógéphez

A smirgel leírása

Smirgel
60 Mesh
Az 60 Mesh smirgel a legnagyobb vágóerőt és sebességet képviseli, azokban az esetekben használják, amikor a vágási sebesség fontosabb, mint a szélek minősége. Vastag roszdamentes acél, titán és kő vágására alkalmas.
Kiszerelés: 30 kg-os zsákok
Smirgel
80 Mesh
Az Emery 80 Mesh smirgel a legnagyobb rugalmasságot biztosítja az alkalmazásokhoz, gyors vágási sebességet és jó szélminőséget biztosít. Anyagok széles körének vágására használható, beleértve az összes fémet, kompozit anyagokat, kerámiákat és ásványokat.
Kiszerelés: 30 kg-os zsákok
Smirgel
120 Mesh
A 120 Mesh smirgel kiválóan megmunkált széleket és jó vágási sebességet kínál. Háló alakú vágásra használják, a másodlagos felületkezelés elkerülésére. Acél, alumínium, üveg, kerámia, laminátumok, kompozitok vagy más törékeny anyagok vágására alkalmas.
Kiszerelés: 30 kg-os zsákok

Smirgel: Ideális vízsugaras vágógépekhez
Smirgel: Ideális vízsugaras vágógépekhez
 • A smirgel ideális ásványi anyag vízsugaras vágógépekhez köszönhetően a részecskék keménysége, sűrűsége és omlóssága terén tanúsított egyedülálló jellemzőinek:
  1. Keménység. A vízsugaras vágási eljárás optimális egyensúlyt követel a vágási erő és a vágógép alkatrészeinek kopása között. A puha csiszolóanyag használata meghosszabbítja a fúvókák élettartamát, ugyanakkor lassítja a vágási folyamatot. A túlzottan kemény csiszolóanyag növeli a vágási sebességet, de túl gyorsan koptatja a fúvókákat, mely üzemszünethez vezet, illetve növeli a vágófelszerelés alkatrészei cseréjének költségét. A smirgel keménysége kb. 7,5 - 8 a Mohs-skálán, ami hatékonyan ellensúlyozza a gyors vágási folyamatot, ellenben optimális a berendezés megfelelő élettartama tekintetében;
  2. Sűrűség. A vízsugaras vágógép forgácsoló ereje két tényező függvénye: a csiszolóanyag súlya szorozva a sebességgel. Az ideális csiszolóanyag súlya az a legnagyobb súly, melyet a víz fel tud gyorsítani a legnagyobb sebességre, biztoítva a végső vágási sebességet. A túl könnyű csiszolóanyag nem vágja az anyagot, míg a túl nehéz anyag nem gyorsul fel a maximális sebességig, csökkentve a vágás sebességét. A smirgel kb. 4-szer nehezebb, mint a víz, az ideális tartományban helyezkedik el mind a vágás, mind a gyorsulás szempontjából;
  3. Omlósság. Figyelembe véve a smirgel közepesen omlós állapotát, az éles szélű, szögletes részecskékre törik a fúvókán keresztülhaladás során, nagyobb vágási sebességet biztosítva minden más csiszolóanyagokhoz képest;
  4. A részecskék formája. Kiderült, hogy a szögletes formájú, sok éles széllel rendelkező részecskék – mint amilyenek a smirgel részecskék a legalkalmasabbak a gyors vágási sebességhez.
Fizikai és kémiai tulajdonságok
Kinézet: Sötét pirostól rózsaszínig terjedő árnyalatokkal
Részecskék formája: Csapott kúpos és szögletes részecskék
Sűrűség 2.24 – 2.4 g/ml
Tömeg: 3.9 – 4.1 g/cm3
Keménység 7.5 – 8 Mohs
Olvadási pont: 1250 °C
Reakcióképesség: Inert
Kémiai összetevők Standard Tipikus
Al2O3: 20 – 28% 22.29%
SiO2: 35 – 40% 36.5%
FeO: 22 – 29% 28.3%
MgO: 2 – 8% 6.5%
CaO: 1 – 4% 1.9%
Az OSHA, USA szerint

Ez az anyag az almandin Fe3Al2(SiO2) gránát kőzet keveréke Mg és Mn tartalommal, a Fe és egyéb ásványi nyomok részleges helyettesítésére. Ezeket az anyagokat az OSHA (A Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Igazgatóság), az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának ügynöksége szabályozza.

Környezetbarát termék
A GritSablare által a vízsugaras vágógépekhez forgalmazott smirgel környezetbarát anyag, mely nincs negatív hatással a környezetre. Az alkalmazott alapanyag a bányászattal kitermelt természetes almandin kőzet, kinyerése után továbbfeldolgozva., kiváló minőségű termék elérése érdekében.

A smirgel alkalmazhatósága

Smirgel: Ideális csiszolóanyag vízsugaras vágógépekhez
Smirgel: Ideális csiszolóanyag vízsugaras vágógépekhez
Egy víztömlő erős nyomással sugározza ki a vizet, és a nyomás növelése esetén a víz ereje jelentősen megnő. Ugyanezen az elven működnek a vízsugaras vágógépek; a vizet egy nagyon szűk lyukon keresztül sugározzák ki, rendkívül magas nyomást alkalmazva, lehetővé téve, hogy a jelentős nyomással kiáramló víz belevágjon az anyagba. Ha a vízhez olyan kemény csiszolóanyagot adagolnak, mint s smirgel, a vágóerő exponenciálisan megnő, és képes lesz milliméter pontossággal kiszabni majdnem bármilyen anyagot, kezdve a kartontól és gumitól, a kerámián át az acélig, titánig, kőig és kvarcig.

A smirgel felhasználói biztonsága

A smirgel biztonságos, környezetbarát és stabil anyag. Kezelése nem igényel különösebb figyelmet. Védőfelszerelés viselése kötelező, illetve kerülje az anyag szembe kerülését. Az anyag tárolása nem igényel speciális feltételeket. Csak a tárolási tér jó szellőztetése fontos.

Belélegzés esetén az érintett személyt ki kell vinni a friss levegőre, és kényelmes helyzetben kell tartani, hogy megfelelően lélegezhessen. Ha nehézlégzés tapasztalható nála, oxigén alkalmazható. Ha légzése leáll, mesterséges lélegeztetést alkalmazhatunk. Ebben az esetben orvosi beavatkozásra is szükség van.

Kerülje a közvetlen érintkezést a bőrrel. Bőrének a csiszolóanyaggal való közvetlen érintkezése esetén mossa az érintett felületet tiszta vízzel 20 percen keresztül. Használjon puha szappant és tiszta vizet.

Lenyelés esetén orvosi beavatkozás szükséges. A sérült személy kezelése során figyelembe kell venni a jelen lévő tüneteket.

Kerülje el az anyagon keresztülhaladást, mindig viseljen személyi védőfelszerelést. Szivárgás esetén a területet minden irányban szigetelni kell kb. 25 méteres sugárban. Tilos az anyagot vízbe önteni. Kerülje el a port. Használjon professzionális porszívót a terület megtisztítására.

Ideális csiszolóanyag vízsugaras vágáshoz

Vélemények

A szállítást világszerte biztosítjuk
Világszerte szállítunk a legversenyképesebb árakon.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú, erős kapcsolatot építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Constanța Tengeri Kikötő, Kapu 2, SORENA Platform, Constanța, Románia


Telefon: 0630 9398550