Vörös Gránát (Garnet) Homokfúváshoz

Szögletes forma

Vörös gránát

A GritSablare által forgalmazott homokfúvó anyagokat kiváló minőség jellemzi. Ez a minőség tükröződik az átlag fölötti élettartamban, az igen nagy termelékenységben és értékmegőrzésben.

Vörös Gránát (Garnet) Homokfúváshoz

 • Ahol a forgács behatolása a megmunkálandó anyagba nem megengedett, a teljesen természetes almandin kőzet, nagyfokú kémiai stabilitásánál fogva ideális rozsdamentes acél, szénacél, alumínimum és réz homokfúvásához;
 • Kimagasló keménység: 8.0 Mohs-skálán;
 • Ökológiai termék kevéssé porzó anyag;
 • Nem toxikus anyag (alacsony szabad szilikát-tartalom <0.1%).
Környezetbarát
termék
Az európai
jogszabályoknak
megfelel
Újrahasznosítás
 • Újrafelhasználható anyag, 5 – 8-szoros újrafelhasználás a felhasználási célnak megfelelően.
Típusok
 • 20/40 Mesh [0.40 – 0.80 mm]
 • 30/60 Mesh [0.25 – 0.60 mm]
 • 60/80 Mesh [0.177 – 0.25 mm]
Kiszerelés
 • 25 kg-os zsákok
  [Minden típusnál]
 • 1 tonnás Big Bags
  [Minden típusnál]
Megjegyzés
 • Az anyag száraz helyen tárolandó.
A homokfúvásnál használt anyagok visszanyerése semlegesítés céljából

Teljes körű hulladékgyűjtési szolgáltatást biztosítunk a csiszolóanyag-hulladék visszanyeréséhez a semlegesítés érdekében. További részletekért kérjük, keressen fel minket.

Vörös gránát leírása

Homokfúvás művelete vörös gránát forgáccsal
 • A GritSablare által forgalmazott vörös gránát egy különösen kemény csiszolóanyag (8.0 a Mohs-skálán), éles szögű részecskékből áll, ami 5 – 8-szoros újrafelhasználást tesz lehetővé a felhasználás céljának függvényében. Ennek a csiszolóanyagnak az alapja az ásványi almandin kő. A kőzetet később számos műveletnek vetik alá, hogy a végterméknek kiváló tulajdonságokat biztosítsanak a felületek tisztítására és homokfúvására. A kiaknázást követően a kőzetet négyszer összezúzzák speciális eszközökkel, hogy elérjék a lehető legmagasabb csiszolóképességet, majd az így kapott terméket hatszor átmossák vízzel. Ezt követően háromszor átválogatják mágnesesen az esetleges vastartalmú anyagok eltávolítása érdekében. Végül, a kapott terméket négyszer átszitálják, és szemcsetípusonként osztályozzák. Így a termék megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak, beleértve a katonai követelményeket is ezen a téren;
 • Gazdaságos termék: A több éles élnek és a magas keménységnek köszönhetően a gránát részecskék nagyobb homokfúvási sebességgel és hatékonysággal rendelkeznek, ami kisebb anyagfelhasználást tesz lehetővé az összetett homokfúvási és tisztítási műveletek során. Ez a csiszolóanyagok jelentős költségmegtakarítását eredményezi. Ugyanakkor, az anyag 8-szoros újrafelhasználási lehetősége hozzájárul a felületek homokfúvási és tisztítási költségeinek csökkentéséhez;
 • Az 580 m3 víz felhasználásával történő hatszoros mosást követően, ennek a csiszolóanyagnak a legkisebb a só szennyezettsége, elektrolitikus vezetőképessége kevesebb, mint 8 mS/m és klórszintje 4 rész a millióhoz (ppm) – a szokásosnál jelentősen alacsonyyabb értékek, beleértve ezen a területen érvényes szabványokat. Mindezek a tények csökkentik a homokfúvott felületek szennyeződésének kockázatát, és megnövelik az ilyen felületek tapadását, ha ezzel az anyaggal kezelik azokat;
 • Ez az anyag nem vasalapú, minimális szennyezési / impregnálási potenciállal rendelkezik a tisztított felületen. Ezek a tulajdonságok a csiszolóanyagot ideálissá teszik INOX, szénacél, alumínium, réz, stb. felületek homokfúvására;
 • Ugyanakkor nem toxikus anyag 0,1%-nál kisebb szilikát tartalommal, valamint környezetbarát termék, ami nem termel jelentős pormennyiséget a homokfúvási eljárás során;
 • Az általunk kínált gránát hatékony alternatívát képez más csiszolóanyagokkal szemben, mint például a kvarchomok, a viszonylag alacsony anyagfelhasználás és újrafelhasználás lehetősége miatt;
 • Ez az anyag sikeresen alkalmazható a nedves és száraz homokfúvás során egyaránt.
Vörös gránát
20/40 Mesh [0,40 – 0,80 mm]
A viszonylag nagyméretű részecskéket általános célú javításoknál és felületek karbantartó homokfúvási munkálatai során alkalmazzzák, régi festékrétegek, rozsda és egyéb lerakódások eltávolítására.
Kiszerelés 1: 25 kg-os zsákok
Kiszerelés 2: 1 tonnás Big Bags, elérhető 5 tonna feletti rendelésnél
Vörös gránát
30/60 Mesh [0,25 – 0,60 mm]
A közepes méretű részecskéket különösen új fémfelületek tisztításához és finomabb kivitelezést igénylő homokfúvási munkálatokhoz használják.
Kiszerelés 1: 25 kg-os zsákok
Kiszerelés 2: 1 tonnás Big Bags, elérhető 5 tonna feletti rendelésnél
Fizikai és kémiai tulajdonságok
Fizikai állapot: Szilárd részecskék
Szín: Vöröses barna, piros, rózsaszín változatai
Szag Szagtalan
Sűrűség (kb.) 2,4 g/cm3
Oldhatóság Nem oldódik vízben
Hő stabilitás: Nem gyulladó anyag
Robbanásveszély: Nem robbanásveszélyes
Ásványi összetétel
Almandin: 98%
Ilmenit: 1 – 2%
Kvarc: 0,5%
Egyéb: 0,5%
Az európai
jogszabályoknak
megfelel

Az Európai Parlament és Tanács 1272/2008-as rendeletének megfelelően, (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006/EK rendelet módosításáról;

Az Európai Parlament és Tanács 1907/2006/EK rendeletének megfelelően, (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH).

Környezetbarát termék
A GritSablare által felületek homokfúvására forgalmazott vörös gránát környezetbarát termék, amely nincs káros hatással a környezetre. Az alkalmazott alapanyag a bányászattal kitermelt természetes almandin kőzet, kinyerése után továbbfeldolgozva a kiváló minőségű termék elérése érdekében.

A vörös gránát alkalmazása

INOX Homokfúvás: INOX élelmiszertartályok, kádak
INOX homokfúvás: élelmiszertartályok, rozsdamentes kádak, stb
A vörös gránát természetes kőzet, melynek összetétele nem tartalmaz vas elemeket. Ideális csiszolóanyag INOX kádak, élelmiszertartályok, szellőző vezetékek és egyebek homokfúvására. Ez az anyag nagyon stabil és nem impregnálódik a homokfúvott felületekbe.

Hajóipar
Hajógyártás
A vörös gránát a hajógyártásban széles körben használt anyag. Az anyag nagyfokú hatékonyságot mutat a hegesztési összeillesztések védelmében és rozsdaeltávolításban a homokfúvási eljárások során. A többszörös vízmosási műveletek, melyeknek alávetik, még hatékonyabbá teszik az anyagot abban, hogy nem termelődik jelentős por a homokfúvási folyamat során, ezáltal jelentősen javulnak a zárt térben történő munkálatok körülményei. A csiszolóanyag sikeresen alkalmazható INOX, szénacél, alumínium felületeknél, ugyanis az összetétele egyáltalán nem tartalmaz vas elemeket, ezáltal nem impregnálódik a homokfúvott felületekbe.

Petrolkémiai ipar
Petrolkémiai ipar
A vörös gránát a petrolkémiai iparban széles körben használt anyag a tengeri olajfúró tornyok, vezetékek stb. homokfúvására. A homokfúvási sebesség és a rendkívül éles szélek meghatározó tényezők a rendkívül hatékony homokfúvási eljárás során, alacsony anyagfelhasználással.

Homokfúvó fülke
Homokfúvó fülkék
A vörös gránátot széles körben alkalmazzák homokfúvó fülkékben, ha nem vastartalmú csiszolóanyagra van szükség, amely nem károsítja a homokfúvott felületet.

Egyéb alkalmazások:
 • Acélszerkezetek homokfúvása;
 • Tartályok és csövek;
 • Ipari eljárások;
 • Középületek;
 • Hidrotechnikai szerkezetek;
 • Homokfúvás ipari festéshez.

Vörös gránát felhasználói biztonság

A vörös gránát biztonságos, környezetbarát és stabil anyag. Kezelése nem igényel különösebb figyelmet. Védőfelszerelés viselése kötelező, illetve kerülje az anyag szembe kerülését. Az anyag tárolása nem igényel speciális feltételeket. Csak a tárolási tér jó szellőztetése fontos.

Belélegzés esetén az érintett személyt ki kell vinni a friss levegőre, és kényelmes helyzetben kell tartani, hogy megfelelően lélegezhessen. Ha nehézlégzés tapasztalható nála, oxigén alkalmazható. Ha légzése leáll, mesterséges lélegeztetést alkalmazhatunk. Ebben az esetben orvosi beavatkozásra is szükség van.

Kerülje a közvetlen érintkezést a bőrrel. Bőrének a csiszolóanyaggal való közvetlen érintkezése esetén mossa az érintett felületet tiszta vízzel 20 percen keresztül. Használjon puha szappant és tiszta vizet.

Lenyelés esetén orvosi beavatkozás szükséges. A sérült személy kezelése során figyelembe kell venni a jelen lévő tüneteket.

Kerülje el az anyagon keresztülhaladást, mindig viseljen személyi védőfelszerelést. Szivárgás esetén a területet minden irányban szigetelni kell kb. 25 méteres sugárban. Tilos az anyagot vízbe önteni. Kerülje el a port. Használjon professzionális porszívót a terület megtisztítására.

Ez az anyag szilikát és/vagy kvarc kristályokat tartalmaz. A kémiai anyagok emberi szervezetre gyakorolt kockázati tényezőinek felmérésére vonatkozó IARC-monográfia értelmében ez az anyag potenciálisan rákkeltő.

A leginkább ajánlott anyag roszdamentes acél homokfúvására

Vélemények

A szállítást világszerte biztosítjuk
Világszerte szállítunk a legversenyképesebb árakon.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú, erős kapcsolatot építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Constanța Tengeri Kikötő, Kapu 2, SORENA Platform, Constanța, Románia


Telefon: 0630 9398550