Szögletes forma

Vörös gránát

A GritSablare márkanév alatt forgalmazott termékeket kivételes minőség jellemzi. Ez a minőség tükröződik az anyag kiterjesztett működési idejében, átlagon hozamában, és lényegében az értékmegőrzésben.

Vörös gránát (Garnet) homokfúváshoz

 • Természetes almandin kőzet, kémiailag nagyon stabil anyag, nem impregnálja a homokfúvott felületeket, ideális INOX, szénacél, alumínium, vörösréz, sárgaréz homokfúváshoz;
 • Magas keménység: 8.0 Mohs-skálán;
 • Ökológiai termék NEM termel jelentős pormennyiséget;
 • Nem toxikus anyag (Szilikát tartalom <0.1%).
Ökológiai termék
Az európai
törvénykezésnek
megfelelő
Újrahasznosítás
 • Material Reutilizabil, intre 5 – 8 ori, in functie de scopul in care este folosit.
Szemcsésség
 • 20/40 Mesh [0.40 – 0.80 mm]
 • 30/60 Mesh [0.25 – 0.60 mm]
 • 60/80 Mesh [0.177 – 0.25 mm]
Kiszerelés
 • 25 kg-os zsákok
  [Összes szemcsésség]
 • 1 tonnás Big Bags
  [Összes szemcsésség]
Megjegyzés
 • Száraz helyen tárolt anyag.
Az anyagok begyűjtése megsemmisítés céljával

Teljes körű hulladékgyűjtési szolgáltatást biztosítunk a csiszolóanyagok megsemmisítéséhez. A részletekért, kérjük, keressen fel minket.

Gránát forgács leírása

Homokfúvás gránát forgáccsal
 • A GritSablare által forgalmazott vörös gránát egy különösen kemény csiszolóanyag (8.0 Mohs-skálán), éles szögű részecskékből áll, ami 5 – 8-szoros újrafelhasználást tesz lehetővé a felhasználás céljának függvényében. Az alapja bányászattal kitermelt almandin természetes kőzet, amit utólag többszörös műveletnek vetnek alá, annak érdekében, hogy a végtermék kiváló tisztítási és homokfúvási tulajdonságokkal rendelkezzen: a kiaknázást követően a kőzetet négyszer összezúzzák speciális felszerelésekkel, hogy elérjék a lehető legmagasabb csiszolóanyag-szintet, majd az így kapott terméket hatszor átmossák vízzel. Ezt követően háromszor átválogatják mágnesesen az esetleges vas-vegyületek eltávolítása érdekében. Végül, a kapott terméket négyszer átszitálják, és szemcsetípusonként osztályozzák. Így a termék megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak, beleértve a katonai követelményeket is ezen a téren;
 • Gazdaságos termék: A több éles élnek és a magas keménységnek köszönhetően a gránát részecskék nagy homokfúvási sebességgel és hatékonysággal rendelkeznek, ami kisebb anyagfelhasználást tesz lehetővé az összetett homokfúvási és tisztítási műveletek során. Ez a csiszolóanyagok jelentős költségmegtakarítását eredményezi. Ugyanakkor, az anyag 8-szoros újrafelhasználási lehetősége hozzájárul a felületek homokfúvási és tisztítási költségeinek csökkentéséhez;
 • Az 580 m3 víz felhasználásával történő hatszoros mosást követően, ennek a csiszolóanyagnak a legkisebb a só szennyezettsége, elektrolitikus vezetőképessége kevesebb, mint 8 mS/m és klórszintje 4 rész a millióhoz (ppm) – jelentősen alacsony értékek, beleértve ezen a területen érvényes szabványokat –, ami minimálisra csökkenti a homokfúvott felületek szennyeződésének kockázatát. Ezzel az anyaggal homokfúvott felületen megnövekedik a festék tapadási szintje;
 • Ez az anyag nem vas alapú, minimális szennyezési / impregnálási potenciállal rendelkezik a tisztított felületen, ezek a tulajdonságok a csiszolóanyagot ideálissá teszik INOX, szénacél, alumínium, vörösréz, sárgaréz felületek homokfúvására;
 • Ugyanakkor nem toxikus anyag 0.1%-nál kisebb szilikát tartalommal, valamint környezetbarát termék, ami nem termel jelentős pormennyiséget a homokfúvási eljárás során;
 • Az általunk kínált gránát hatékony alternatívát képez más csiszolóanyagokkal szemben, mint például: kvarcos homok, a viszonylag alacsony anyagfelhasználás és újrafelhasználási lehetőség miatt;
 • Ez az anyag sikeresen alkalmazható mind a nedves, mind a száraz homokfúvás során.
Vörös gránát
20/40 Mesh [0,40 – 0,80 mm]
Viszonylag nagyméretű részecskék, általános célú javításoknál és felületek karbantartási homokfúvási munkálatai során alkalmazva, régi festékrétegek, rozsda és egyéb lerakódások eltávolítására alkalmas.
Kiszerelés 1: 25 kg-os zsákok
Kiszerelés 2: 1 tonnás Big Bags, elérhető 5 tonna feletti rendelésnél
Vörös gránát
30/60 Mesh [0,25 – 0,60 mm]
Közepes méretű részecskék, különösen új fém felületek tisztításához és homokfúvási munkálataihoz használják, ami finomabb kivitelezést igényel.
Kiszerelés 1: 25 kg-os zsákok
Kiszerelés 2: 1 tonnás Big Bags, elérhető 5 tonna feletti rendelésnél
Fizikai és kémiai tulajdonságok
Fizikai állapot: Szilárd részecskék
Szín: Vöröses barna, piros, rózsaszín változatai
Szag Szagtalan
Sűrűség (kb.) 2,4 g/cm3
Oldhatóság Nem oldódik vízben
Hő stabilitás: Nem gyulladó anyag
Robbanásveszély: Nem robbanásveszélyes
Ásványi összetétel
Almandin: 98%
Ilmenit: 1 – 2%
Kvarc: 0,5%
Egyéb: 0,5%
Az európai
törvénykezésnek
megfelel

Az Európai Parlament és Tanács 1272/2008-as rendeletének megfelelően, (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006/EK rendelet módosításáról;

Az Európai Parlament és Tanács 1907/2006/EK rendeletének megfelelően, (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH).

Ökológiai termék
A GritSablare által forgalmazott gránát forgács környezetbarát termék, nincs káros hatással a környezetre. A granulátum részecskék előállításához használt nyersanyag a bányászott almandin természetes kőzet, melyet utólag számos feldolgozási műveletnek vetnek alá a kiváló minőségű csiszolóanyag nyerése érdekében.

Gránát forgács felhasználása

INOX Homokfúvás: INOX élelmiszertartályok, kádak
INOX Homokfúvás: INOX élelmiszertartályok, kádak
A vörös gránát természetes kőzet, melynek összetétele nem tartalmaz vas elemeket. Ideális csiszolóanyag INOX kádak, élelmiszertartályok, szellőző vezetékek homokfúvására. Ez az anyag nagyon stabil és nem impregnálódik a homokfúvott felületekbe.

Hajóipar
Hajóipar
A vörös gránát a hajóiparban széles körben használt anyag. Az anyag nagyfokú hatékonyságot mutat a hegesztési összeillesztések védelmében és rozsdaeltávolításban a homokfúvási eljárások során. A többszörös vízmosási műveletek, melyeknek alávetik ezt az anyagot, még hatékonyabbá teszik az anyagot. A homokfúvási folyamat során nem termelődik jelentős port, ezáltal jelentősen javulnak a zárt térben történő munkálatok körülményei. A csiszolóanyag sikeresen alkalmazható INOX, szénacél, alumínium felületeknél, ugyanis az összetétele nem tartalmaz vas elemeket, ezáltal nem impregnálódik a homokfúvott felületekbe.

Petrolkémiai ipar
Petrolkémiai ipar
A vörös gránát a petrolkémiai iparban széles körben használt anyag a tengeri kőolaj platformok és vezetékek homokfúvására. A homokfúvási sebesség és a rendkívül éles szélek meghatározó tényezők a rendkívül hatékony homokfúvási eljárás során, alacsony anyagfelhasználással.

Homokfúvó fülke
Homokfúvó fülke
A vörös gránát alkalmazható homokfúvó fülkékben, ha olyan csiszolóanyag alkalmazása szükséges, amely nem károsítja a homokfúvott felületet.

Egyéb felhasználás:
 • Fém szerkezetek homokfúvása;
 • Tartályok és vezetékek;
 • Ipari eljárások;
 • Civil mérnöki eljárások;
 • Hidrotechnikai szerkezetek;
 • Homokfúvás ipari festéshez.

Gránát forgács felhasználásának biztonsága

A gránát forgács biztonságos, környezetbarát és stabil anyag. Kezelése nem igényel különösebb figyelmet. Szükséges a védő felszerelés viselése, illetve kerülje az anyaggal való közvetlen érintkezést. Az anyag tárolása nem igényel különös feltételeket. Ajánlott a homokfúvó anyag tárolási terének jó szellőztetése.

Belélegzés esetén a sérült személy friss levegőre kell szállítani, kényelmes légzési helyzetben kell tartani. Oxigén adható, ha nehezen lélegzik. Mesterséges lélegeztetési műveletek hajthatók végre, ha a sérült személy nem lélegzik. Ebben az esetben szükséges az orvosi beavatkozás.

Kerülje a bőrrel való érintkezést. A homokfúvó anyaggal való közvetlen érintkezés esetén az érintett felületet tiszta vízzel mossa le legkevesebb 20 percen keresztül. használjon puha szappant és tiszta vizet.

Lenyelés esetén orvosi beavatkozás szükséges. A sérült személy kezelése során figyelembe kell venni a jelen lévő tüneteket.

Kerülje el az anyagban való áthaladást, mindig viseljen védő felszerelést. Szivárgás esetén a területet minden irányban szigetelni kell kb. 25 méter távolságban. Tilos az anyagot vízbe önteni. Ajánlott a por elkerülése. Használjon professzionális porszívót a környék megtisztítására.

Ez az anyag szilikát és/vagy kvarc kristályokat tartalmaz. Az emberi szervezetre gyakorolt kockázati tényezők felmérésére vonatkozó IARC-monográfia értelmében ez az anyag rákkockázatot mutat.

Szállítunk bárhová az ország területén
Országos szinten szállítunk a piac legversenyképesebb árain.
A legajánlottabb csiszolóanyag INOX homokfúváshoz

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú kapcsolatokat építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Termele Romane utca
(az 1 és 2 kapuk között),

Constanța Kikötő az A2 autópálya mentén, Románia