Vörös Gránát Vízsugaras Vágáshoz

Szögletes forma

Vörös gránát vízsugaras vágáshoz

A GritSablare által forgalmazott homokfúvó anyagokat kiváló minőség jellemzi. Ez a minőség tükröződik az átlag fölötti élettartamban, az igen nagy termelékenységben és értékmegőrzésben.

Vörös Gránát Vízsugaras Vágáshoz
Garnet - Water Jet Cutting

 • Ideális a vízsugaras vágáshoz, köszönhetően egyedülálló tulajdonságainak, mint a a keménység, sűrűség, porhanyósság és a részecskék alakja;
 • Az anyag nagy keménységű zöld gránát részecskéket tartalmaz, ami még jobban megnöveli az anyag vágóerejét;
 • Kimagasló keménység: 7.0 - 8.0 Mohs-skálán;
 • Környezetbarát termék, nem toxikus anyagból (alacsony szabad szilikát-tartalom <0.1%).
Környezetbarát
termék
Az európai
törvénykezésnek
megfelelő
Típusok
 • 80 Mesh
 • 120 Mesh
Kiszerelés
 • 25 kg-os zsákok
  [Minden típusnál]
 • 1 tonnás Big Bags
  [Minden típusnál]
Megjegyzés
 • Az anyag száraz helyen tárolandó.
A homokfúvásnál használt anyagok visszanyerése semlegesítés céljából

Teljes körű hulladékgyűjtési szolgáltatást biztosítunk a csiszolóanyag-hulladék visszanyeréséhez a semlegesítés érdekében. További részletekért kérjük, keressen fel minket.

Vörös gránát leírása

kimagaslo kemenyseg

KIMAGASLÓ KEMÉNYSÉG

Kiváló minőségű vas-alumínium gránát, Al2O3 és Fe2O3 hatékony összetételben, a vörös gránát mellett zöld gránátot is tartalmaz. A zöld gránát részecskék nagyító segítségével figyelhetők meg, szabad szemmel fekete foltokhoz hasonlónak látszanak. Így a gránát még keményebb.

JOBB VÁGÓHATÁS

A bányászati kitermeléstől kezdődően megőrződik a kőzet kristályos formája: az élesen szögletes forma 12 oldalú vagy négy sarkú, 38 dimenzionális struktúrájú a hasítás után, sok éles széllel és keménységgel, melyek jobb vágóhatást eredményeznek.

NAGYOBB ÚJRAFELHASZNÁLÁSI ARÁNY

Tekintettel arra, hogy az almandin kőzet mélyen a föld szintje alatt helyezkedik el, nincs kitéve a természetes eróziónak, a tört gránát szögletes, 4-szer törve nagy keménységű, homokfúvó és vágó csiszolóanyagként alkalmazzák, számos alkalommal újra használható.


Vörös gránát: Ideális vízsugaras vágógépekhez
Vörös gránát: Ideális vízsugaras vágógépekhez
 • A vörös gránát a legjobb csiszolóanyag vízsugaras vágógépekhez, köszönhetően egy sor egyedülálló jellemzőjének, mint a keménység, sűrűség, omlósság és a részecskék formája, melyek maximalizálják a vízsugaras vágógép vágási tulajdonságait:
  1. Keménység. A vízsugaras vágási eljárás optimális egyensúlyt követel a vágási erő és a vágógép alkatrészeinek kopása között. A puha csiszolóanyag használata meghosszabbítja a fúvókák élettartamát, ugyanakkor lassítja a vágási folyamatot. A túlzottan kemény csiszolóanyag növeli a vágási sebességet, de túl gyorsan koptatja a fúvókákat, mely üzemszünethez vezet, illetve növeli a vágófelszerelés alkatrészei cseréjének költségét. A vörös gránát keménysége kb. 8-as a Mohs-skálán, ami hatékony egyensúlyt biztosít a gyors vágási folyamat és a berendezés megfelelő élettartama között;
  2. Sűrűség. A vízsugaras vágógép forgácsoló ereje két tényező függvénye: a csiszolóanyag súlya szorozva a sebességgel. Az ideális csiszolóanyag súlya az a legnagyobb súly, melyet a víz fel tud gyorsítani a legnagyobb sebességre, biztoítva a végső vágási sebességet. A túl könnyű csiszolóanyag nem vágja az anyagot, míg a túl nehéz anyag nem gyorsul fel a maximális sebességig, csökkentve a vágás sebességét. A vörös gránát majdnem négyszer nehezebb, mint a víz, az ideális tartományban helyezkedik el mind a vágás, mind a gyorsulás szempontjából;
  3. Omlósság. A vörös gránát közepesen omlós természeténél fogva éles szélű szögletes részecskékre törik a fúvókán áthaladás során, nagyobb vágási sebességet biztosítva az egyéb csiszolóanyagokhoz képest;
  4. A részecskék formája. Megállapítást nyert, hogy a szögletes formájú, sok éles széllel rendelkező részecskék – mint amilyenek a vörös gránát részecskék is - a legalkalmasabbak a nagy vágási sebességhez.
Fizikai és kémiai tulajdonságok
Fizikai állapot: Szilárd részecskék
Szín: Vöröses barna, piros, rózsaszín, zöld változatai
Szag Szagtalan
Keménység 7,0 - 8,0 Mohs
Tömeg: (kb.) 3,9 - 4,1 g/cm3
Oldhatóság Nem oldódik vízben
Hő stabilitás: Nem gyúlékony anyag
Robbanékonyság: Nem robbanékony anyag
Kémiai összetevők
Fe2O3 38,1%
SiO2 (nem kristályos): 35,2%
Al2O3: 18,9%
MgO: 2,5%
P2O5: 0,06%
Na2O: 0,03%
ZrO2: 0,03%
K2O: 0,02%
TiO2: 2%
Az európai
jogszabályoknak
megfelel

Az Európai Parlament és Tanács 1272/2008-as rendeletének megfelelően, (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006/EK rendelet módosításáról;

Az Európai Parlament és Tanács 1907/2006/EK rendeletének megfelelően, (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH).

Környezetbarát termék
A GritSablare által felületek homokfúvására forgalmazott vörös gránát környezetbarát termék, amely nincs káros hatással a környezetre. Az alkalmazott alapanyag a bányászattal kitermelt természetes almandin kőzet, kinyerése után továbbfeldolgozva a kiváló minőségű termék elérése érdekében.

A vörös gránát alkalmazása

Vörös gránát: ideális vízsugaras vágógépekhez
A Vörös gránát: ideális csiszolóanyag vízsugaras vágógépekhez
Egy víztömlő erős nyomással sugározza ki a vizet, és a nyomás növelése esetén a víz ereje jelentősen megnő. Ugyanezen az elven működnek a vízsugaras vágógépek; a vizet egy nagyon szűk lyukon keresztül sugározzák ki, rendkívül magas nyomást alkalmazva, lehetővé téve, hogy a jelentős nyomással kiáramló víz belevágjon az anyagba. Adjunk a vízhez kemény csiszolóanyagot, mint a vörös gránát, és a vágóerő exponenciálisan megnő, és képes lesz igen nagy pontossággal elvágni majdnem bármilyen anyagot, a kartontól és gumitól a kerámián át az acélig, titánig, kőig és kvarcig.

Vörös gránát felhasználói biztonság

A vörös gránát biztonságos, környezetbarát és stabil anyag. Kezelése nem igényel különösebb figyelmet. Védőfelszerelés viselése kötelező, illetve kerülje az anyag szembe kerülését. Az anyag tárolása nem igényel speciális feltételeket. Csak a tárolási tér jó szellőztetése fontos.

Belélegzés esetén az érintett személyt ki kell vinni a friss levegőre, és kényelmes helyzetben kell tartani, hogy megfelelően lélegezhessen. Ha nehézlégzés tapasztalható nála, oxigén alkalmazható. Ha légzése leáll, mesterséges lélegeztetést alkalmazhatunk. Ebben az esetben orvosi beavatkozásra is szükség van.

Kerülje a közvetlen érintkezést a bőrrel. Bőrének a csiszolóanyaggal való közvetlen érintkezése esetén mossa az érintett felületet tiszta vízzel 20 percen keresztül. Használjon puha szappant és tiszta vizet.

Lenyelés esetén orvosi beavatkozás szükséges. A sérült személy kezelése során figyelembe kell venni a jelen lévő tüneteket.

Kerülje el az anyagon keresztülhaladást, mindig viseljen személyi védőfelszerelést. Szivárgás esetén a területet minden irányban szigetelni kell kb. 25 méteres sugárban. Tilos az anyagot vízbe önteni. Kerülje el a port. Használjon professzionális porszívót a terület megtisztítására.

Ez az anyag szilikát és/vagy kvarc kristályokat tartalmaz. A kémiai anyagok emberi szervezetre gyakorolt kockázati tényezőinek felmérésére vonatkozó IARC-monográfia értelmében ez az anyag potenciálisan rákkeltő.

A legajánlottabb csiszolóanyag vízsugaras vágáshoz

Vélemények

A szállítást világszerte biztosítjuk
Világszerte szállítunk a legversenyképesebb árakon.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú, erős kapcsolatot építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Constanța Tengeri Kikötő, Kapu 2, SORENA Platform, Constanța, Románia


Telefon: 0630 9398550