Szögletes forma

Vörös gránát vízsugaras vágáshoz

A GritSablare márkanév alatt forgalmazott termékeket kivételes minőség jellemzi. Ez a minőség tükröződik az anyag kiterjesztett működési idejében, átlagon hozamában, és lényegében az értékmegőrzésben.

Vörös gránát vízsugaras vágáshoz
Garnet - Water Jet Cutting

 • Ideális vízsugaras vágógépekhez a részecskék keménységének, sűrűségének, omlósságának és formájának köszönhetően;
 • Az anyag nagy keménységű zöld gránát részecskéket tartalmaz, ami még jobban megnöveli az anyag vágóerejét;
 • Nagy keménység: 7.0 - 8.0 Mohs-skálán;
 • Ökológiai és nem toxikus anyag (Szilikátot tartalmaz <0.1%).
Ökológiai termék
Az európai
törvénykezésnek
megfelelő
Szemcsésség
 • 80 Mesh
 • 120 Mesh
Kiszerelés
 • 25 kg-os zsákok
  [Összes szemcsésség]
 • 1 tonnás Big Bags
  [Összes szemcsésség]
Megjegyzés
 • Száraz helyen tárolt anyag.
Az anyagok begyűjtése megsemmisítés céljával

Teljes körű hulladékgyűjtési szolgáltatást biztosítunk a csiszolóanyagok megsemmisítéséhez. A részletekért, kérjük, keressen fel minket.

Forgácsoló gránát leírása

Particule granat verde

MAGAS KEMÉNYSÉG

Kiváló minőségű vörös gránát, amely összetétele alumínium oxidokat és vasat tartalmaz; illetve a vörös gránáthoz képest az anyag tartalmaz zöld gránát részecskéket, ami növeli a forgácsoló anyag keménységét. A zöld gránát részecskék nagyító segítségével figyelhetők meg, szabad szemmel fekete foltokhoz hasonlónak látszanak.

MAGAS VÁGÓERŐ

A bányászati kitermeléstől kezdődően megőrződik a kőzet kristályos formája: a 12 sarokkal rendelkező szögletes forma, nagyjából 38-féle struktúrát eredményeznek az őrlési és méretek szerinti válogatási művelet, melyek maximális vágási tulajdonságokkal rendelkeznek majdnem minden anyagtípushoz.

TÖBBSZÖRÖS ÚJRAFELHASZNÁLÁS

Tekintettel arra, hogy az almandin kőzet mélyen a föld szintje alatt helyezkedik el, nincs kitéve az eróziónak, így a gránát még durva formában is kristályos, szögletes alakkal rendelkezik sok éles szöggel. A kiaknázást követően a kőzetet felaprítják, megmossák és különböző méretek szerint kiválogatják, megőrizve a sokoldalú szögletes formáját. Kompakt blokként az anyag megőrzi a vágóerejét többszörös újrafelhasználás esetén is.


Granat Rosu pentru Masini de Taiat cu Jet de Apa
A vörös gránát ideális vízsugaras vágógépekhez
 • A vízsugaras vágógépekhez a legjobb forgácsoló anyag a vörös gránát a részecskék egyedülálló keménységi, sűrűségi, omlóssági tulajdonságainak és formájának köszönhetően, ami maximalizálja a vízsugaras vágógépek vágási tulajdonságait:
  1. Keménység. A vízsugaras vágási eljárás során szükséges biztosítani a vágási erő és a vágógép alkatrészeinek a kopása közötti optimális egyensúlyt. A puha csiszolóanyag használata meghosszabbítja a fúvókák élettartamát, ellenben lassítja a vágási folyamatot. Egy túlzottan kemény csiszolóanyag növeli a vágási sebességet, ellenben túl gyorsan erodálja a fúvókákat, ami halott ütemidőkhöz vezet, de még a vágófelszerelés alkatrészei cseréjének költségét is növeli. A vörös gránát keménysége kb. 8 Mohs-skálán, ami hatékonyan ellensúlyozza a gyors vágási folyamatot, ellenben optimális a berendezés megfelelő élettartama tekintetében;
  2. Sűrűség. A vízsugaras vágógép forgácsoló ereje két tényező függvénye: a csiszolóanyag súlya megsokszorozva a sebességgel. Az ideális csiszolóanyag súlya a legnagyobb, ami fel tudja gyorsítani a gépet a maximális sebességig. Egy túl könnyű forgácsoló anyag nem vágja az anyagot, ellenben egy túl nehéz forgácsoló anyag nem gyorsítja fel a maximális sebességig, ezáltal csökkenti a vízsugaras vágógép vágóerejét. A vörös gránát kb. 4-szer nehezebb, mint a víz, az ideális tartományban helyezkedik el mind a vágás, mind a gyorsulás szempontjából;
  3. Omlósság. Figyelembe véve a vörös gránát fél omlós állapotát az éles részecskék miatt, megállapítást nyert, hogy a vágóereje magasabb egyéb csiszolóanyagokhoz képest;
  4. A részecskék formája. Megállapítást nyert, hogy a szögletes formájú, sok éles széllel rendelkező részecskék – mint amilyenek a vörös gránát részecskék is - nagyobb vágóerővel rendelkeznek.
Fizikai és kémiai tulajdonságok
Fizikai állapot: Szilárd részecskék
Szín: Vöröses barna, piros, rózsaszín, zöld változatai
Szag Szagtalan
Keménység 7,0 - 8,0 Mohs
Tömeg: (kb.) 3,9 - 4,1 g/cm3
Oldhatóság Nem oldódik vízben
Hő stabilitás: Nem gyúlékony anyag
Robbanékonyság: Nem robbanékony anyag
Kémiai összetevők
Fe2O3 38,1%
SiO2 (nem kristályos): 35,2%
Al2O3: 18,9%
MgO: 2,5%
P2O5: 0,06%
Na2O: 0,03%
ZrO2: 0,03%
K2O: 0,02%
TiO2: 2%
Az európai
törvénykezésnek
megfelelő

Az Európai Parlament és Tanács 1272/2008-as rendeletének megfelelően, (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006/EK rendelet módosításáról;

Az Európai Parlament és Tanács 1907/2006/EK rendeletének megfelelően, (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH).

Ökológiai termék
A GritSablare által forgalmazott termék környezetbarát termék, amely nincs káros hatással a környezetre. A gránát részecskék előállításához használt nyersanyag a bányászattal kitermelt almandin kőzet, melyet utólag többszörös feldolgozási műveletnek vetnek alá, annak érdekében, hogy magas minőségű csiszolóanyagot kapjanak.

Gránát forgács felhasználása

Vörös gránát: ideális vízsugaras vágógépekhez
Vörös gránát: ideális vízsugaras vágógépekhez
Egy víztömlő erős nyomással sugározza ki a vizet, és a nyomás növelése esetén a víz ereje jelentősen megnő. Ugyanezen az elven működnek a vízsugaras vágógépek; így a vizet egy nagyon szűk lyukon keresztül sugározzák ki, rendkívül magas nyomást alkalmazva. Ezeknek a tényezőknek a következtében a víz behatol a felületbe. Ha a vízhez még adagolnak egy kemény forgácsoló anyagot, például vörös gránátot, a víz ereje exponenciálisan megemelkedik, és képes lesz milliméter pontossággal elvágni vagy kiszabni majdnem bármilyen anyagot a kartontól és gumitól kezdődően a kerámiáig, acélig, titánig, kőig és kvarcig.

Gránát forgács felhasználásának biztonsága

A gránát forgács biztonságos, környezetbarát és stabil anyag. Kezelése nem igényel különösebb figyelmet. Szükséges a védő felszerelés viselése, illetve kerülje az anyaggal való közvetlen érintkezést. Az anyag tárolása nem igényel különös feltételeket. Ajánlott a homokfúvó anyag tárolási terének jó szellőztetése.

Belélegzés esetén a sérült személy friss levegőre kell szállítani, kényelmes légzési helyzetben kell tartani. Oxigén adható, ha nehezen lélegzik. Mesterséges lélegeztetési műveletek hajthatók végre, ha a sérült személy nem lélegzik. Ebben az esetben szükséges az orvosi beavatkozás.

Kerülje a bőrrel való érintkezést. A homokfúvó anyaggal való közvetlen érintkezés esetén az érintett felületet tiszta vízzel mossa le legkevesebb 20 percen keresztül. használjon puha szappant és tiszta vizet.

Lenyelés esetén orvosi beavatkozás szükséges. A sérült személy kezelése során figyelembe kell venni a jelen lévő tüneteket.

Kerülje el az anyagban való áthaladást, mindig viseljen védő felszerelést. Szivárgás esetén a területet minden irányban szigetelni kell kb. 25 méter távolságban. Tilos az anyagot vízbe önteni. Ajánlott a por elkerülése. Használjon professzionális porszívót a környék megtisztítására.

Ez az anyag szilikát és/vagy kvarc kristályokat tartalmaz. Az emberi szervezetre gyakorolt kockázati tényezők felmérésére vonatkozó IARC-monográfia értelmében ez az anyag rákkockázatot mutat.

Szállítunk bárhová az ország területén
Országos szinten szállítunk a piac legversenyképesebb árain.
A legajánlottabb csiszolóanyag vágáshoz

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú kapcsolatokat építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Termele Romane utca
(az 1 és 2 kapuk között),

Constanța Kikötő az A2 autópálya mentén, Románia