Üveggolyók a felületek keményítéséhez és felületek tisztításához

Üveggolyók a felületek edzéséhez és az útjelzésekhez

Az üveggolyók egyike a homokfúvott felületen legfinomabb hatást kifejtő csiszolóanyagoknak. Más csiszolóanyagokkal ellentétben, az üveggolyók gazdaságos homokfúvási és felületkeményítési megoldást jelentenek, és újrahasznosított ólommentes üvegből készülnek, lekerekített formára. Környezetbarát anyag, amely nem káros az ember egészségére, mivel nem tartalmaz szabad szilikátokat, kémiailag semleges, és akár 30 alkalommal is újrafelhasználható a munkafolyamat és a kezelt felület függvényében.

Az üveggolyók sokféle méretben elérhetők. A nagyobb méretű golyók keményebb és mélyebb textúrát adnak, míg a kisebb méretűek rendkívül finom és fényes felületet eredményeznek. Ugyanakkor az üveggolyók sokkal kisebb méretben állíthatók elő, mint a fémgolyók, és a komplex geometriájú és finom szögekkel rendelkező alkatrészek keményítésére használhatók, azok alakjának károsítása és az alkatrész alapanyagául szolgáló anyag részecskéinek megbontása nélkül.

Vasmentes és stabil anyag lévén az üveggolyók nem szennyezik a homokfúvott felületeket, sikerrel használhatók az INOX, alumínium, kő, cement, fa, üvegszál, műanyag felületek homokfúvásához. Az üveggolyó, mint homokfúvó anyagok alkalmazható csiszolásra és tisztításra, sikerrel távolítja el a rozsdanyomokat, korróziót, por és szennyeződés lerakódásokat a felület megkarcolása és károsítása nélkül. Használata levegő- és vízsugárzású gépekkel egyaránt lehetséges.

Az üveggolyókkal végzett felületkezelésnek jelentős előnye van a kezelt felületekre, mivel növeli a fémalkatrészek ellenálló képességét a fémfáradtság és a feszültség alatti korróziós repedezések tekintetében is. Az üveggolyó közepesen kemény csiszolóanyag (kb. 6 a Mohs skálán) viszonylag kis tömeggel, így jelentős kompressziós reziduális stresszből eredő feszültséget termel, ezzel lágy fémbevonatot eredményez.

Az üveggolyókat a gépjárműiparban roszda és a régi festékréteg eltávolítására használják a karosszériáról. Különleges hatásuknak köszönhetően, finom orvosi eszközök tisztítására és sterilizálására is alkalmazzák azokat. A repülőgépiparban az üveggolyók alkalmazhatóak számos jellegzetes alkatrész – mint például a propellerek, repülőgép rotorlapátok – tisztítására és keményítésére.

Egy másik terület, ahol az üveggolyókat sikerrel használják az útjelölés. Az útjelzésekhez használt festék fényvisszaverő tulajdonsággal rendelkező üveggolyókat tartalmaz a járművek fényszóróinak hatására , az útjelzések jobb láthatóságát biztosítva éjjel és nappal egyaránt, nagyobb biztonságot nyújtva a gépjárművezetők számára. Az üveggolyók összekeverhetők a festékkel az útjelzés felfestése előtt, vagy hozzáadhatók később, a frissen felkent festékhez.

A GritSablare több fajta kiváló minőségű üveggolyót kínál, melyek alkalmazhatók bármilyen típusú tisztítási, csiszolási vagy felületkezelési munkálathoz. Mérnökeink teljes körű támogatást és segítséget nyújtanak a legjobb megoldások kiválasztására, bármilyen típusú felület tisztításához és felületkezeléséhez. Jó minőség-ár arány és a megrendelt termékek határidőre való kiszállítása fontos előfeltételei a kedvező és előnyös üzleti kapcsolatnak, közép- és hosszú távon egyaránt, az összes érintett fél számára.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú, erős kapcsolatot építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Constanța Tengeri Kikötő, Kapu 2, SORENA Platform, Constanța, Románia


Telefon: 0630 9398550