Miért használjunk vörös gránátot a vízsugaras vágógépekhez

Vörös gránát: Ideális a vízsugaras vágógépekhez

A víz egyike a nagy behatolási erővel rendelkező természeti erőforrásoknak, melynek köszönhetően áthatol hegyeken, sziklákat és az útjába akadó vagy a folyása mentén található kemény gránátkőzeteket formálja. Egy víztömlő kültérben erős nyomással sugározza ki a vizet, és a nyomás növelése esetén a víz ereje jelentősen megnő. Ugyanezen az elven működnek a vízsugaras vágógépek; a vizet egy nagyon szűk lyukon keresztül sugározzák ki, rendkívül magas nyomást alkalmazva, lehetővé téve, hogy a jelentős nyomással kiáramló víz belevágjon az anyagba. Ha a vízhez kemény csiszolóanyagot is hozzáadnak, például vörös gránátot, a víz ereje exponenciálisan megnövekszik, ezáltal szinte bármilyen típusú anyag extrém pontossággal vágható a kartontól a gumin át, kerámiáig, valamint az acéltól, a titánon és kövön át a kvarcig

Majdnem minden csiszolóanyagot teszteltek annak megállapítására, hogy melyik mennyire hatékony a vízsugaras gépekhez. A legkiválóbb csiszolóanyagnak a vörös gránát bizonyult, köszönhetően különleges toljadonságai egész sorának, mint a keménység, sűrűség, szemcsésség és a forma, maximalizálva a vízsugaras vágógépek vágási tulajdonságait.

Keménység. A vízsugaras vágási eljárás optimális egyensúlyt követel a vágási erő és a vágógép alkatrészeinek kopása között. A puha csiszolóanyag használata meghosszabbítja a fúvókák élettartamát, ugyanakkor lassítja a vágási folyamatot. A túlzottan kemény csiszolóanyag növeli a vágási sebességet, de túl gyorsan koptatja a fúvókákat, mely üzemszünethez vezet, illetve növeli a vágófelszerelés alkatrészei cseréjének költségét. A vörös gránát keménysége kb. 8 a Mohs-skálán, mely hatékonyan ellensúlyozza, hogy gyors kell vágni, miközben optimális elfogadható élettartamot biztosít a berendezésnek.

Sűrűség. A vízsugaras vágógép forgácsoló ereje két tényező függvénye: a csiszolóanyag súlya szorozva a sebességgel. Az ideális csiszolóanyag súlya az a legnagyobb súly, melyet a víz fel tud gyorsítani a legnagyobb sebességre, biztoítva a végső vágási sebességet. A túl könnyű csiszolóanyag nem vágja az anyagot, míg a túl nehéz anyag nem gyorsul fel a maximális sebességig, csökkentve a vágás sebességét. A vörös gránát majdnem 4-szer nehezebb a víznél, ez az érték az ideális tartományban helyezkedik el mind a vágás, mind a gyorsulás szempontjából.

Omlósság. A csiszolóanyag omlóssága fontos szerepet játszik a vízsugaras vágási folyamatban. A túl szemcsés anyag elporlad már a berendezés fúvókájában, porként érkezve a felületre, így nem kées azt elvágni. A túl kemény anyag nem törik szét a fúvókában kis, csak a sarkai gömbölyödnek le, életlen formában érkezik a felületre,kellő erő nélkül a vágáshoz. A vörös gránát közepes omlósságával éles szélű szögletes részecskékké töredezik szét a fúvókában, minden más csiszolóanyagnál kimagaslóbb vágási sebességet biztosítva.

A részecskék formája. A csiszolóanyagoknak számos formát ölthetnek a tökéletes gömbtől – mint például az acél - vagy az üveggolyók, a tűszerűen éles részecskékig, melyek a a szilíkon-karbidban találhatók. Megállapítást nyert ugyanakkor, hogy a szögletes formájú, sok éles széllel rendelkező részecskék – mint a a vörös gránát - a legalkalmasabbak a nagy vágási sebességhez.

A vörös gránát természetes kőzet, az almandinbányákban található. A vörös gránát kiemelkedően stabil anyag, mely nem impregnálódik más felületekbe az érintkezés során. A vörös gránátnak speciális finomítási folyamaton kell átesnie, hogy elérje a speciális tisztasági tulajdonságokat és az egységes részecskeméret-eloszlást, hogy sikeresen alkalmazhazó legyen vízsugaras vágógépekhez. A GritSablare országosan vezető szerepet tölt be a vízsugaras vágógépeknek megfelelő, kiváló minőségű vörös gránát forgalmazásában. Az általunk kínált vörös gránát gondos feldolgozási folyamaton megy át a bányából való kitermelést követőeen, hogy magas tisztasági fokot érjen el, eltávolítva belőle a kőben található egyéb anyagok nyomait, melyek akadályozhatják az optimális vágási eljárást, például a fúvókák eldugulásával vagy a felületek szennyezésével. Ugyanakkor, gondos figyelmet fordítanak a vörös gránát részecskék méretére, hogy relatíve egységes részecskeméretű anyagot kapjanak, amely a legalkalmasabb a vízsugaras vágáshoz, mert akkor nincs szükség a vágógép beállításainak állandó változtatására, újraadaptálva az anyag újabb méretehez, hogy a felületet hatékonyan vágja el.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú, erős kapcsolatot építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Constanța Tengeri Kikötő, Kapu 2, SORENA Platform, Constanța, Románia


Telefon: 0630 9398550