PRÉMIUM nátrium-bentonit: a világ legjobb bentonitja a komplex geometriájú öntödei alkatrészekhez

PRÉMIUM nátrium-bentonit

A geológusok meghatározása szerint egy kolloid agyagból képződött kőzet, magas montorillonittartalommal, a smektitek kategóriájába tartozó ásványi anyag. A bentonit in situkeletkezik a vulkáni hamu vízmentes jelenlétének eltávolításával. A bentonit név Fort Benton(A.E.Á.) település nevéből származik, ahol először találtak bentonit anyagot. Egyedülálló tulajdonságai és sokoldalú felhasználásának köszönhetően a bentonitot „csodaiszapnak” vagy „ezerféle felhasználású agyagnak” is nevezik.

A bentonit fő alkalmazási területei az iparban a következők: kötőanyag öntödei keverékekben, katalizátor kőolaj finomításában, vasérc pelletálására és a fúrófolyadékok tulajdonságainak javítására szolgáló anyag.Egyéb alkalmazások: vízszigetelés építkezési és mélyépítési projektekben (nukleáris hulladéklerakók lezárása, a felszín alatti víz védelmi akadálya, földhüvelyek, öntöző árkok), kerámiaipar összetétele, stabilizáló szer festékekhez, kozmetikumokhoz vagy gyógyszerekhez, tisztító szer alkoholos és alkoholmentes italokhoz (bor, ecet, méhser, almabor, gyümölcslé), fehérítő természetes olajokhoz, kötőanyag állati takarmányokhoz, házi kedvencek részére használt higiéniai alomhoz, szennyvíz tisztítószere.

Jelenleg többféle nátrium-bentonit érhető el a romániai piacon, melyeket ezen alkalmazások többségében sikeresen használnak, nevezetesen:az argentin eredetű PRÉMIUM nátrium-bentonit, és az indiai eredetű SUPER-BOND nátrium-bentonit, mindkettőt forgalmazza a GritSablare, az ipari homokfúváshoz, vízsugaras vágás használt anyagok, valamint öntödei és fúrási adalékanyagok országos szinten vezető szerepet betöltő forgalmazója.

Az argentin eredetű PRÉMIUM nátrium-bentonitot több, mint 140 éves hírnévvel rendelkező montorillonitbányákból nyerik, valamint a magas montmorillonit tartalma és kiváló tulajdonságai miatt a világ legjobb nátrium-bentonitjának tekintik öntvények nagy finomságú öntvények készítéséhez: nagy hőstabilitás, mechanikai szilárdság, valamint nyomószilárdság.Egy 200 Mesh mértékű szitán csupán 0,5% maradékkal a 99%-os magas tisztaságú PRÉMIUM nátrium-bentonit maximális finomságot kínál a komplex geometriájú öntödei alkatrészekhez az öntödei hibák kiküszöböléséhez és finom fémfelületek előállításához, porozitás, lyukak és repedések nélkül. Ezenkívül, a PRÉMIUM nátrium-bentonit magas abszorpciós képességgel rendelkezik, felülmúlja a piacon lévő többi bentonitot –akár saját tömegénél 16-szor nagyobb mennyiségű vizet képes megkötni, a hidratált bentonit térfogata 12-15-ször nagyobb, mint a kiindulási termék térfogata –ezáltal ideális a talaj vízszigetelésére, csökkent átjárhatóságú gátat képez a talajközi hézagok duzzasztásával, amellyel keveredik.A duzzadási, inflációs kapacitást maximalizálják a bentonit részecskék is méretüknek köszönhetően, melyek megduzzadnak és lezárják a talaj legkisebb légüregeit is. Így, a bentonit és a talaj keveréke tartós akadályt képez hosszú időre.Ugyanakkor, ez a termék kis méretű25 kg-os kiszerelésben is elérhető, a háztartási felhasználók háztáji alkalmazása céljával: adalékanyag kerámiai termékek szilárdságának növelésére, kötőanyag takarmányhoz, higiéniai almok.

A SUPER-BOND nátrium-bentonit Indiából származik magas montmorillonittartalmú agyagból származik, mechanikai szilárdsággal és nagy nyomószilárdsággal rendelkezik, ezáltal a legtöbb öntödei alkalmazás számára ajánlott termék az öntött fém hibáinak kiküszöbölésére. Kiváló tixotróp anyagként a SUPER-BOND nátrium-bentonitot sikeresen használják kiváló erősségű fúrógél előállításához, mely biztosítja az árok vertikális stabilitását és a fúrófolyadék elszigetelését a kútban.A termék nagy méretű1350 kg-os Big Bag kiszerelésben kapható, elsősorban ipari, vízszigetelő, építőipari és mélyépítőipari nagyméretű alkalmazásokhoz készült.

A GritSablareaz ipari anyagok és berendezések területén országosan és Délkelet-Európában elismert márka, amely folyamatosan keresi az ipar igényeinek megfelelő új és modern műszaki megoldásokat. Ugyanakkor, a vállalkozás számos előnyt kínál kereskedelmi partnerei számára, valaminttestreszabott beszerzési programokat és kamatmentes részletfizetési lehetőségeket, annak érdekében, hogy hosszú távú üzleti partnerségeket és előnyös szerződéses kapcsolatokat alakítson ki az összes érintett féllel.

Prémium minőségi termékeket ajánlunk, szilárd, hosszú távú, erős kapcsolatot építünk ki ügyfeleinkkel

GritSablare

Constanța Tengeri Kikötő, Kapu 2, SORENA Platform, Constanța, Románia


Telefon: 0630 9398550