Alumina Zirconiu Sablare

Formă Angulară

Alumină de Zirconiu 25% (ZA25) pentru Sablare

Materialele distribuite sub brandul GritSablare sunt caracterizate prin calitate de exceptie. Aceasta calitate se reflecta in durata de operare extinsa a materialului, productivitate peste medie si, in esenta, prin conservarea valorii.

Alumină de Zirconiu 25% (ZA25)
pentru Sablare

 • Având duritate 9 pe scara Mohs, Alumina de zirconiu 25% (ZA25) pentru sablare este un abraziv cu microstructură unică care oferă duritate extremă, capacitate de curățare excepțională și durată lungă de utilizare.
 • Alumina de zirconiu este o ceramică obținută din combinația între oxid de aluminiu (alumină - Al2O3) și dioxid de zirconiu (ZrO2) prin topire în cuptoare electrice la peste 2000°C. Este considerat un abraziv superior față de alte materiale de sablare de pe piață.
 • Utilizare: Alumina de zirconiu este folosită pe larg în aplicații de sablare granit, suprafețe turnate, oțeluri aliate, monumente etc.
Produs Reutilizabil
Calitate ridicată
Reutilizare
 • Material Reutilizabil cu multiple cicluri de sablare în funcție de aplicație, tipul de suprafață sablată, nivelul de contaminare al particulelor după sablare
Granulatie
 • F4-F220
 • 20/40 Mesh
 • 30/60 Mesh
Ambalaj
 • Saci 25 Kg (Saci hârtie în 3 straturi, pe paleți foliați)
Notă
 • Materialul se depozitează în loc uscat.

Specificații Alumină de Zirconiu Sablare

Sablare oțel
Sablare oțel
 • Alumina de zirconiu este un material abraziv compozit care combină proprietățile Oxidului de aluminiu (Al2O3) și Dioxidului de zirconiu (ZiO2) pentru a crea un material superior calitativ. Acești oxizi sunt amestecați într-un raport specific, care depinde de proprietățile dorite ale materialului final.
 • Amestecul de oxizi este compactat sub formă de pulbere fină și apoi sinterizat la temperaturi ridicate în cuptoare electrice. Prin sinterizare se obține o structură densă și rezistentă, în care cele două tipuri de particule sunt distribuite uniform.
 • După sinterizare, materialul este răcit și măcinat în diferite granulații pentru a fi utilizat ca material abraziv de sablare. Procesul de măcinare are loc controlat pentru a obține particule de dimensiuni specifice pentru diferite tipuri de aplicații.
 • Materialul produs este testat pentru a se asigura că îndeplinește specificațiile tehnice necesare, inclusiv duritatea, dimensiunea particulelor și distribuția acestora.

Avantaje Alumină de Zirconiu Sablare

EFICIENȚĂ DE TĂIERE RIDICATĂ

Particulele de alumină de zirconiu devin mai ascuțite pe măsura folosirii lor în mai multe cicluri de operare (friabilitate).

MEDII DURE

Optim pentru medii cu presiune ridicată.

DURITATE 9 MOHS

Recomandat pentru curățarea și sablarea materialelor dure cum ar fi: granit, piatră, oțel.

Aplicabilitate Alumină de Zirconiu

Aplicabilitate Alumină de Zirconiu Sablare oțel, piese turnate, granit, piatră
Sablare oțel, piese turnate, granit, piatră
Datorită rezistenței la uzură, alumina de zirconiu oferă o durată de viață lungă și o eficiență crescută în diverse aplicații de sablare, fiind o alegere excelentă pentru multiple industrii. Cu o duritate de aproximativ 9 pe scara Mohs, alumina de zirconiu se folosește pentru sablarea suprafețelor dure din oțel, pieselor turnate, suprafețelor din granit și piatră.

Aplicabilitate Alumină de Zirconiu Turnătorii
Turnătorii
Alumina de zirconiu este un material extrem de dur și rezistent la temperaturi înalte, având stabilitate chimică ridicată. De aceea, este folosit în topitorii pentru realizarea de acoperiri refractare, aditiv pentru realizarea matrițelor, filtre ceramice pentru a îndepărta impuritățile din metalul topit.

Aplicabilitate Alumină de Zirconiu Benzi de șmirghel
Benzi de șmirghel
Benzile de șmirghel cu particule de alumină de zirconiu sunt alegerea de top pentru șlefuirea suprafețelor dure. În plus, datorită proprietății de friabilitate, particulele de alumină de zirconiu devin din ce în ce mai ascuțite pe măsura derulării proceselor de șlefuire, ceea ce înseamnă că benzile cu particule de alumină de zirconiu au o durată îndelungată de viață, acestea fiind înlocuite atunci când particulele se estompează. În plus, se folosesc și în șlefuirea umedă.

Aplicabilitate Alumină de Zirconiu Discuri de șlefuire
Discuri de șlefuire
Discurile cu particule din alumină de zirconiu se folosesc pentru șlefuirea de mare intensitate în unitățile de prelucrare a fierului. Aceste discuri nu se recomandă pentru finisarea metalelor moi sau a suprafețelor din lemn datorită faptului că sunt prea robuste și dense și pot aduce stricăciuni unor astfel de suprafețe care necesită un grad mai ridicat de finețe.

Proprietăți fizice și chimice Silicat de Aluminiu Vasilgrit®

Proprietăți fizice și chimice
Formă: Ascuțită și angulară
Culoare: gri – albastru
Duritate: 9 Mohs
Densitate specifică: 4.2 – 4.3
Punct de topire: 1900°C
Compoziție chimică (%):
Al2O3 73.19
ZrO2 25.28
SiO2 0.42
Fe2O3 0.22
TiO2 0.3

Siguranta Utilizarii

Abrazivul din Alumină de zirconiu este un material sigur si stabil. Nu necesita atentie deosebita la manipulare. Este necesara purtarea echipamentelor de protectie si evitarea contactului direct. Depozitarea acestui material nu necesita conditii deosebite. Este necesara o ventilare buna a aerului in spatiul unde abrazivul este depozitat.

In caz de inhalare, persoana afectata trebuie scoasa la aer curat si mentinuta intr-o pozitie comfortabila pentru respirat. Se poate administra oxigen, daca respiratia se face in conditii de dificultate. Pot fi facute manevre de respiratie artificiala, daca persoana nu respira. In acest caz, este necesra interventia medicala.

Evitati contactul direct cu pielea. Daca s-a intrat in contact direct cu acest abraziv, trebuie spalata zona cu apa curata pentru minim 20 de minute. Folositi un sapun moale si apa curata.

In caz de ingestie, este necesara interventia medicului. Toate tratamentele care se aplica persoanei vatamate trebuie sa aiba in vedere simptomele pe care acestea le prezinta.

Trebuie evitat mersul prin material si intodeauna trebuie purtat echipament de protectie. In caz de scurgere, zona trebuie izolata pentru o distanta de aproximativ 25 de metri, in toate directiile. Deversarea materialului in ape este interzisa. Este necesara evitarea prafului. Folositi aspiratoare profesionale pentru a curata zona.

Ce materiale abrazive sunt optime pentru aplicațiile tale?

Testimoniale

Asiguram Transport Oriunde in Tara
Oferim Transport la nivel national, la cele mai competitive preturi de pe piata.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România
Telefon: +4 072SABLARE