Minerale argila

Bentonita activata macinata pentru turnatorii, foraje

Materialele distribuite sub brandul GritSablare sunt caracterizate prin calitate de exceptie. Aceasta calitate se reflecta in durata de operare extinsa a materialului, productivitate peste medie si, in esenta, prin conservarea valorii.

Bentonită Sodică pentru Turnătorii, Foraje
Bentonită Alimentară (Puritate 99,9%)

 • Bentonită sodică de calitate superioară obținută din argile bentonitice premium, cu conținut mare de montmorillonit, recomandată în turnătorii, foraje, construcții;
 • Utilizare: liant în amestecurile de formare pentru piese turnate prepararea fluidelor de foraj rafinare petrol hidroizolant în construcţii material auxiliar de umplutură în industria materialelor de construcţii ameliorarea prizelor de legare la pământ a instalațiilor electrice plastifiant şi liant în ceramică agent antideponent şi îngroşare pentru vopsele și lacuri pentru decolorarea uleiurilor vegetale agent de limpezire şi filtrare în industria vinului.
Produs Ecologic

Bentonită PREMIUM
99,9% Puritate

 • Origine Argentina
 • Granulație extra-fină:
  rest pe sită #200 Mesh (0,053mm): ~0,05%
 • Saci 20 Kg (de hârtie cu inserție de plastic la interior împotriva umezelii)

Bentonită SUPER-BOND

 • Origine India
 • Granulație super-fină:
  rest pe sită #200 Mesh (0,053mm): ~20%
 • Saci 20 Kg (de hârtie cu inserție de plastic la interior împotriva umezelii)
 • Saci Big Bag 1350 Kg
Nota
 • Materialul trebuie depozitat in loc uscat.

Bentonită PREMIUM 99,9% Puritate

Bentonita sodica Argentina
 • Bentonita PREMIUM 99,9% Puritate comercializată de GritSablare provine din minele de montmorillonit din Argentina. Această bentonită este formată din cenușe vulcanice extrase din zona lacului Pellegrini. În milioane de ani, sub acțiunea multiplilor factori de mediu, bentonita PREMIUM comercializată de noi a devenit cea mai bună bentonită sodică din lume.
 • Stabilitate termică excelentă, rezistență mecanică precum și rezistență la compresiune, oferind cea mai bună calitate produsului.
 • Datorită selecției atente, extragerii specializate, precum și a procesului de prelucrare, bentonita PREMIUM are caracteristici unice cu eficiență ridicată: un conținut ridicat de montomorillonit de 99,9%, capacitate excelentă de schimb cationic și absorbție.
 • Bentonita PREMIUM comercializată de GritSablare înregistrează valori superioare față de alte produse, inclusiv pe scara produselor bentonitice Wyoming.

Liant în Turnătorii
Liant în Turnătorii
Bentonita PREMIUM comercializată de GritSablare este cea mai bună bentonită sodică din lume care poate fi folosită ca liant în turnătorii.
Industria alimentară
Industria alimentară (vinificație)
Agent natural, fără aditivi, de limpezire şi filtrare în industria alimentară la vinuri, sucuri, oţet, lichior, precum și ca decolorant pentru uleiuri vegetale.
Industria chimică
Industria chimică
Agent de emulsie antideponent şi îngroşare pentru vopsele, lacuri, cerneluri.

Rezistență excelentă

Fiabilitate sporită

Stabilitate termică ridicată


adsorbtie albastru de metil
rezistenta la compresie
rezistenta mecanica

Bentonită SUPER-BOND

Bentonita sodica India
 • Bentonita SUPER-BOND provine din argile atent selecționate cu bogat conținut de montmorillonit din India, având proprietăți superioare de rezistență mecanică și rezistență la compresiune.
 • Rezistență mecanică superioară
 • Rezistență foarte mare la compresiune
 • Dezvoltă margini ascuțite și rezistente pentru piesele turnate
 • Liant excelent pentru amestecurile crude de turnătorie
 • Proprietăți foarte bune în cazul gelificării apă-bentonită pentru foraje
 • Toleranță foarte bună la umiditate

Descriere Bentonită

Argile de montmorillonit
Argile de montmorillonit
 • Bentonită sodică de calitate superioară: rocă argiloasă formată din alterarea cenușilor vulcanice, cu un conținut mare de minerale din grupa montmorillonitului. Bentonita este o rocă moale, fiabilă, unsuroasă la pipăit. Culoarea variază în funcție de pigmenții naturali pe care îi conține: alb, alb-cenușiu, cu nuanțe de roz, crem;
 • Proprietățile deosebite ale bentonitei fac din acest material un adjuvant deosebit de util în multiple ramuri industriale:
  • Crește rezistența mecanică și permeabilitatea amestecurilor crude de formare în topitorii;
  • Ideală pentru prepararea şi condiţionarea fluidelor de foraj (datorită particularităților tixotropice și stabilității mari a suspensiilor);
  • Hidroizolant excelent pentru puțurile de foraj și impermeabilizarea construcțiilor subterane;
  • La rafinarea derivatelor petrolifere (datorită capacității sale ridicate de adsorbție și absorbție).

Aplicații Bentonită

Liant pentru amestecurile de formare crude în turnătorii
defecte de turnătorie, găuri
Defecte de turnătorie: găuri
defecte de turnătorie, porozitate
Defecte de turnătorie: porozitate
defecte de turnătorie, acumulări
Defecte de turnătorie: acumulări
defecte de turnătorie, fisuri
Defecte de turnătorie: fisuri

Bentonita măcinată sodică este unul dintre cele mai utilizate liante pentru prepararea amestecurilor de formare crude, în turnătorii.

 • Capacitatea de absorbție ridicată și finețea particulelor face ca bentonita să fie indispensabilă în turnătorii prin creșterea rezistenței mecanice a amestecurilor de formare și o permeabilitate superioară, pentru a elimina defectele specifice care apar la piesele turnate din oțel, fontă: găuri, porozitate, fisuri, asperități.
 • Spre deosebire de alte argile, bentonita are o capacitate de liere a amestecurilor de turnătorie de până la 3 ori mai mare, fapt care duce la scăderea cantității de liant de până la 3 ori, pentru a obține aceeași rezistență mecanică și permeabilitate.
 • Capacitate superioară de dispersie în amestecurile uscate de nisip, fapt care duce la utilizarea unei cantități mai mici de liant și la un timp mai scurt de amestec.
Lichide de foraj

Bentonita măcinată sodică este o componentă majoră pentru lichidele de foraj, mai ales în industria de Petrol și Gaze.

 • Este utilizată în foraj la prepararea şi condiţionarea fluidelor de foraj. Bentonita este materialul cel mai utilizat pentru a crește vâscozitatea fluidului de foraj.
 • Bentonita este un material tixotropic, proprietate care permite amestecului apă-bentonită să se transforme în gel în starea de repaus și înpoi, în stare lichefiată, dacă amestecul este agitat, gelul fiind reversibil.
 • Amestecul apă-bentonită în stare de gel permite izolarea lichidului de foraj în puț, asigurând stabilitatea pe verticală a șanțului și împiedicând prăbușirea acestuia.
Amestec apă-bentonită
Amestec apă-bentonită
Foraje
Foraje
Bentonita de sodiu - Aditiv pentru hrana animalelor
Vite
Vite
Cai
Cai
Porci
Porci
Găini
Găini

Bentonita sodică este în prezent autorizată ca aditivi pentru hrana animalelor, pentru liantul micotoxinelor, și ca agent antiaglomerant. Bentonita de sodiu premium selectată are un conținut ridicat de Montmorillonit și, de asemenea, o capacitate adsorbantă foarte mare datorită prezenței de sarcini negative pe suprafaţă. Datorită acestei proprietăți adsorbante ridicate, bentonita elimină micotoxinele, cum ar fi aflatoxina B1 și alte substanțe care sunt foarte nocive pentru diverse specii de animale.

Pe lângă aceasta, este de asemenea benefică pentru creșterea bovinelor, adsorbția contaminărilor organice și îmbunătățirea proprietății de rezistență a furajelor peleti. Structura fizică și chimică a Bentonitei facilitează absorbția proteinelor și aminoacizilor.

 • Liant proteic: Bentonita protejează proteinele și aminoacizii. De asemenea, poate îmbunătăți eficiența furajelor, laptele de fermentație microbiană care apare în producție, creșterea lânii și producția de ouă.
 • Se aplică pentru toate speciile de hrană aditivată: Bentonita este un aditiv eficient pentru furajele pentru porci, vite de lapte, cai, oi și cerbi/caprioare.
 • Mediu prietenos: Bentonita este o componentă omniprezentă a solului și utilizarea ei la creșterea de animale nu afecteza negativ mediul.
 • Fără Dioxină: Dioxinele sunt foarte toxice și pot cauza cancer, probleme de reproducere și afectează sistemului imunitar, odată intrate în corpul animalelor. Luăm toate măsurile de precauție în timp ce producem acest aditiv pentru hrana animalelor, pentru a evita Dioxina.

Proprietăți fizice și chimice

Proprietăți fizice: Bentonită PREMIUM Argentina Bentonită SUPER-BOND India
Rezistenţa la compresiune în stare naturală: 13,0 min (N/cm2) 1100 la 1800 gram/cm2
Rezistență mecanică: 0,31 min (N/cm2) > 0.35 la < 0.50 N/cm2
Adsorbția albastrului de metil, original (mL /0,5g): 56 min. -
Adsorbția albastrului de metil, 550 o.C (mL /0,5g): 42 min. -
Valoarea albastrului de metil (MBV): - 410 Min
Stabilitate termică (%): 75 min. -
Capacitate de gonflare: 40 min. (mL/2,0g) 33 - 36 (2 gm / 100 ml)
Umiditate (%): 08 - 12 12% Max
Retenție #200 (%): 08 max -
Compactibilitate (%): 47 +/- 1 -
pH: 6,6 - 7,8 8 - 10,5
Timp gelație la 10% (min): - 0 - 60 secunde
Index gelație: - 90 - 100
Pierdere la ardere (LOI): - < 10 %
Compoziție chimică (%): Bentonită PREMIUM Argentina Bentonită SUPER-BOND India
SiO2: 57,8 45 - 55
Al2O3: 18 14 - 19
Fe2O3: 4,41 11 - 19
TiO2: 0,22 0,8 - 4
CaO: 0,99 0,7 - 2,4
MgO: 2,78 1,9 - 3,6
Na2O: 2,91 1,6 - 3,2
K2O: 0,39 0,12 - 0,3
MnO: <0,10 -
P.F.: 11,8 -
Produs Ecologic
Testele aplicate Bentonitei caracterizeaza produsul ca fiind netoxic. Toti parametrii analizati se situeaza sub limitele de toxicitate, conform reglementarilor in vigoare.

Alte utilizări

bentonita hidroizolatii
Fundații de piscine, rigole
Bentonita Sodică este caracterizată printr-o capacitate de adsorbție ridicată, superioară față de alte bentonite de pe piață – poate absorbi o cantitate de apă de până la 16 ori mai mare față de masa produsului, iar după saturarea completă cu apă, volumul bentonitei hidratate este de 12 până la 15 ori mai mare față de volumul produsului inițial – fiind ideală în aplicații de hidroizolare în sol, prin gonflarea în interstițiile solului cu care este amestecată, formând o barieră cu permeabilitate redusă. Capacitatea de gonflare este maximizată datorită dimensiunii reduse a particulelor de bentonită care se umflă și etanșează chiar și cele mai mici goluri de aer din sol. Astfel, un mix de bentonită și sol formează o barieră durabilă pentru un timp îndelungat.

bentonita hidroizolatii
Impermeabilizare lucrări hidrotehnice
Folosit pentru impermeabilizarea rezervoarelor îngropate, tunelurilor, canalelor, rigolelor și protecția pânzelor freatice, precum și pentru bararea viiturilor de apă, în diferite amestecuri cu ciment și nisip.

prize de pamant
Îmbunătățirea prizelor pentru pământ
Datorită proprietăților tixotropice și a proprietăților hidroizolatoare, bentonita este folosită pentru îmbunătățirea prizelor pentru pământ.

Așternut igienic pentru pisici
Așternut igienic pentru pisici
Bentonita este un material natural, ecologic, care se solidifică ușor în contact cu umezeala, fiind ideal pentru așternuturile igienice pentru pisici.
Bentonită PREMIUM și Bentonită SUPER-BOND. Voi pe care o alegeți?

Testimoniale

Asiguram Transport Oriunde in Tara
Oferim Transport la nivel national, la cele mai competitive preturi de pe piata.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România