Bentonita Sodica Turnatorii Foraje

Minerale argila

Bentonita activata macinata pentru turnatorii, foraje

Materialele distribuite sub brandul GritSablare sunt caracterizate prin calitate de exceptie. Aceasta calitate se reflecta in durata de operare extinsa a materialului, productivitate peste medie si, in esenta, prin conservarea valorii.

Bentonită Sodică pentru Turnătorii, Foraje
Bentonită Alimentară (Puritate 99,9%)

 • Bentonită sodică de calitate superioară obținută din argile bentonitice premium, cu conținut mare de montmorillonit, recomandată în turnătorii, foraje, construcții;
 • Utilizare: liant în amestecurile de formare pentru piese turnate prepararea fluidelor de foraj rafinare petrol hidroizolant în construcţii material auxiliar de umplutură în industria materialelor de construcţii ameliorarea prizelor de legare la pământ a instalațiilor electrice plastifiant şi liant în ceramică agent antideponent şi îngroşare pentru vopsele și lacuri pentru decolorarea uleiurilor vegetale agent de limpezire şi filtrare în industria vinului.
Produs Ecologic

Bentonită PREMIUM
99,9% Puritate

 • Origine Argentina
 • Granulație extra-fină:
  rest pe sită #200 Mesh (0,053mm): ~0,05%
 • Saci 20 Kg (de hârtie cu inserție de plastic la interior împotriva umezelii)

Bentonită DRB

 • Origine India
 • Saci 20 Kg (de hârtie cu inserție de plastic la interior împotriva umezelii)
 • Saci Big Bag 1350 Kg

Bentonită SUPER-BOND

 • Origine India
 • Granulație super-fină:
  rest pe sită #200 Mesh (0,053mm): ~20%
 • Saci 20 Kg (de hârtie cu inserție de plastic la interior împotriva umezelii)
 • Saci Big Bag 1350 Kg
Notă
 • Materialul se depozitează în loc uscat.
Bentonita sodica Argentina

Bentonită PREMIUM 99,9% Puritate

 • Bentonita PREMIUM 99,9% Puritate comercializată de GritSablare provine din minele de montmorillonit din Argentina. Această bentonită este formată din cenuși vulcanice extrase din zona lacului Pellegrini. În milioane de ani, sub acțiunea multiplilor factori de mediu, bentonita PREMIUM comercializată de noi a devenit cea mai bună bentonită sodică din lume.
 • Stabilitate termică excelentă, rezistență mecanică precum și rezistență la compresiune, oferind cea mai bună calitate produsului.
 • Datorită selecției atente, extragerii specializate, precum și a procesului de prelucrare, bentonita PREMIUM are caracteristici unice cu eficiență ridicată: un conținut ridicat de montomorillonit de 99,9%, capacitate excelentă de schimb cationic și absorbție.
 • Bentonita PREMIUM comercializată de GritSablare înregistrează valori superioare față de alte produse, inclusiv pe scara produselor bentonitice Wyoming.

Aplicații Bentonită PREMIUM

Liant în Turnătorii

Liant în Turnătorii

Bentonita PREMIUM comercializată de GritSablare este cea mai bună bentonită sodică din lume care poate fi folosită ca liant în turnătorii.

Industria alimentară (vinificație)

Industria alimentară (vinificație)

Agent natural, fără aditivi, de limpezire şi filtrare în industria alimentară la vinuri, sucuri, oţet, lichior, precum și ca decolorant pentru uleiuri vegetale.

Industria chimică

Industria chimică

Agent de emulsie antideponent şi îngroşare pentru vopsele, lacuri, cerneluri.

Bentonită PREMIUM Detalii Tehnice

Rezistență excelentă

Fiabilitate sporită

Stabilitate termică ridicată


adsorbtie albastru de metil
rezistenta la compresie
rezistenta mecanica
Bentonită DRB: Foraje și Inginerie Civilă

Bentonită DRB: Foraje și Inginerie Civilă

Bentonita DRB este o variantă premium a bentonitelor sodice care conțin proprietăți reologice și tixotropice ridicate, care oferă avantaje distincte în industria forajelor fără decopertare (foraje orizontale dirijate, tehnologia microtunele, reabilitări de conducte fără săpături, cămășuire conducte, subtraversări prin percuție), fundații de adâncime, foraje pentru puțuri de apă, piloți forați cu bentonită, pereți mulați de adâncime, injecții de compensare pentru compensarea tasărilor cauzate de excavarea tunelurilor, dar și pentru multiple alte lucrări geotehnice de inginerie civilă.

Caracteristicile Bentonitei DRB recomandă acest produs pentru ca lucrările geotehnice de mică și mare adâncime să fie realizate într-un mod eficient.


 • Răcirea și ungerea capului dirijabil în timpul forajului
 • Gelificarea laturilor zonelor excavate
 • Stabilizarea găurilor de foraj
 • Reducerea fracturilor care apar în timpul săpăturilor și întărirea pereților
 • Capacitate ridicată pentru menținerea solurilor verticale
 • Oferă suport excavărilor prin menținerea unei presiuni hidraulice ridicate asupra pereților

Tipuri de Bentonită DRB

Bentonită DRB pentru foraje fără decopertare, sapaturi și lucrări de inginerie civilă

Bentonită DRB HDD

Bentonita DRB are un conținut ridicat de montmorillonit, fiind ideală ca agent de ungere și pentru stabilizarea găurii de foraj în ingineria forajelor fără decopertare, lucrări de inginerie civilă precum și în alte aplicații de foraj în soluri non-reactive. Are rolul de a crea stratul gelificat (noroiul de foraj) care oferă stabilitate pereților verticali, împiedicând scurgerea de lichide de foraj în solul adiacent.

Bentonita DRB foraje orizontale direcționate

Bentonită DRB HDD+

Bentonita DRB HDD+ de eficiență ridicată este realizată din bentonită sodică tratată cu polimeri, pentru a crește eficiența acesteia la aprox. 150 bbl, fiind recomandată pentru toate tipurile de sol, inclusiv tipuri de sol reactive precum: nisip, pietriș sau macadam, în toate aplicațiile de inginerie de foraj fără decopertare și inginerie civilă. Bentonita DRB HDD+ oferă un nivel secundar suplimentar de control al filtrării, precum și o vâscozitate ridicată. În plus, este utilă și pentru curățarea găurilor și a pereților de resturile de forare.

Bentonita DRB forare puțuri de apă

Bentonită DRB HDD PRO

Bentonita sodică de eficiență extra este realizată în baza unei formule speciale, care o transformă într-un produs cu vâscozitate de grad ridicat, având o eficiență de aprox. 220 bbl. Această bentonită premium este proiectată pentru aplicații de inginerie de forare fără decopertare, lucrări de inginerie civilă, precum și alte aplicații de forare. Este un material capabil de vâscozitate ridicată care se adaptează perfect orcărui tip de sol, reducând timpul de aplicare.

Bentonită DRB Detalii tehnice

Produs Eficiență/MT Dozaj Aplicații
Bentonită DRB HDD Minim 110 bbl Între 55 - 60 Kg la 1000 litri apă Foraje fără decopertare (foraje orizontale dirijate, tehnologia microtunele, reabilitări de conducte fără săpături, cămășuire conducte, subtraversări prin percuție), fundații de adâncime, foraje pentru puțuri de apă, piloți forați cu bentonită, pereți mulați de adâncime, injecții de compensare pentru compensarea tasărilor cauzate de excavarea tunelurilor, dar și pentru multiple alte lucrări geotehnice de inginerie civilă
Bentonită DRB HDD+ Minim 150 bbl Între 40 - 45 Kg la 1000 litri apă Foraje fără decopertare (foraje orizontale dirijate, tehnologia microtunele, reabilitări de conducte fără săpături, cămășuire conducte, subtraversări prin percuție), fundații de adâncime, foraje pentru puțuri de apă, piloți forați cu bentonită, pereți mulați de adâncime, injecții de compensare pentru compensarea tasărilor cauzate de excavarea tunelurilor, dar și pentru multiple alte lucrări geotehnice de inginerie civilă
Bentonită DRB HDD PRO Minim 220 bbl Între 25 - 28 Kg la 1000 litri apă Foraje fără decopertare (foraje orizontale dirijate, tehnologia microtunele, reabilitări de conducte fără săpături, cămășuire conducte, subtraversări prin percuție), fundații de adâncime, foraje pentru puțuri de apă, piloți forați cu bentonită, pereți mulați de adâncime, injecții de compensare pentru compensarea tasărilor cauzate de excavarea tunelurilor, dar și pentru multiple alte lucrări geotehnice de inginerie civilă
Bentonită DRB API 13 A Secțiune 9 Minim 90 bbl 64 Kg la 1000 litri apă Foraje puțuri în industria de petrol și gaze
Bentonită DRB API 13 A Secțiune 11 (OCMA) Minim 90 bbl 64 Kg la 1000 litri apă Foraje puțuri în industria de petrol și gaze
Bentonită DRB Chipsuri / Granule NA NA Etanșarea și rostuirea găurii de foraj, conectarea de puțuri vechi, și impermeabilizarea structurilor de pământ

Aplicații Bentonită DRB

Amestec apă-bentonită
Amestec apă-bentonită

Lichide de foraj

Bentonita măcinată sodică este o componentă majoră pentru lichidele de foraj, mai ales în industria de Petrol și Gaze.

 • Este utilizată în foraj la prepararea şi condiţionarea fluidelor de foraj. Bentonita este materialul cel mai utilizat pentru a crește vâscozitatea fluidului de foraj.
 • Bentonita este un material tixotropic, proprietate care permite amestecului apă-bentonită să se transforme în gel în starea de repaus și înpoi, în stare lichefiată, dacă amestecul este agitat, gelul fiind reversibil.
 • Amestecul apă-bentonită în stare de gel permite izolarea lichidului de foraj în puț, asigurând stabilitatea pe verticală a șanțului și împiedicând prăbușirea acestuia.

Stabilitate gaură de foraj
PROBLEME CU STABILITATEA GĂURII DE FORAJ?
Când pereții pe verticală ai găurii de foraj se prăbușesc peste capul de forare, mișcarea de rotație a acestuia devine dificilă și se va înțepeni în sol.
Fracturi de sol
PIERDERI DE LICHID DATORATE FRACTURILOR DE PERETE?
Fracturile în pereții găurii de foraj sunt o condiție a penetrării lichidelor de foraj în solul adiacent și creează probleme de mediu serioare.
Curățare gaură de foraj
PROBLEME ÎN CURĂȚAREA GĂURII DE FORAJ?
Curățarea reziduurilor din timpul forării este esențială pentru performanța procesului de forare. Reziduurile acumulate în partea inferioară a găurii de foraj pot cauza blocaje ale dispozitivelor de forare de-a lungul căii de forare.
Bentonita sodica India

Bentonită SUPER-BOND: Fundații & Împământare

 • Bentonita SUPER-BOND provine din argile atent selecționate cu bogat conținut de montmorillonit din India, având proprietăți superioare de rezistență mecanică și rezistență la compresiune.
 • Rezistență mecanică superioară
 • Rezistență foarte mare la compresiune
 • Dezvoltă margini ascuțite și rezistente pentru piesele turnate
 • Liant excelent pentru amestecurile crude de turnătorie
 • Proprietăți foarte bune în cazul gelificării apă-bentonită pentru foraje
 • Toleranță foarte bună la umiditate

Aplicații Bentonită SUPER-BOND

defecte de turnătorie, găuri
Defecte de turnătorie: găuri
Defecte de turnătorie: porozitate
Defecte de turnătorie: porozitate
Defecte de turnătorie: acumulări
Defecte de turnătorie: acumulări
Defecte de turnătorie: fisuri
Defecte de turnătorie: fisuri

Liant pentru amestecurile de formare crude în turnătorii

Bentonita măcinată sodică este unul dintre cele mai utilizate liante pentru prepararea amestecurilor de formare crude, în turnătorii.

 • Capacitatea de absorbție ridicată și finețea particulelor face ca bentonita să fie indispensabilă în turnătorii prin creșterea rezistenței mecanice a amestecurilor de formare și o permeabilitate superioară, pentru a elimina defectele specifice care apar la piesele turnate din oțel, fontă: găuri, porozitate, fisuri, asperități.
 • Spre deosebire de alte argile, bentonita are o capacitate de liere a amestecurilor de turnătorie de până la 3 ori mai mare, fapt care duce la scăderea cantității de liant de până la 3 ori, pentru a obține aceeași rezistență mecanică și permeabilitate.
 • Capacitate superioară de dispersie în amestecurile uscate de nisip, fapt care duce la utilizarea unei cantități mai mici de liant și la un timp mai scurt de amestec.

bentonita hidroizolatii

Fundații de piscine, rigole

Bentonita Sodică este caracterizată printr-o capacitate de adsorbție ridicată, superioară față de alte bentonite de pe piață – poate absorbi o cantitate de apă de până la 16 ori mai mare față de masa produsului, iar după saturarea completă cu apă, volumul bentonitei hidratate este de 12 până la 15 ori mai mare față de volumul produsului inițial – fiind ideală în aplicații de hidroizolare în sol, prin gonflarea în interstițiile solului cu care este amestecată, formând o barieră cu permeabilitate redusă. Capacitatea de gonflare este maximizată datorită dimensiunii reduse a particulelor de bentonită care se umflă și etanșează chiar și cele mai mici goluri de aer din sol. Astfel, un mix de bentonită și sol formează o barieră durabilă pentru un timp îndelungat.

Descriere Bentonită

Argile de montmorillonit
Argile de montmorillonit
 • Bentonită sodică de calitate superioară: rocă argiloasă formată din alterarea cenușilor vulcanice, cu un conținut mare de minerale din grupa montmorillonitului. Bentonita este o rocă moale, fiabilă, unsuroasă la pipăit. Culoarea variază în funcție de pigmenții naturali pe care îi conține: alb, alb-cenușiu, cu nuanțe de roz, crem;
 • Proprietățile deosebite ale bentonitei fac din acest material un adjuvant deosebit de util în multiple ramuri industriale:
  • Crește rezistența mecanică și permeabilitatea amestecurilor crude de formare în topitorii;
  • Ideală pentru prepararea şi condiţionarea fluidelor de foraj (datorită particularităților tixotropice și stabilității mari a suspensiilor);
  • Hidroizolant excelent pentru puțurile de foraj și impermeabilizarea construcțiilor subterane;
  • La rafinarea derivatelor petrolifere (datorită capacității sale ridicate de adsorbție și absorbție).

Aplicații Bentonită

Bentonita de sodiu - Aditiv pentru hrana animalelor
Vite
Vite
Cai
Cai
Porci
Porci
Găini
Găini

Bentonita sodică este în prezent autorizată ca aditivi pentru hrana animalelor, pentru liantul micotoxinelor, și ca agent antiaglomerant. Bentonita de sodiu premium selectată are un conținut ridicat de Montmorillonit și, de asemenea, o capacitate adsorbantă foarte mare datorită prezenței de sarcini negative pe suprafaţă. Datorită acestei proprietăți adsorbante ridicate, bentonita elimină micotoxinele, cum ar fi aflatoxina B1 și alte substanțe care sunt foarte nocive pentru diverse specii de animale.

Pe lângă aceasta, este de asemenea benefică pentru creșterea bovinelor, adsorbția contaminărilor organice și îmbunătățirea proprietății de rezistență a furajelor peleti. Structura fizică și chimică a Bentonitei facilitează absorbția proteinelor și aminoacizilor.

 • Liant proteic: Bentonita protejează proteinele și aminoacizii. De asemenea, poate îmbunătăți eficiența furajelor, laptele de fermentație microbiană care apare în producție, creșterea lânii și producția de ouă.
 • Se aplică pentru toate speciile de hrană aditivată: Bentonita este un aditiv eficient pentru furajele pentru porci, vite de lapte, cai, oi și cerbi/caprioare.
 • Mediu prietenos: Bentonita este o componentă omniprezentă a solului și utilizarea ei la creșterea de animale nu afecteza negativ mediul.
 • Fără Dioxină: Dioxinele sunt foarte toxice și pot cauza cancer, probleme de reproducere și afectează sistemului imunitar, odată intrate în corpul animalelor. Luăm toate măsurile de precauție în timp ce producem acest aditiv pentru hrana animalelor, pentru a evita Dioxina.

Alte utilizări

bentonita hidroizolatii
Impermeabilizare lucrări hidrotehnice
Folosit pentru impermeabilizarea rezervoarelor îngropate, tunelurilor, canalelor, rigolelor și protecția pânzelor freatice, precum și pentru bararea viiturilor de apă, în diferite amestecuri cu ciment și nisip.

prize de pamant
Îmbunătățirea prizelor pentru pământ
Datorită proprietăților tixotropice și a proprietăților hidroizolatoare, bentonita este folosită pentru îmbunătățirea prizelor pentru pământ.

Așternut igienic pentru pisici
Așternut igienic pentru pisici
Bentonita este un material natural, ecologic, care se solidifică ușor în contact cu umezeala, fiind ideal pentru așternuturile igienice pentru pisici.

Proprietăți fizice și chimice

Proprietăți fizice: Bentonită PREMIUM Argentina Bentonită SUPER-BOND India
Rezistenţa la compresiune în stare naturală: 13,0 min (N/cm2) 1100 la 1800 gram/cm2
Rezistență mecanică: 0,31 min (N/cm2) > 0.35 la < 0.50 N/cm2
Adsorbția albastrului de metil, original (mL /0,5g): 56 min. -
Adsorbția albastrului de metil, 550 o.C (mL /0,5g): 42 min. -
Valoarea albastrului de metil (MBV): - 410 Min
Stabilitate termică (%): 75 min. -
Capacitate de gonflare: 40 min. (mL/2,0g) 33 - 36 (2 gm / 100 ml)
Umiditate (%): 08 - 12 12% Max
Retenție #200 (%): 08 max -
Compactibilitate (%): 47 +/- 1 -
pH: 6,6 - 7,8 8 - 10,5
Timp gelație la 10% (min): - 0 - 60 secunde
Index gelație: - 90 - 100
Pierdere la ardere (LOI): - < 10 %
Compoziție chimică (%): Bentonită PREMIUM Argentina Bentonită SUPER-BOND India
SiO2: 57,8 45 - 55
Al2O3: 18 14 - 19
Fe2O3: 4,41 11 - 19
TiO2: 0,22 0,8 - 4
CaO: 0,99 0,7 - 2,4
MgO: 2,78 1,9 - 3,6
Na2O: 2,91 1,6 - 3,2
K2O: 0,39 0,12 - 0,3
MnO: <0,10 -
P.F.: 11,8 -
Produs Ecologic
Testele aplicate Bentonitei caracterizeaza produsul ca fiind netoxic. Toti parametrii analizati se situeaza sub limitele de toxicitate, conform reglementarilor in vigoare.
Bentonită PREMIUM și Bentonită SUPER-BOND. Voi pe care o alegeți?

Testimoniale

Asiguram Transport Oriunde in Tara
Oferim Transport la nivel national, la cele mai competitive preturi de pe piata.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România
Telefon: +4 072SABLARE