Granat Rosu Red Garnet Debitare Jet de Apa

GRATUIT, oferim servicii de reciclare pentru materialul achiziționat de la societatea noastră. Ofertă supusă unor termeni și condiții.

Forma Angulara

Materiale debitare cu jet de apa -> Granat Rosu

Materialele distribuite sub brandul GritSablare sunt caracterizate prin calitate de exceptie. Aceasta calitate se reflecta in durata de operare extinsa a materialului, productivitate peste medie si, in esenta, prin conservarea valorii.

Granat Rosu pentru Debitare cu Jet de Apa
Garnet - Water Jet Cutting

 • Ideal pentru masinile de taiat cu jet de apa datorita caracteristicilor sale de duritate, densitate, friabilitate si forma a particulelor;
 • Materialul contine particule de granat verde, de duritate superioara, fapt care sporeste forta de taiere a materialului;
 • Duritate Ridicata: 7.0 - 8.0 pe Scara Mohs;
 • Material Ecologic si Material Non-Toxic (Continut de Silicati <0.1%).
Produs Ecologic
Conform Legislatiei
Europene
Granulatie
 • 80 Mesh
 • 120 Mesh
Ambalaj
 • Saci de 25 Kg
  [Toate Granulatiile]
 • Big Bags 1 Tona
  [Toate Granulatiile]
Notă
 • Materialul se depozitează în loc uscat.
Recuperare Materiale in vederea Neutralizarii

Asiguram Servicii complete de Recuperare a Deseurilor de Materiale Abrazive in vederea neutralizarii. Pentru detalii, va rugam sa ne contactati aici.

Descriere Granat Rosu Abraziv

Particule granat verde

DURITATE RIDICATA

Granat rosu de calitate superioara ce are in compozitie oxizi de aluminiu si fier; in plus fata de granatul rosu, materialul contine particule de granat verde care sporesc duritatea materialului abraziv. Particulele de granat verde se observa cu ajutorul lupei, cu ochiul liber fiind vizibile asemeni unor particule negre razlete.

FORTA DE TAIERE SUPERIOARA

Inca de la exploatarea din mina este pastrata forma cristalina a granatului; forma angulara cu pana la 12 colturi, in aproximativ 38 de structuri obtinute dupa macinare si separare pe dimensiuni, avand proprietati de taiere maxime pentru aproape orice tip de material.

REUTILIZARE MULTIPLA

Datorita faptului ca roca de almandin ce este ingropata adanc sub pamant nu este supusa eroziunii, granatul are o forma cristalina angulara cu multiple unghiuri ascutite inca din forma bruta. Dupa exploatare, roca este faramitata, spalata si separata pe dimensiuni, pastrand forma angulara multifatetata. Fiind un bloc compact, materialul isi pastreaza forta de taiere prin reutilizari multiple.


Granat Rosu pentru Masini de Taiat cu Jet de Apa
Granatul Rosu este Ideal pentru Masinile de Taiat cu Jet de Apa
 • Cel mai bun abraziv pentru masinile de taiat cu jet de apa este granatul rosu, datorita unei serii unice de caracteristici de duritate, densitate, friabilitate si forma a particulelor, ce maximizeaza proprietatile de taiere ale masinilor cu jet de apa:
  1. Duritate. In procesul de taiat cu jet de apa este necesar un echilibru optim intre forta de taiere si uzura componentelor masinii de taiat. Utilizarea unui abraziv moale prelungeste durata de viata a duzelor, insa incetineste taierea. Un abraziv prea dur creste viteza de taiere, insa erodeaza prea rapid duzele, fapt care duce la timpi morti de operare, dar si la cresterea costurilor de inlocuire a pieselor echipamentului de taiere. Granatul rosu are o duritate de aproximativ 8 pe scara Mohs, valoare ce echilibreaza in mod eficient nevoia de a taia rapid, dar si de a oferi o durata de viata rezonabila echipamentelor;
  2. Densitate. Forta de taiere a masinii cu jet de apa este functie de doi factori: greutatea abrazivului multiplicata cu velocitatea. Abrazivul ideal are cea mai mare greutate pe care apa o poate accelera pana la velocitatea maxima. Un abraziv prea usor nu va taia materialul, iar un abraziv prea greu nu va accelera la velocitatea maxima, micsorand forta de taiere a masinii cu jet de apa. Granatul rosu este mai greu decat apa de aproximativ 4 ori, situandu-se in intervalul optim atat pentru taiere, cat si pentru acceleratie;
  3. Friabilitate. Tinand cont de natura semifriabila a granatului rosu in particule cu varfuri ascutite, se constata ca forta sa de taiere este superioara fata de alte materiale abrazive;
  4. Forma particulelor. S-a constat ca forta cea mai mare de taiere o prezinta particulele care au forma angulara cu multiple fatete ascutite, asa cum este si forma particulelor de granat rosu.
Proprietati fizice si chimice
Starea fizica: Particule solide
Culoare: Variatii de maro roscat, rosu, roz, verde
Miros: Inodor
Duritate: 7,0 - 8,0 Mohs
Masa: (aprox.) 3,9 - 4,1 g/cm3
Solubilitate: Nu este solubil in apa
Stabilitate termica: Material Non-inflamabil
Explozivitate: Material Non-exploziv
Compozitie chimica
Fe2O3 38,1%
SiO2 (necristalin): 35,2%
Al2O3: 18,9%
MgO: 2,5%
P2O5: 0,06%
Na2O: 0,03%
ZrO2: 0,03%
K2O: 0,02%
TiO2: 2%
Conform Legislatiei
Europene

In conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1272/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 decembrie 2008 privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si a amestecurilor, de modificare si de abrogare a Directivelor 67/548/CEE si 1999/45/CE, precum si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1907/2006;

In conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 18 decembrie 2006 privind inregistrarea, evaluarea, autorizarea si restrictionarea substantelor chimice (REACH).

Produs Ecologic
Granatul abraziv distribuit de catre GritSablare este un produs ecologic care nu are impact negativ asupra mediului inconjurator. Materia prima folosita pentru obtinerea particulelor de granat este minereul natural de almandin extras minier si supus mai multor operatiuni de procesare pentru obtinerea unui material abraziv de calitate ridicata.

Aplicabilitate Granat Abraziv

Granat ideal Masina de Taiat cu Jet de Apa
Granat Rosu: Ideal pentru Masinile de Taiat cu Jet de Apa
Un furtun de apa proiecteaza apa cu putere in exterior, iar daca adaugi mai multa presiune, forta apei creste semnificativ. Pe acelasi principiu functioneaza masinile de taiat cu jet de apa; astfel, apa este proiectata printr-un orificiu foarte stramt, folosind o presiune extrem de ridicata, cumul de factori ce asigura apei o forta de patrundere foarte mare in substrat. Daca se adauga in apa si un material abraziv dur, spre exemplu granat rosu, forta apei creste exponential, reusind sa taie si sa decupeze cu precizie milimetrica aproape orice tip de material, de la carton si cauciuc, pana la ceramica, otel, titan, piatra si cuart.

Siguranta Utilizarii Granat Abraziv

Granatul rosu este un material sigur, ecologic si stabil. Nu necesita atentie deosebita la manipulare. Este necesara purtarea echipamentelor de protectie si evitarea contactului direct. Depozitarea acestui material nu necesita conditii deosebite. Este necesara o ventilare buna a aerului in spatiul unde abrazivul este depozitat.

In caz de inhalare, persoana afectata trebuie scoasa la aer curat si mentinuta intr-o pozitie comfortabila pentru a putea respira. Se poate administra oxigen, daca respiratia se face in conditii de dificultate. Pot fi facute manevre de respiratie artificiala, daca persoana nu respira. In acest caz, este necesra interventia medicala.

Evitati contactul direct cu pielea. Daca s-a intrat in contact direct cu acest abraziv, trebuie spalata zona cu apa curata pentru minim 20 de minute. Folositi un sapun moale si apa curata.

In caz de ingestie, este necesara interventia medicului. Toate tratamentele care se aplica persoanei vatamate trebuie sa aiba in vedere simptomele pe care acestea le prezinta.

Trebuie evitat mersul prin material si intodeauna trebuie purtat echipament de protectie. In caz de scurgere, zona trebuie izolata pentru o distanta de aproximativ 25 de metri, in toate directiile. Deversarea materialului in ape este interzisa. Este necesara evitarea prafului. Folositi aspiratoare profesionale pentru a curata zona.

Acest material contine cristale de silicati si/sau cuart. Conform monografiei IARC pentru evaluarea riscurilor substantelor asupra oamenilor, acest material are potential risc de cancer.

Abrazivul cel mai Recomandat pentru Debitare

Testimoniale

Asiguram Transport Oriunde in Tara
Oferim Transport la nivel national, la cele mai competitive preturi de pe piata.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România
Telefon: +4 072SABLARE