Zgura de Cupru Copper Slag pentru Sablare

Oferim servicii complete autorizate de mediu pentru ridicarea și reciclarea materialului uzat, achiziționat de la societatea noastră.

Forma Angulara

Zgura cupru sablare

Materialele distribuite sub brandul GritSablare sunt caracterizate prin calitate de exceptie. Aceasta calitate se reflecta in durata de operare extinsa a materialului, productivitate peste medie si, in esenta, prin conservarea valorii.

Zgura de Cupru (Copper Slag)

 • Produsul de Sablare Nr. 1 in Europa, fabricat in EU, cu particule angulare, multifatetate, cu duritatea 7.5 pe scara Mohs. Eficienta sporita, cu 30% mai mare fata de orice alt produs similar din gama abrazivilor de exterior, pe aproape orice tip de suprafata, in interior si in spatii deschise.
 • Produs Certificat Non-Toxic, < 0,1% Silicati liberi. La cerere, oferim Certificat Toxicologic care atesta conformitatea pentru continutul de elemente toxice, carcinogenice si silicati liberi. In concordanta cu prevederile REACH, Regulamentului EC/1272/200 si a Directivei 67/548/ EEC privind substantele toxice, produsul este clasificat ca non-toxic.
 • Utilizare: Abraziv pentru sablare Element compoziție beton Șapă anti-derapantă Element compoziție asfalt Material de construcții Mortar Colorant.
 • Fiind spalat de mai multe ori in timpul procesului de fabricatie, nu produce praf semnificativ.
Certificat ISO 11126
Certificat ISO 11127
Produs Certificat
Toxicologic
Produs Ecologic
Materialul Nr. 1 de
Sablare in Europa
Reutilizare
 • Material Reutilizabil, pana la 3 cicluri de sablare, in functie de aplicatii, pentru granulatiile:
  #1 [0,5 – 2,5 mm] si #2 [0.5 – 1.4 mm]
Granulatie
 • #1 [0,5 – 2,5 mm]
 • #2 [0.5 – 1.4 mm]
 • #3 [0,2 – 2,0 mm]
 • #4 [0,2 – 1,4 mm]
 • #5 [0,2 – 1,0 mm]
Ambalaj
 • Saci Big Bag 1,8 Tone
  [Granulatiile #1, #2, #3 si #4]
 • Saci de 30 Kg
  [Granulatia #5]
Notă
 • Materialul se depozitează în loc uscat.
Recuperare Materiale in vederea Neutralizarii

Asiguram Servicii complete de Recuperare a Deseurilor de Materiale Abrazive in vederea neutralizarii. Pentru detalii, va rugam sa ne contactati aici.

Descriere Zgura de cupru

Particule zgura cupru la microscop
Particule Zgura de cupru, vazute la microscop
(Prem & Verna, 2018)
 • Zgura de cupru se obtine in procesul de topire al minereului de cupru bogat in sulfuri si oxizi de fier si cupru atunci cand este indepartat fierul sub forma silicatilor de fier. In timpul procesului de topire, la o temperatura de 1250°C, cuprul lichefiat ramane la fund datorita densitatii mai ridicate, in timp ce zgura de cupru ramane la suprafata, in forma segregata. Aceasta este colectata si racita ulterior cu jeturi de apa presurizata. Socul termic asociat produce o masa amorfa unica de granule, cu aspect sticlos. In timpul procesului de fabricatie, produsul nu este trecut prin operatii de concasare si macinare. Astfel, fiecare particula de abraziv, fara a fi strivita, isi conserva duritatea si forta in operatiile de sablare. Totodata, pentru a obtine rezultate cu potential maxim in operatiile de sablare, granulele sunt ulterior trecute prin procese multiple de spalare si selectionare pe diferite tipuri de granulatii.
 • Datorita proprietatilor sale, zgura de cupru se caracterizeaza printr-o performanta deosebita in operatiile de sablare si atinge un maxim de eficienta in curatarea suprafetelor si in realizarea de economii de material.
  • Eficienta la curatare. Densitatea si velocitatea particulelor sunt doi factori esentiali in determinarea eficientei unui abraziv. Angularitatea particulelor permite o incarcare energetica suplimentara la trecerea prin duza de sablare, care, in conditiile unei densitati ridicate a particulelor, genereaza velocitate ridicata si o putere de curatare sporita. Astfel, zgura de cupru distribuita de catre GritSablare ofera o putere mare de curatare prin sablare si o pregatire corespunzatoare pentru aproape orice tip de suprafata.
  • Consum scazut de material abraziv. Aditional eficientei de curatare, consumul scazut de abraziv depinde si de capacitatea de a inlatura invelisurile vechi, oferind o pregatire corespunzatoare suprafetelor. Suprafetele pregatite uniform prin sablare se obtin folosind materiale abrazive cu particule caracterizate printr-un mix optim al dimensiunilor acestora. Zgura de cupru distribuita de catre GritSablare are o distributie optimizata a dimensiunilor particulelor, controlata atent in faza de productie, pentru a obtine putere mare de curatare cu un consum redus de material.

Zgura de cupru de Calitate Superioara

Produsele Noastre: Zgura de Cupru :: GritSablare
 • Produse de Calitate Superioara
 • Ambalate si depozitate atent, pentru a nu contamina materialul
 • Continut Silicati Liberi < 0,1%

Noi vindem DOAR AȘA!

Produse Competitori
 • Produse de calitate obisnuita
 • Ambalate si depozitate inadecvat, produse contaminate
 • Continut Silicati Liberi > 30%

Noi nu vindem ce vinde concurența...

Recuperarea Abrazivului Uzat

Compania noastra este preocupata sa minimizeze impactul activitatilor sale asupra mediului inconjurator prin oferirea unor materiale si echipamente de sablare prietenoase cu mediul si natura.

Oferim servicii complete de recuperare pentru neutralizarea deșeurilor de zgura de cupru rezultate in urma proceselor de sablare, respectand toate prevederile si normele de recuperare si reutilizare, intr-o maniera ecologica.

Serviciu GRATUIT

Oferim Gratuit serviciul de Depozitare & Descarcare pentru neutralizarea zgurii de cupru comercializata de catre compania noastra. *

* Oferta nu include cheltuielile de transport si cheltuielile aferente neutralizarii.

Pentru recuperarea zgurii de cupru achizitionata de la noi sau din alte surse, asiguram transport și neutralizare la cele mai competitive preturi de pe piata.

Pentru mai multe detalii, contactati-ne aici!

Tipuri Zgura de Cupru

Zgura de Cupru
Particule Grunjoase [#1 si #2]
Particulele de dimensiuni mari au o putere de curatare ridicata, inlaturand acoperirile vechi de vopsea, cauciuc, gudron, vinil, straturi epoxidice, fiind intrebuintat pentru lucrari de curatare complexe, in santiere navale, constructii, cai ferate.
Zgura de Cupru
Particule Medii [#3]
Particulele de dimensiuni medii se folosesc pentru indepartarea straturilor de rugina, smalt si vopsea, pentru lucrari speciale de intretinere care necesita un profil mediu, precum si in cazul pieselor metalice noi.
Zgura de Cupru
Particule Fine [#4 si #5]
Particulele fine de abraziv se folosesc pentru indepartarea straturilor de murdarie de pe piesele fine, pentru curatarea sticlei si a altor materiale fragile.

Proprietati fizice si chimice

Proprietati
Denumire chimica: Zgură de cupru
Denumiri comerciale: Zgură de cupru, Abraziv pe bază de silicați de fier, Grit pe bază de silicați de fier
Forma: Particule multifatetate, angulare, amorfe, aspect lucios
Starea fizica: Particule solide
Culoare: Negru sticlos
Miros: Inodor
Duritate: 7.5 Scara Mohs
Densitate: (aprox.) 3,7 kg/dm3
Conductivitate: < 20 mS/m
Cloruri solubile in apa: < 0,0025% (m/m)
Compozitie chimica
SiO2: 33 - 38% (silicați liberi < 0,1%)
FeO: 51 - 58%
Al2O3: 4 - 8%
CaO: 2 - 10%
K2O: 0 - 2%
MgO: 1 - 3%
S: 0,6 - 1,3%
Altele: urme
Certificat Standard ISO 11126
Certificat Standard ISO 11127
Certificat ISO 11126 – Preparation of steel substrates before application of paints and related products - Specifications for non-metallic blast-cleaning abrasives.
Certificat ISO 11127 – Preparation of steel substrates before application of paints and related products - Test methods for non-metallic blast-cleaning abrasives.
Produs Certificat
Toxicologic
Produs Certificat Non-Toxic, < 0,1% Silicati liberi.
La cerere, oferim Certificat Toxicologic care atesta conformitatea pentru continutul de elemente toxice, carcinogenice si silicati liberi. In concordanta cu prevederile REACH, Regulamentului EC/1272/200 si a Directivei 67/548/ EEC privind substantele toxice, produsul este clasificat ca non-toxic.
Produs Ecologic
Testele aplicate Zgurii de Cupru caracterizeaza produsul ca fiind netoxic. Toti parametrii analizati se situeaza sub limitele de toxicitate, conform reglementarilor in vigoare.

Utilizare Zgura de Cupru

Material de Sablare
Material de Sablare
Proprietatile fizice si chimice recomanda acest produs ca fiind unul dintre cele mai eficiente materiale de sablare, putand fi utilizat pe aproape orice tipuri de suprafete, atat in interior cat si in spatii deschise. Permite o curatare rapida si economii de material, prin reutilizare de mai multe ori.

Fabricare ciment
Material utilizat la fabricarea cimenturilor compozite
Cimentul este fabricat prin descompunerea materiilor prime (inclusiv decarbonatare calcar) in oxizi de calciu, fier, aluminiu, care apoi sunt remineralizati sub forma de clincher, intr-un proces complex si foarte consumator de energie. Zgura de cupru se foloseste cu succes la inlocuirea partiala a clincherului (cu pana la 25%) la fabricarea cimenturilor compozite, care au diferite proprietati de rezistenta si durabilitate.

Beton si mortar
Material folosit la obtinerea betonului si mortarului
Zgura de cupru se foloseste cu succes ca inlocuitor partial pentru nisipul folosit la productia de beton si mortar. Betonul si betonul armat capata proprietati superioare de rezistenta si durabilitate in timp, prin adaosul zgurii de cupru in compozitia acestuia, fiind ideal la realizarea stalpilor pentru poduri, fundatii blocuri si constructii etc.

Mix-uri de asfalt la cald
Material pentru fabricarea de mix-uri de asfalt la cald
Zgura de cupru se foloseste la productia de mix-uri de asfalt realizate la cald. Fiind un material cu duritate ridicata, ofera proprietati anti-derapante drumurilor si rezistenta in timp.

Tigle granulate
Productia de tigle granulate
Zgura de cupru este un material care nu absoarbe apa, fiind ideal la fabricarea tiglelor granulate, oferind proprietati superioare de rezistenta si fiabilitate pentru acoperisuri.

Zgura cupru alte utilizari
Alte aplicatii:
 • Inlocuitor granulat pentru diferite mix-uri;
 • Material folosit pentru realizarea de coloranti;
 • Material anti-derapant;
 • Material folosit la umplerea gaurilor de mina.

Siguranta Utilizarii Zgurii de Cupru

Substanța nu este clasificată ca fiind periculoasă, în conformitate cu Regulamentului CLP (1272/2008 / CE), nu este persistentă, bio-acumulativă și toxică (PBT) sau foarte persistentă și foarte bio-acumulativă (vPvB), așa cum este definită în anexa XIII la Regulamentul REACH, și nu este inclusă în lista substanțelor ECHA care prezintă motive deosebite de îngrijorare.

Controlul expunerii: Măsurile de gestionare a riscurilor care vizează protecția sănătății umane trebuie luate în considerare în cazurile de inhalare a pulberilor sau a prafului în timpul utilizării. Pregătirea spațiului de lucru, ventilația de evacuare sau alte controale tehnice trebuie utilizate pentru a menține expunerea lucrătorilor la contaminanții din aer sub limitele recomandate sau legale.

Echipament de protecție: Purtați echipament adecvat de protecție.

Protecția mâinilor: Purtați mănuși de protecție adecvate.

Protecție respirație: Utilizați protecție adecvată la respirație, conformă cu standardele în domeniu privind nivelurilor de expunere cunoscute sau anticipate. Operatorii în sablare trebuie să poarte cască alimentată cu aer conformă cu standardele aprobate pentru protecția feței și a ochilor.

Protecția ochilor și a feței: Purtați ochelari de protecție adecvați standardelor în domeniu, atunci când se consideră un risc potențial de expunere la praf. Când condițiile de operare determină concentrații mari de praf, purtați ochelari cu protecție împotriva prafului.

Măsuri de igienă: Manipulați în conformitate cu bunele practici de igienă industrială și de siguranță. Spălați bine mâinile, antebrațele și fața înainte de a mânca sau fuma și la sfârșitul perioadei de lucru. Spălați cu regularitate îmbrăcămintea de lucru și echipamentul de protecție pentru a elimina produșii de contaminare.

Controlul expunerii mediului: Emisiile provenite de la echipamentele de ventilație sau de la operațiile de lucru trebuie verificate pentru a se stabili dacă respectă cerințele legale privind protecția mediului.

Materialul de Sablare Nr. 1 in EUROPA

Testimoniale

Asiguram Transport Oriunde in Tara
Oferim Transport la nivel national, la cele mai competitive preturi de pe piata.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România
Telefon: +4 072SABLARE