Emery Abraziv Debitare Jet de Apa

Forma Angulara

Emery Debitare cu Jet de Apa

Materialele distribuite sub brandul GritSablare sunt caracterizate prin calitate de exceptie. Aceasta calitate se reflecta in durata de operare extinsa a materialului, productivitate peste medie si, in esenta, prin conservarea valorii.

Emery, Material pentru Debitare cu Jet de Apa

 • Minereu natural, inert din punct de vedere chimic, cu duritate ridicata 7,5 - 8 pe scara Mohs, ideal pentru debitarea cu jet de apa.
 • Acest material este un mix natural de granat din rocă de almandin Fe3Al2(SiO2) cu Mg și Mn în substituție parțială pentru Fe, și alte urme de minerale.
 • Particulele materialului sunt multi-fatetate, cu margini ascutite, avand proprietati superioare de taiere pentru diferite tipuri de materiale.
 • In functie de granulatie, Emery poate taia cu usurinta multiple materiale dure, de la Otel si Inox pana la Piatra si Granit.
Produs Ecologic
Conform Norme
OSHA, SUA
Granulatie
 • 80 Mesh
 • 120 Mesh
Ambalaj
 • Saci de 30 Kg
  [Toate Granulatiile]
Notă
 • Materialul se depozitează în loc uscat.
Recuperare Materiale in vederea Neutralizarii

Asiguram Servicii complete de Recuperare a Deseurilor de Materiale Abrazive in vederea neutralizarii. Pentru detalii, va rugam sa ne contactati aici.

Taiere cu jet de apa

Descriere Emery

Emery
60 Mesh
Emery 60 Mesh prezinta forta cea mai mare de taiere, si se foloseste atunci cand este mai importanta viteza de taiere decat finisajul marginilor. Se foloseste pentru taiere otel, granit sau marmura.
Ambalaj: Saci de 30 Kg
Emery
80 Mesh
Emery 80 Mesh ofera o viteza buna de taiere si margini fine. Folosit pentru a taia metale, compozituri, ceramica si sticla.
Ambalaj: Saci de 30 Kg
Emery
120 Mesh
Emery 120 Mesh ofera cea mai ridicata finete pentru margini si o buna viteza de taiere. Se foloseste pentru taiere otel, sticla sau alte materiale fragile, si pentru a finisa marginile rugoase, acolo unde este necesar.
Ambalaj: Saci de 30 Kg

Emery Masini de Taiat cu Jet de Apa
Emery: Ideal pentru Masinile de Taiat cu Jet de Apa
 • Emery este un mineral ideal pentru masinile de taiat cu jet de apa datorita unei serii unice de caracteristici de duritate, densitate, friabilitate si forma a particulelor:
  1. Duritate. In procesul de taiat cu jet de apa este necesar un echilibru optim intre forta de taiere si uzura componentelor masinii de taiat. Utilizarea unui abraziv moale prelungeste durata de viata a duzelor, insa incetineste taierea. Un abraziv prea dur creste viteza de taiere, insa erodeaza prea rapid duzele, fapt care duce la timpi morti de operare, dar si la cresterea costurilor de inlocuire a pieselor echipamentului de taiere. Emery are o duritate de aproximativ 7,5 - 8 pe scara Mohs, valoare ce echilibreaza in mod eficient nevoia de a taia rapid, dar si de a oferi o durata de viata rezonabila echipamentelor;
  2. Densitate. Forta de taiere a masinii cu jet de apa este functie de doi factori: greutatea abrazivului multiplicata cu velocitatea. Abrazivul ideal are cea mai mare greutate pe care apa o poate accelera pana la velocitatea maxima. Un abraziv prea usor nu va taia materialul, iar un abraziv prea greu nu va accelera la velocitatea maxima, micsorand forta de taiere a masinii cu jet de apa. Emery este mai greu decat apa de aproximativ 4 ori, situandu-se in intervalul optim atat pentru taiere, cat si pentru acceleratie;
  3. Friabilitate. Tinand cont de natura semifriabila a materialului in particule cu varfuri ascutite, se constata ca forta sa de taiere este superioara fata de alte materiale abrazive;
  4. Forma particulelor. S-a constat ca forta cea mai mare de taiere o prezinta particulele care au forma angulara cu multiple fatete ascutite, asa cum este si forma particulelor de emery.
Proprietati fizice si chimice
Aspect: Particule cu nuanțe de roșu închis până la roz
Forma particulelor: Sub-concoidal și sub-angular
Densitate: 2.24 – 2.4 g/ml
Masa: 3.9 – 4.1 g/cm3
Duritate: 7.5 – 8 Mohs
Punct de topire: 1250 °C
Reactivitate: Inert
Compozitie chimica Standard General
Al2O3: 20 – 28% 22.29%
SiO2: 35 – 40% 36.5%
FeO: 22 – 29% 28.3%
MgO: 2 – 8% 6.5%
CaO: 1 – 4% 1.9%
Conform Norme OSHA, SUA

Acest material este un mix natural de granat din rocă de almandin Fe3Al2(SiO2) cu Mg și Mn în substituție parțială pentru Fe, și alte urme de minerale. Aceste substanțe sunt reglementate de către OSHA (Administrația pentru Protecția Muncii și Sănătatea Ocupațională, în cadrul Ministerului Muncii, SUA).

Produs Ecologic
Emery, material special pentru debitare cu jet de apa, distribuit de catre GritSablare este un produs ecologic si natural care nu are impact negativ asupra mediului inconjurator. Materia prima folosita pentru obtinerea particulelor de emery este minereul natural de almandin extras minier si supus mai multor operatiuni de procesare pentru obtinerea unui material abraziv de calitate ridicata.

Aplicabilitate Emery

Emery, Masina de Taiat cu Jet de Apa
Emery: Ideal pentru Masinile de Taiat cu Jet de Apa
Un furtun de apa proiecteaza apa cu putere in exterior, iar daca adaugi mai multa presiune, forta apei creste semnificativ. Pe acelasi principiu functioneaza masinile de taiat cu jet de apa; astfel, apa este proiectata printr-un orificiu foarte stramt, folosind o presiune extrem de ridicata, cumul de factori ce asigura apei o forta de patrundere foarte mare in substrat. Daca se adauga in apa si un material abraziv dur, spre exemplu emery, forta apei creste exponential, reusind sa taie si sa decupeze cu precizie milimetrica aproape orice tip de material, de la carton si cauciuc, pana la ceramica, otel, titan, piatra si cuart.

Siguranta Utilizarii Emery

Emery este un material sigur, ecologic si stabil. Nu necesita atentie deosebita la manipulare. Este necesara purtarea echipamentelor de protectie si evitarea contactului direct. Depozitarea acestui material nu necesita conditii deosebite. Este necesara o ventilare buna a aerului in spatiul unde abrazivul este depozitat.

In caz de inhalare, persoana afectata trebuie scoasa la aer curat si mentinuta intr-o pozitie comfortabila pentru a putea respira. Se poate administra oxigen, daca respiratia se face in conditii de dificultate. Pot fi facute manevre de respiratie artificiala, daca persoana nu respira. In acest caz, este necesra interventia medicala.

Evitati contactul direct cu pielea. Daca s-a intrat in contact direct cu acest abraziv, trebuie spalata zona cu apa curata pentru minim 20 de minute. Folositi un sapun moale si apa curata.

In caz de ingestie, este necesara interventia medicului. Toate tratamentele care se aplica persoanei vatamate trebuie sa aiba in vedere simptomele pe care acestea le prezinta.

Trebuie evitat mersul prin material si intodeauna trebuie purtat echipament de protectie. In caz de scurgere, zona trebuie izolata pentru o distanta de aproximativ 25 de metri, in toate directiile. Deversarea materialului in ape este interzisa. Este necesara evitarea prafului. Folositi aspiratoare profesionale pentru a curata zona.

Abrazivul cel mai Recomandat pentru Debitare

Testimoniale

Asiguram Transport Oriunde in Tara
Oferim Transport la nivel national, la cele mai competitive preturi de pe piata.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România
Telefon: +4 072SABLARE