Granat Rosu Red Garnet pentru Sablare

GRATUIT, oferim servicii de reciclare pentru materialul achiziționat de la societatea noastră. Ofertă supusă unor termeni și condiții.

Forma Angulara

Granat Rosu pentru Sablare

Materialele distribuite sub brandul GritSablare sunt caracterizate prin calitate de exceptie. Aceasta calitate se reflecta in durata de operare extinsa a materialului, productivitate peste medie si, in esenta, prin conservarea valorii.

Granat Rosu (Garnet) pentru Sablare

 • Roca Naturala de Almandin, foarte stabila din punct de vedere chimic, care nu impregneaza suprafetele sablate, fiind ideal in sablarea de INOX, Otel Carbon, Aluminiu, Arama;
 • Duritate Ridicata: 8.0 pe Scara Mohs;
 • Material Ecologic care NU produce praf semnificativ;
 • Material Non-Toxic (Continut de Silicati <0.1%).
Produs Ecologic
Conform Legislatiei
Europene
Reutilizare
 • Material Reutilizabil, intre 5 – 8 ori, in functie de scopul in care este folosit.
Granulatie
 • 20/40 Mesh [0.40 – 0.80 mm]
 • 30/60 Mesh [0.25 – 0.60 mm]
 • 60/80 Mesh [0.177 – 0.25 mm]
Ambalaj
 • Saci de 25 Kg
  [Toate Granulatiile]
 • Big Bags 1 Tona
  [Toate Granulatiile]
Notă
 • Materialul se depozitează în loc uscat.
Recuperare Materiale in vederea Neutralizarii

Asiguram Servicii complete de Recuperare a Deseurilor de Materiale Abrazive in vederea neutralizarii. Pentru detalii, va rugam sa ne contactati aici.

Descriere Granat Rosu Abraziv

Sablare suprafete cu Granat Rosu Abraziv
 • Granatul Rosu distribuit de catre GritSablare este un material abraziv extrem de dur (8.0 pe scara Mohs), format din particule angulare cu varfuri ascutite, ce poate fi reutilizat intre 5 – 8 ori, in functie de scopul pentru care este folosit. Acest abraziv are la baza roca naturala de almandin exploatata minier, roca care este supusa ulterior mai multor operatiuni pentru a conferi produsului finit excelente calitati in curatarea si sablarea suprafetelor: dupa exploatare, roca este zdrobita de patru ori cu utilaje speciale pentru a obtine unul dintre cele mai ridicate nivele de abrazivitate existente, produsul rezultat fiind ulterior spalat cu apa de sase ori, si separat magnetic de trei ori pentru a elimina potentialii compusi ferosi. In final, produsul rezultat este cernut de patru ori, fiind impartit pe tipuri de granulatii, indeplinind astfel cele mai ridicate standarde de calitate, inclusiv cerintele militare in domeniu;
 • Material Economic: Datorita multiplelor fatete ascutite si duritatii ridicate, particulele de granat au o viteza si eficienta mare de sablare, fapt ce permite un consum mai scazut de material pentru lucrari de sablare si curatare complexe, ducand astfel la scaderi semnificative de costuri cu materialele abrazive. Totodata, posibilitatea de reutilizare a materialului de pana la 8 ori contribuie, de asemenea, la scaderea costurilor de sablare si curatare a suprafetelor;
 • Fiind spalat de sase ori, folosind aproximativ 580 metri cubi de apa, acest abraziv are unul dintre cele mai mici nivele de contaminare cu sare, avand o conductivitate electrolitica mai mica decat 8 mS/m si nivele de cloruri sub 4 parti la milion echivalent (ppm)valori semnificativ scazute, inclusiv in raport cu standardele existente in domeniu – fapt ce minimizeaza riscul de contaminare a suprafetelor sablate, ducand la cresterea aderentei vopselei pe suprafetele sablate cu acest material;
 • Acest material este non-feros si are un potential minim de contaminare / impregnare in suprafetele curatate, calitati care il fac un abraziv ideal pentru sablarea suprafetelor de INOX, Otel Carbon, Aluminiu, Arama;
 • Totodata, este un material non-toxic cu un continut de silicati mai mic decat 0.1%, precum si un material ecologic care nu produce praf semnificativ in timpul procesului de sablare;
 • Granatul oferit de catre noi este o alternativa eficienta in raport cu alte materiale abrazive, cum ar fi: nisipul cuartos, datorita consumului relativ mic de material si posibilitatii de reutilizare;
 • Materialul poate fi folosit cu succes atat in sablarea umeda, cat si in sablarea uscata.
Granat Rosu
20/40 Mesh [0,40 – 0,80 mm]
Particule de dimensiuni relativ mari, folosite pentru reparatii de uz general si lucrari de sablare pentru intretinere suprafete, pentru indepartarea straturilor vechi de vopsea, rugina si alte depuneri.
Ambalaj 1: Saci de 25 Kg
Ambalaj 2: Big Bags 1 Tona, disponibil pentru COMENZI > 5 Tone
Granat Rosu
30/60 Mesh [0,25 – 0,60 mm]
Particule de dimensiuni medii, utilizate cu precadere pentru curatarea suprafetelor metalice noi si lucrari de sablare care necesita o finete de executie mai mare.
Ambalaj 1: Saci de 25 Kg
Ambalaj 2: Big Bags 1 Tona, disponibil pentru COMENZI > 5 Tone
Proprietati fizice si chimice
Starea fizica: Particule solide
Culoare: Variatii de maro roscat, rosu, roz
Miros: Inodor
Densitate: (aprox.) 2,4 g/cm3
Solubilitate: Nu este solubil in apa
Stabilitate termica: Material Non-inflamabil
Explozivitate: Material Non-exploziv
Compozitie minereu
Almandin: 98%
Ilmenit: 1 – 2%
Cuart: 0,5%
Altele: 0,5%
Conform Legislatiei
Europene

In conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1272/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 decembrie 2008 privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si a amestecurilor, de modificare si de abrogare a Directivelor 67/548/CEE si 1999/45/CE, precum si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1907/2006;

In conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 18 decembrie 2006 privind inregistrarea, evaluarea, autorizarea si restrictionarea substantelor chimice (REACH).

Produs Ecologic
Granatul abraziv distribuit de catre GritSablare este un produs ecologic care nu are impact negativ asupra mediului inconjurator. Materia prima folosita pentru obtinerea particulelor de granat este minereul natural de almandin extras minier si supus mai multor operatiuni de procesare pentru obtinerea unui material abraziv de calitate ridicata.

Aplicabilitate Granat Abraziv

Utilizare Granat Rosu la Rezervoare alimente
Sablare INOX: rezervoare pentru alimente, cazi de INOX
Granatul rosu este o roca naturala fara elemente feroase in compozitia sa. Este un abraziv ideal pentru sablarea cazilor de INOX, rezervoarelor pentru alimente, conducte de ventilatie. Acest material este foarte stabil si nu impregneaza suprafetele sablate.

Industria navala
Industria Navala
Granatul rosu este folosit pe scara larga in industria navala. Materialul are o eficienta sporita pentru protejarea imbinarilor de sudura si eliminarea ruginii in procesul de sablare. Multiplele operatiuni de spalare cu apa la care este supus acest material il eficientizeaza pentru a nu produce praf semnificativ in timpul procesului de sablare, fapt care imbunatateste conditiile de lucru in spatii inchise, rezervoare. Materialul abraziv este utilizat cu succes pe suprafete de INOX, otel carbon, aluminiu intrucat acesta este lipsit de fier in compozitia sa si, astfel, nu impregneaza suprafetele sablate.

Platforme maritime
Industria petrochimica
Granatul rosu este un material abraziv care poate fi folosit pe scara larga in industria petrochimica pentru sablarea platformelor petroliere maritime, conductelor. Viteza de sablare si marginile extrem de ascutite sunt factori determinanti intr-un proces de sablare extrem de eficient, realizat cu un consum scazut de material.

Camere de sablare
Camere de sablare
Granatul rosu poate fi folosit si in camerele de sablare, atunci cand este necesara utilizarea unui abraziv neferos, care sa nu interfereze cu suprafetele sablate.

Alte aplicatii:
 • Sablare structuri metalice;
 • Rezervoare si conducte;
 • Procese industriale;
 • Inginerie civila;
 • Constructii hidrotehnice;
 • Sablare pentru vopsire industriala.

Siguranta Utilizarii Granat Abraziv

Granatul rosu este un material sigur, ecologic si stabil. Nu necesita atentie deosebita la manipulare. Este necesara purtarea echipamentelor de protectie si evitarea contactului direct. Depozitarea acestui material nu necesita conditii deosebite. Este necesara o ventilare buna a aerului in spatiul unde abrazivul este depozitat.

In caz de inhalare, persoana afectata trebuie scoasa la aer curat si mentinuta intr-o pozitie comfortabila pentru a putea respira. Se poate administra oxigen, daca respiratia se face in conditii de dificultate. Pot fi facute manevre de respiratie artificiala, daca persoana nu respira. In acest caz, este necesra interventia medicala.

Evitati contactul direct cu pielea. Daca s-a intrat in contact direct cu acest abraziv, trebuie spalata zona cu apa curata pentru minim 20 de minute. Folositi un sapun moale si apa curata.

In caz de ingestie, este necesara interventia medicului. Toate tratamentele care se aplica persoanei vatamate trebuie sa aiba in vedere simptomele pe care acestea le prezinta.

Trebuie evitat mersul prin material si intodeauna trebuie purtat echipament de protectie. In caz de scurgere, zona trebuie izolata pentru o distanta de aproximativ 25 de metri, in toate directiile. Deversarea materialului in ape este interzisa. Este necesara evitarea prafului. Folositi aspiratoare profesionale pentru a curata zona.

Acest material contine cristale de silicati si/sau cuart. Conform monografiei IARC pentru evaluarea riscurilor substantelor asupra oamenilor, acest material are potential risc de cancer.

Abrazivul cel mai Recomandat pentru Sablare INOX

Testimoniale

Asiguram Transport Oriunde in Tara
Oferim Transport la nivel national, la cele mai competitive preturi de pe piata.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România
Telefon: +4 072SABLARE