Silicat de Aluminiu Abraziv pentru Sablare Vasilgrit

Formă Angulară

Silicat de Aluminiu Abraziv Sablare Vasilgrit®

Materialele distribuite sub brandul GritSablare sunt caracterizate prin calitate de exceptie. Aceasta calitate se reflecta in durata de operare extinsa a materialului, productivitate peste medie si, in esenta, prin conservarea valorii.

Silicat de Aluminiu: Abraziv Sablare
Vasilgrit®

 • Vasilgrit® este un abraziv de sablare din Silicat de Aluminiu realizat din Zgură de cărbune provenită de la centralele pe cărbune.
 • Detalii tehnice: Vasilgrit® este un produs secundar provenit de la centralele pe cărbune și este un abraziv inert, natural, care conține mai puțin de 0,1% silicați liberi. Vasilgrit® este procesat și dimensionat precis, respectând pe deplin standardele ISO 11126-4 și 11127.
 • Utilizare: Vasilgrit® este proiectat pentru sablarea suprafețelor din oțel și piatră/beton, îndepărtarea țunderului de laminare, straturi vechi de rugină, vopsea veche, murdăria etc. Potrivit pentru gradele de curățare SA-3, SA-2½ și SA-2, precum și SA-1, numită și sablare ușoară.
Certificat ISO 11126-4
Certificat ISO 11127
Conținut <0,1%
de silicați liberi
Produs Ecologic
Material Fabricat
în UE
Reutilizare
 • Material Reutilizabil, până la 3 cicluri de sablare, în funcție de aplicații
Granulatie
 • VG40 [0.2 - 0.6 mm]
 • VG60 [0.2 - 1.0 mm]
 • VG70 [0.2 - 1.4 mm]
 • VG80 [0.5 - 1.6 mm]
 • VG95 [0.2 - 2.2 mm]
 • VG110 [1.2 - 2.2 mm]
 • VG125 [0.8 - 2.2 mm]
 • VG100 [0.5 - 2.2 mm]
Ambalaj
 • Saci 25 Kg (Saci hârtie în 3 straturi, pe paleți foliați)
 • Saci Big Bag 1 Tonă (din polipropilenă țesută, cu 4 inele de ridicare)
Notă
 • Materialul se depozitează în loc uscat.

Avantaje Silicat de Aluminiu Vasilgrit®

SIGURANȚĂ

Vasilgrit® este un abraziv certificat toxicologic, conform cu standardele ISO 11126-4 și 11127, cu mai puțin de 0,1% silicați liberi în aerul de respirat.

CURĂȚARE EFICIENTĂ

Material abraziv potrivit pentru toate tipurile de sablare: SA-1 (sablare ușoară), SA-2 (sablare profundă), SA-2½ (sablare foarte profundă) și SA-3 (sablare profundă până la albul metalic).

VERSATILITATE

Vasilgrit® este un abraziv extrem de versatil care se poate folosi pentru aplicații de sablare pentru o multitudine de suprafețe: piatră naturală, lemn și beton, precum și pentru oțel inoxidabil și aluminiu.


EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

Cu o duritate de aprox. 7 pe scara Mohs, Vasilgrit® curăță cu eficiență ridicată suprafețele murdare în scurt timp, ceea ce facilitează economii substanțiale de energie și timp.

PRIETENOS CU MEDIUL

Vasilgrit® se poate reutiliza de până la 3 ori în diferite aplicații de sablare și curățare. În plus, este un produs ecologic, care se poate folosi pentru sablarea în mediul exterior.

CALITATE RIDICATĂ

Vasilgrit® este un produs de calitate ridicată, sigur și eficient, fabricat în Uniunea Europeană, în conformitate cu toate standardele de siguranță europene, fiind una dintre alegerile de bază ale practicienilor în sablare din întrega lume.

Aplicabilitate Silicat de Aluminiu Vasilgrit®

Aplicabilitate Silicat de Aluminiu Vasilgrit® Șantiere navale
Șantiere navale
Pregătirea suprafețelor este vitală atunci când navele trebuie să fie protejate cu straturi de grunduri și vopsea. O bună pregătire a suprafețelor prin sablare cu Silicat de Aluminiu prelungește durata de viață a vopselei, ceea ce înseamnă mai puține intervale de întreținere și, prin urmare, costuri mai mici.

Aplicabilitate Silicat de Aluminiu Vasilgrit® Industria de Petrol și Gaze, Petrochimie
Industria de Petrol și Gaze, Petrochimie
Sablarea cu Silicat de Aluminiu Vasilgrit® permite obținerea oricărui grad de curățare dorit. Rezervoarele și conductele din industria petrochimică suferă adesea coroziune puternică. De aceea, protecția împotriva coroziunii de înaltă calitate – în combinație cu pregătirea adecvată a suprafețelor prin vopsire și grunduire – este atât de importantă.

Aplicabilitate Silicat de Aluminiu Vasilgrit® Fațade Clădiri și Monumente
Fațade Clădiri și Monumente
Particulele fine din Silicat de Aluminiu Vasilgrit® sunt ideale pentru o sablare fină a fațadelor de clădiri și a monumentelor istorice. Acest abraziv poate fi folosit atât în sablarea umedă, cât și în sablarea uscată pentru a restaura suprafețele de piatră, cărămidă sau ciment. Pentru alegerea particulelor potrivite ca dimensiune pentru a asigura o curățare eficientă, fără pagube aduse construcției, vă rugăm să ne contactați.

Aplicabilitate Silicat de Aluminiu Vasilgrit® Poduri, Baraje, Ecluze
Poduri, Baraje, Ecluze
Abrazivul din Silicat de Aluminiu Vasilgrit® este ideal pentru îndepărtarea eficientă a depunerilor, ruginii, straturilor vechi de vopsea și murdăriei. Barajele, podurile și ecluzele suferă adesea coroziune puternică. De aceea, protecția împotriva coroziunii de înaltă calitate este atât de importantă.

Proprietăți fizice și chimice Silicat de Aluminiu Vasilgrit®

Proprietăți fizice și chimice
Formă: Ascuțită și angulară
Culoare: maro / negru
Duritate: 7 Mohs
Densitate specifică: 2.4 - 2.6 kg/dm3
Densitate aparentă: 1.3 - 1.4 kg/dm3
Conductivitate: mai puțin de 150 μS/cm
Cloruri solubile în apă: mai puțin de 0.001% (m/m)
Compoziție chimică (%):
SiO2: 44 - 58 % în formă legată, <0,1% silicați liberi
Al2O3: 21 - 32 %
Fe2O3: 6 - 12 %
CaO: 3 - 10 %
K2O: 1 - 6 %
MgO: 1 - 4 %
TiO: 0 - 3 %
Na2O: 0 - 3 %
Altele: urme
Certificat Standard ISO 11126-4
Certificat Standard ISO 11127
Certificat ISO 11126-4 – Preparation of steel substrates before application of paints and related products - Specifications for non-metallic blast-cleaning abrasives.
Certificat ISO 11127 – Preparation of steel substrates before application of paints and related products - Test methods for non-metallic blast-cleaning abrasives.
Produs Ecologic
Testele aplicate Abrazivului din Silicat de Aluminiu Vasilgrit® caracterizeaza produsul ca fiind netoxic. Toti parametrii analizati se situeaza sub limitele de toxicitate, conform reglementarilor in vigoare.

Siguranta Utilizarii

Abrazivul din Silicat de Aluminiu Vasilgrit® este un material sigur, ecologic si stabil. Nu necesita atentie deosebita la manipulare. Este necesara purtarea echipamentelor de protectie si evitarea contactului direct. Depozitarea acestui material nu necesita conditii deosebite. Este necesara o ventilare buna a aerului in spatiul unde abrazivul este depozitat.

In caz de inhalare, persoana afectata trebuie scoasa la aer curat si mentinuta intr-o pozitie comfortabila pentru respirat. Se poate administra oxigen, daca respiratia se face in conditii de dificultate. Pot fi facute manevre de respiratie artificiala, daca persoana nu respira. In acest caz, este necesra interventia medicala.

Evitati contactul direct cu pielea. Daca s-a intrat in contact direct cu acest abraziv, trebuie spalata zona cu apa curata pentru minim 20 de minute. Folositi un sapun moale si apa curata.

In caz de ingestie, este necesara interventia medicului. Toate tratamentele care se aplica persoanei vatamate trebuie sa aiba in vedere simptomele pe care acestea le prezinta.

Trebuie evitat mersul prin material si intodeauna trebuie purtat echipament de protectie. In caz de scurgere, zona trebuie izolata pentru o distanta de aproximativ 25 de metri, in toate directiile. Deversarea materialului in ape este interzisa. Este necesara evitarea prafului. Folositi aspiratoare profesionale pentru a curata zona.

Ce operații de sablare trebuie să efectuezi?

Testimoniale

Asiguram Transport Oriunde in Tara
Oferim Transport la nivel national, la cele mai competitive preturi de pe piata.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România
Telefon: +4 072SABLARE