Bentonită sodică PREMIUM: cea mai bună bentonită din lume pentru piese cu geometrii complexe în turnătorii

Bentonita turnatorii si foraje

Așa cum este definită de către geologi, bentonita este o rocă formată din argile coloidale, cu un conținut mare de montorillonit, care este un mineral din categoria smectitelor. Bentonita este produsă in situ prin devitrificarea cenușelor vulcanice în prezența apei. Denumirea de bentonită își are originea în fortul Benton (USA), localitatea unde a fost găsită pentru prima dată. Datorită proprietăților sale deosebite și multiplelor utilizări, bentonita a fost supranumită “Nămolul minune” sau “Argila cu o mie de utilizări”.

Printre aplicațiile principale ale bentonitei în industrie se numără: liant în amestecurile de formare în turnătorii, catalizator în rafinarea de petrol, agent peletizare minereuri de fier și pentru îmbunătățirea proprietăților lichidelor de foraj. Alte aplicații includ: hidroizolant în proiecte de construcții și inginerie civilă (etanșare depozite de deșeuri nucleare, barieră pentru protecția pânzelor freatice, prize de pământ, șanțuri de irigare), ingredient pentru industria ceramică, agent de stabilizare pentru vopseluri, cosmetice sau medicamente, agent de limpezire pentru băuturi alcoolice și nealcoolice (vin, oțet, mied, cidru, sucuri din fructe), decolorant pentru uleiuri naturale, liant pentru hrana animalelor, așternuturi igienice pentru animale de companie, agent de purificare pentru ape reziduale.

În prezent, există mai multe tipuri de bentonită sodică disponibile pe piața din România, care sunt folosite cu succes pentru cele mai multe dintre aceste aplicații, mai exact: Bentonita Sodică PREMIUM, origine Argentina și Bentonita Sodică SUPER-BOND, origine India, ambele puse la dispoziție de către GritSablare, lider național în comercializarea de materiale industriale de sablare, debitare cu jet de apă și materiale pentru turnătorii și foraje.

Bentonita Sodică PREMIUM, origine Argentina, este extrasă din mine de montorillonit cu renume de peste 140 de ani și este considerată cea mai bună bentonită sodică din lume pentru realizarea pieselor turnate cu grad mare de finețe în turnătorii, datorită conținutului ridicat de montmorillonit și calităților sale excelente: stabilitate termică ridicată, rezistență mecanică precum și rezistență la compresiune. Cu un rest pe sita 200 Mesh de numai 0,5% și un grad ridicat de puritate de 99%, Bentonita Sodică PREMIUM oferă un nivel maxim de finețe pentru eliminarea defectelor de turnătorie și obținerea de suprafețe metalice fine, fără porozitate, găuri și fisuri pentru piese turnate cu geometrii complexe. În plus, Bentonita Sodică PREMIUM este caracterizată printr-o capacitate de adsorbție ridicată, superioară față de alte bentonite de pe piață – poate absorbi o cantitate de apă de până la 16 ori mai mare față de masa produsului, iar după saturarea completă cu apă, volumul bentonitei hidratate este de 12 până la 15 ori mai mare față de volumul produsului inițial – fiind ideală în aplicații de hidroizolare în sol, prin gonflarea în interstițiile solului cu care este amestecată, formând o barieră cu permeabilitate redusă. Capacitatea de gonflare este maximizată datorită dimensiunii reduse a particulelor de bentonită care se umflă și etanșează chiar și cele mai mici goluri de aer din sol. Astfel, un mix de bentonită și sol formează o barieră durabilă pentru un timp îndelungat. Totodată, acest produs este disponibil inclusiv în ambalaje mici de 25 kg pentru a putea fi valorificat și de către utilizatorii casnici în aplicații domestice: aditiv pentru creșterea rezistenței produselor de ceramică, liant în hrana pentru animale, așternuturi igienice.

Bentonita Sodică SUPER-BOND provine din argile cu conținut mare de montmorillonit din India, cu rezistență mecanică și rezistență la compresiune ridicată, fiind un produs recomandat pentru majoritatea aplicațiilor din turnătorii pentru a elimina defectele pieselor metalice turnate. Fiind un material tixotropic excelent, Bentonita sodică SUPER-BOND se folosește cu succes pentru obținerea gelului de foraj, cu rezistență superioară, capabil să asigure stabilitatea pe verticală a șanțului și izolarea lichidului de foraj în puț. Produsul este disponibil în ambalaje de tip big bag de 1350 kg, fiind destinat, în principal, aplicațiilor pe scară largă din industrie, hidroizolații, construcții, inginerie civilă.

GritSablare este un brand de renume la nivel național și în Europa de Sud-Est în domeniul materialelor și echipamentelor industriale (alice de oțel premium, bile de oțel premium, alice angulare de inox, alice cilindrice de inox, electrocorindon alb și electrocorindon maro, granat roșu pentru sablare, granat roșu pentru water-jet, bile de sticlă, zgură de cupru, grafit pentru turnatorii), fiind într-o continuă căutare de soluții tehnice noi și moderne pentru necesitățile din industrie. Totodată, compania oferă multiple beneficii partenerilor săi comerciali, programe personalizate de achiziție și rate fără dobândă, pentru a încheia parteneriate de afaceri pe termen lung și relații contractuale benefice pentru toate părțile implicate.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România




Telefon: +4 072SABLARE