Cum construiești Parteneriate pe Termen Lung în Afaceri și de ce sunt ele mai Avantajoase

Cum construiești Parteneriate pe Termen Lung în Afaceri și de ce sunt ele mai Avantajoase

Călătoria plină de provocări în lumea antreprenoriatului se parcurge în timp, cu răbdare și devotament, și nu se poate concepe fără oameni de încredere care sunt dornici să construiască alături de tine, pentru ca visul tău să prindă viață și să se transforme într-o afacere de succes. Astfel, unul dintre factorii principali care stau la baza unei afaceri de succes este parteneriatul pe termen lung construit între companie și furnizori, pe de o parte, dar și parteneriatul pe termen lung între companie și clienți, pe de altă parte, datorită plusului de stabilitate pe care îl aduce întregii afaceri, atât de necesar, mai ales în condiții economice neprielnice.

Cum construiești un parteneriat de afaceri pe termen lung?

În primul rând, orice relație de afaceri pe termen lung pleacă de la cunoașterea atentă a viitorului partener comercial. Dacă este vorba de un furnizor nou, trebuie să fii familiarizat cu renumele pe care acest furnizor și l-a construit în piață, răspunzându-ți la mai multe întrebări: • este vorba de o companie de tradiție care acționează cu profesionalism în domeniu de mai mulți ani? • oferă produse de calitate ridicată la prețuri optime? • care este politica practicată de companie privind serviciile post-vânzare și garanție? • furnizorul oferă calitatea de unic distribuitor pe piață și care sunt avantajele oferite în aceste condiții? Totodată, dacă este vorba de un client nou, trebuie să înțelegi potențialul de a fideliza acest client: • clientul achiziționează produsele și serviciile tale o singură dată sau este un client repetitiv? • clientul are nevoie de susținere financiară prin termene de plată extinse sau achiziție în rate? • clientul are potențial și dorință de creștere și dezvoltare? • clientul are o rețea proprie de desfacere sau este la început de drum?

Prima întâlnire cu viitorul partener comercial are un rol decisiv în stabilirea dinamicii ulterioare a relației de afaceri între cele două companii. Se stabilește un raport între cele două părți implicate prin care se evaluează dacă se poate lucra sau nu cu celălalt partener. În cazul optim, se creează o simbioză din care fiecare parte înțelege cum poate să vină în sprijinul celuilalt partener, punând bazele unei relații de afaceri de tipul win-win, benefică pentru toate părțile implicate. În plan social, colaboratorii ajung să empatizeze unii cu ceilalți, iar în cadrul relației de colaborare strict profesională, între oameni se pot naște prietenii, idei și chiar comunități de oameni care împărtășesc aceiași viziune.

Care sunt avantajele unui parteneriat de afaceri pe termen lung?

Un parteneriat pe termen lung este reciproc avantajos pentru toate părțile implicate, în condițiile în care, în esență, fiecare companie are atât calitatea de furnizor, cât și calitatea de client, fiind o verigă importantă într-un lanț economic care permite capitalului să circule și companiilor să se dezvolte. Astfel, un parteneriat pe termen lung cu furnizorii asigură continuitate în livrarea stocurilor, livrare preferențială, prețuri negociate pe termen lung, discount-uri de volum, acces imediat la produse nou dezvoltate și tehnologii inovative. O relație de parteneriat pe termen lung cu clienții asigură fluxuri continue de capital, circulația rapidă a stocurilor, costuri reduse de depozitare și un potențial major de creștere direct proporțional cu capacitatea de dezvoltare a propriilor clienți.

Noi, cei de la GritSablare am înțeles importanța construirii de parteneriate de afaceri pe termen lung, și de aceea, ne-am propus încă de la începutul activității noastre în domeniul sablării, să creăm relații comerciale benefice pentru toate părțile implicate. Clienții noștri beneficiază de cel mai bun raport preț-calitate pentru produsele și serviciile achiziționate (instalații de sablare, cabine de sablare), livrare rapidă fără discontinuitate (deținem peste 3500 de tone de materiale de sablare în stoc), condiții contractuale de plată excelente (termene de plată extinse și plata în rate fără dobândă), discount-uri de volum, discount-uri de până la 100% pentru consumabile, accesorii și echipamente de protecție la sablare, și acces la cele mai noi tehnologii în domeniu. În prezent, compania noastră se concentrează pe menținerea parteneriatelor aflate deja în desfășurare, dar și pe atragerea de parteneriate noi pe termen lung, printr-o implicare continuă, căci, deși începuturile sunt dintre cele mai frumoase, adevărata provocare este întotdeauna durabilitatea și forța de a păstra și dezvolta în timp. Suntem interesați de proiecte de coeziune atât cu clienții, cât și cu furnizorii noștri, din care să reiasă o relație de succes pentru toate părțile implicate în aceste vremuri nesigure, în care se pare că, numai coeziunea la valorile comune ne mai pot ajuta.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România
Telefon: +4 072SABLARE