Cum să alegi o Cabină de Sablare Profesională pentru lucrările tale

Cabine de sablare profesionale

Cabinele de sablare sunt o opțiune ideală pentru lucrări de sablare complexe și rapide. Există numeroase cabine de sablare disponibile, dar pentru a alege cabina de sablare cea mai optimă, este necesar să alegi un model care prezintă suficiente facilități pentru a satisface orice necesitate ce poate să apară pe parcursul lucrărilor de sablare pe care vrei să le efectuezi. Cabinele de sablare pot fi folosite cu succes pentru o mulțime de operațiuni de sablare, durificare, curățare rugină și straturi vechi de vopsea, finisare, mătuire și debavurare piese în multiple activități industriale, ateliere de lucru și mecanice, service-uri auto, ferme agricole și nu numai.

Dimensiunea cabinei de sablare este un prim factor, extrem de important, de care trebuie să ții cont în alegerea unei cabine de sablare. O cabină de sablare trebuie să fie suficient de mare pentru ca să permită efectuarea lucrărilor de sablare pentru piese de diferite dimensiuni. Pentru o lucrare de sablare eficientă, piesele trebuie să încapă optim în cabină fiind necesar să rămână și un spațiu liber până la fereastra de observație. Spre exemplu, un service auto are nevoie de o cabină de sablare suficient de încăpătoare pentru a curăța componente ale motorului, băi de ulei, componente distribuție și alte piese. Jantele auto de tablă sunt elemente care ruginesc frecvent și pot fi curățate extrem de rapid cu ajutorul cabinelor de sablare.

Greutatea pieselor care necesită sablare este un alt factor important de care trebuie să ții cont atunci când alegi o cabină de sablare optimă. Cabinele de sablare profesionale pot susține sarcini de până la 250 kg, greutăți mai mari fiind admise dacă este comandată o cabină de sablare personalizată. În cazul sarcinilor mari este ideal ca echipamentul să permită montarea unei plăci rotative pentru a putea sabla toate laturile unei piese care este greu de manevrat. Totodată, este ideal ca ușa secțională a cabinei care se deschide în sus să permită accesul unei macarale pentru a introduce și a scoate ușor din cabină piese de mari dimensiuni, în cazul folosirii acesteia pe un șantier.

Un alt element de care trebuie să ții cont când alegi o cabină de sablare este lungimea pieselor ce urmează a fi sablate. O cabină de sablare profesională prezintă deschideri laterale etanșate cu garnituri de cauciuc, pentru a permite sablarea unor piese lungi, cum ar fi piesele de plug sau semănători, arbori la tractoare sau combine, în cazul fermelor agricole. O etanșare corectă a deschiderilor laterale este foarte importantă pentru ca să nu se producă praf în timpul sablării atunci când aceste deschideri trebuie menținute închise.

O cabină de sablare profesională trebuie să prezinte facilități multiple pentru a eficientiza lucrările de sablare efectuate în interiorul acestora. Un aspirator de praf cu filtru ce prezintă o suprafața generoasă este imperios necesar pentru a efectua lucrări de sablare curate, ce permit o vizibilitate optimă a întregii zone de lucru. Totodată, cabina trebuie să prezinte o lampă fluorescentă în interior care nu orbește privirea celui care sablează. Tot pentru o vizibilitate optimă este important ca fereastra de observație să fie suficient de mare, iar pentru a evita încețoșarea acesteia, geamul securizat trebuie să fie acoperit cu folie de protecție de plastic ce se poate înlocui ori de câte ori este necesar.

Din punct de vedere al eficientizării consumului de material abraziv, o cabină de sablare profesională permite ajustarea consumului de material și recircularea completă a abrazivului în interiorul cabinei de sablare. Totodată, cabina trebuie prevăzută cu o sită care permite separarea materialului abraziv de impuritățile și resturile generate în urma sablării. Presiunea de lucru trebuie să fie ajustabilă cu ajutorul manometrului încorporat, iar un control pornit/oprit la distanță crește semnificativ eficiența de lucru.

GritSablare este partenerul oficial Gläsner în România și distribuie cabine de sablare profesionale, realizate în Germania la cele mai înalte standarde tehnice de calitate. O cabină de sablare Gläsner este un reper în domeniul sablării datorită experienței de peste 40 de ani în producerea de cabine de sablare în serie sau personalizat la comandă. Cabinele de sablare comercializate de către GritSablare sunt cabine de sablare cu aspirație și cabine de sablare sub presiune, fiind disponibile în multiple modele și dimensiuni.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România
Telefon: +4 072SABLARE