Bile de Sticla pentru Durificare și Curatare Suprafete

Bile de Sticla pentru Marcaje Rutiere

Bilele de sticla formeaza unul dintre acele materiale abrazive cu actiune delicata asupra suprafetelor sablate. Spre deosebire de alte materiale, bilele de sticla sunt o solutie economica de sablare și durificare suprafete, fiind fabricate din sticle reciclate fara plumb, care sunt procesate și aduse la o forma rotunda. Este un material ecologic, care nu pune probleme de sanatate oamenilor datorita faptului ca nu contine silicati liberi, este inert din punct de vedere chimic și poate fi reutilizat de pana la 30 de ori, in functie de procesele și suprafetele operate.

Bilele de sticla sunt disponibile in mai multe dimensiuni. Bilele de dimensiuni mari ofera suprafetei metalice o textura mai aspra și mai adanca, in timp ce bilele de dimensiuni mai mici produc un finisaj extrem de fin și lucios. Totodata, bilele de sticla pot fi fabricate avand dimensiuni mult mai mici decat bilele de metal, fiind folosite pentru durificarea pieselor cu geometrii complexe și unghiuri fine, fara a strica forma acestora și fara a inlatura particule sau chiar bucati din materialul de baza al pieselor.

Fiind un material neferos și stabil, bilele de sticla nu contamineaza suprafetele sablate, fiind folosite cu succes pentru suprafete din INOX, aluminiu, piatra, ciment, lemn, fibra de sticla, plastic. Bilele de sticla, ca material de sablare, se folosesc pentru debavuare și curatare, inlaturand cu succes urmele de rugina, coroziune, depuneri de praf și mizerie, fara a zgaria sau strica suprafetele, fiind posibila utilizarea acestora atat cu echipamente de propulsie pe baza de aer cat și cu echipamente pe baza de apa.

Durificarea suprafetelor cu bile de sticla prezinta avantaje in creșterea rezistentei pieselor metalice atat la oboseala cat și la coroziunea fisuranta sub tensiune. Bilele de sticla sunt un material relativ dur (inregistrand aproximativ valoarea 6 pe scara Mohs) ce are o greutate relativ mica, fapt care implica obtinerea unor tensiuni reziduale de compresiune la suprafata pieselor, dar și un finisaj exterior extrem de satinat și bine șlefuit pentru suprafetele sablate.

Bilele de sticla se folosesc in industria auto pentru indepartarea vopselelor auto de pe caroseriile mașinilor. Totodata, datorita actiunii lor delicate, sunt folosite la curatarea și igienizarea aparaturilor medicale fine in industria farmaceutica. In industria aviatica, bilele de sticla sunt folosite pentru curatarea și durificarea mai multor piese specifice, cum ar fi elicele, dar și a lamelelor motoarelor avioanelor.

Un alt domeniu in care bilele de sticla sunt folosite cu succes este marcajul drumurilor. Vopseaua de marcat drumurile contine bile de sticla care au proprietati de reflexie a luminilor farurilor, facand ca marcajul sa fie luminat și mai bine vizibil pe timp de noapte sau zi, asigurand astfel o siguranta sporita pentru conducatorii auto. Bilele de sticla pot fi amestecate in vopsea inca de la inceput, dar pot fi adaugate și ulterior peste vopseaua proaspat turnata.

GritSablare.ro ofera mai multe tipuri de bile de sticla, produse la calitate ridicata, ce pot fi folosite in orice tip de operatii de curatare, debavuare sau durificare suprafete. Inginerii noștri ofera asistenta și informatii complete și pertinente in alegerea celor mai bune solutii, in functie de suprafetele care trebuie curatate sau durificate, dar și in functie de alte necesitati. Un raport corect calitate-pret și livrarea in timp util a produselor comandate sunt premisele unor relatii de colaborare benefice și avantajoase, atat pe termen mediu cat și pe termen lung, pentru toate partile implicate.

Oferim produse de calitate premium si dezvoltam relatii solide, pe termen indelungat cu clientii nostri

GritSablare

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România
Telefon: +4 072SABLARE